Kto chce wysyła "najlepszą/ najładniejszą" fotke swojej i na forum zrobić szybko głosowanie jakie by miały być- np zdjęcia wklejamy do końca listopada, a koniec głosowania np 10,12- i do druku, więc każdy by miał kalendarzyk do końca grudnia, no może początek stycznia bo młyn na poczcie będzie straszny.
Np.
Daje zdjęcie swojej bemki i pod spodem robi się lista czy komuś się podoba dane zdjęcie.
Która foka ma najwięcej punktów wygrywa- i tak będzie styczeń, luty, marzec......
Można dać też po 4 zdjęcia na miesiąc- więcej chyba nie bo będą sie zlewać.
Zdjęcie bmw które się posiada teraz, a nie było kilka lat wstecz.
Podobne głosowanie było kiedyś na najlepszą bemke maxbimmera- i jakoś fajnie wyszło.
1.Jak foty będziemy wybierać- czy mój pomysł może być?-Jeśli masz inną propozycje to podziel sie nią
2.Jakiego formatu ma być kalendarzyk, ile fotek na "miesiącu" ?
3.Jakie zapotrzebowanie na rynku?
Jutro podjade do dwóch "producentów" i zapytam się o ten temat- jaka cena w stosunku do ilości.
[ Dodano: 25 Listopad 09, 19:52 ]
Byłem dziś w mieście pytam o temat i wygląda to tak:
Po pierwsze jaka ilość?- ok 30szt, noże więcej
Jaki format?- A3, A4
Jaki wygląd?- A3 i A4 logo klubu na górze, zdjęcie fury i na dole dni miesiąca.
Ceny wyglądają tak:
A4- ok 32zł
A3- ok 60zł (aby było po ok 45 to minimum 300szt.)
Szukam dalej może będzie taniej, ale czy jest też zainteresowanie?- bo cisza z waszej strony.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 26 Listopad 09, 17:18
chiccoo napisał/a:
Ceny wyglądają tak:
A4- ok 32zł
A3- ok 60zł (aby było po ok 45 to minimum 300szt.)
Szukam dalej może będzie taniej, ale czy jest też zainteresowanie?- bo cisza z waszej strony.
Jeżeli chodzi o zainteresowanie to z mojej strony powiem tyle ze chętnie kupie sobie taki kalendarzyk pod warunkiem ze znajdę w nim moje auta . Pomysł dobry.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 26 Listopad 09, 18:11
chiccoo napisał/a:
To czy by sie znalazło twoje autko, to zależy od tego jak by się wybierało samochody do niego
hehe nie zależy mi specjalnie na tym z tym ze jak by było w nim to na pewno chciałbym go mieć:) .Podejrzewam ze inni wychodzą z tego samego założenia ( im więcej autek w nim tym więcej nabywców ) bo poco komu coś co go nie dotyczy.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Zróbmy kalendarz na 5lat to na pewno wszyscy się zmieszczą a tak na poważnie to lepiej jak na jeden miesiąc będzie przypadało jedno auto, wiec losowanie było by najlepsze, a w miesiącu grudniu mogla by się znaleźć fotka grupowa np z jakiegoś spotu można jeszcze umówić się na sesje w plenerze i zrobić po dwa lub trzy auta na jednym zdjęciu
Ostatnio zmieniony przez Heno 26 Listopad 09, 20:23, w całości zmieniany 1 raz
Zawsze mozna zrobic taki kolaż jak w temacie z fotkami ze zlotu i powiedzmy by
było zdjecie z 3 autami na jedna strone kalendarza przy formacie a4 mysle ze nie byłoby dramatu
Pozostaje kwestia raczej kosztów takiego kalendarza ?
Ja takie kolaze moge zrobic , ale ile ma kosztowac taki kalendarz zeby pozniej
sie nie okazało ze do zamówienia bedzie np 5 sztuk
jak chcecie to mama mojej Marty prowadzi agencję reklamową i można bez problemu myślę zamówić gadżety w dobrej cenie. Piszcie na pw co i jak ja chętnie dowiem się o cenę i pomogę.
I cos temat klęknął teraz to juz deko za pozno robic na 2010 bo raczej braknie czasu
na wybranie zdjec / poskładanie graficzne i drukniecie a potem rozprowadzenie kalendarzy
Moja propozycja na nowy sezon , zeby aktywowac głosowanie na beemke miesiaca
i w ten sposób co miesiac mielibysmy wybrane auto na kolejna kartke kalendarza.
Powiedzmy ze od 1 do 5 dnia kazdego miesiaca czekamy na zdjecia (mozna przysłac
jedno wybrane zdjecie swojego auta (chodzi o auta ktore mozemy zweryfikowac tzn
ktos je widział na żywo z klubowiczy / forumowiczy - fotki z otomoto nie maja szans itp)
nastepnie przeprowadzamy głosowanie powiedzmy do 20tego i ogłaszamy wyniki -
wygrane auto trafia do kalendarza 2011 w miesiacu w ktorym wygrało (styczen 2010 ->
publikacja na karcie kalendarza na styczen 2011).
W Grudniu mozemy troche przyspieszyc i np zbieramy foty od 1 do 3 grudnia ,
głosowanie do 10tego i oddajemy do druku zeby na ostatni spot w 2010 roku były gotowe
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum