To zmienia charakterystykę pracy sprężyny i może doprowadzić do jej pęknięcia. Mało bezpieczne
nie słyszałem o takim przypadku, dla wiele osób z glebą i niskim ET to chyba jedyny ratunek przed ocierającymi nadkolami, poza wyciąganiem lub klepaniem
Ja też ostatnio zauważyłem ze mam po jednej takiej gumie na tylnich sprężynach i nie narzekam
_________________ "Chcę być tam, gdzie tylko zechcę,
i żyć tak jak Hugh Hefner,
i pić, tak, najlepszego szampana.
Wysmażyć se grama na plaży Copa Cabana."
Ja w E36 wrzuciłem po 2 takie gumy z tyłu, bo już sprężyny ledwo dyszały,a jak zapakowałem się na wyjazd to auto leżało na ziemi. Jak wróciliśmy to nie chciało mi się ich wyjmować i tak sprzedałem. Jeździ tak cały czas i nowy właściciel też zadowolony jest.
_________________ 4X4 2.5TDI FULL OPCJA
Ostatnio zmieniony przez E34-Patryk 21 Lipiec 09, 06:59, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 4 Sierpień 09, 09:34
Ja mam 6k i daje rade, domyślam się jaki efekt daje 8k
Na nowych oczach wygląda jeszcze lepiej, tylko sprawdź jak bardzo razi bo może warto by je trochę obniżyć.
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Kosa, zgadzam sie z Twoim zdaniem, ale kupilem je za 100zl a w uzywanych sie nie wybrzydza bo kupuje sie to, co sie trafi. chcialem 6000K ale trafily sie 8000 więc są.
patrzylem na auto z przodu i swiatlo mocno bije, duzo mocniej niz zwykle zarowki, choc nie sa wysoko bo podczas jazdy jest ok. po prostu HIDy duzo swiatla emitują i to moze denerwowac ludzi z naprzeciwka, chociaz jeszcze nikt mi nie mrugnął, a jezdzilem wczoraj caly wieczor po miescie
nie chcę być złym prorokiem, ale często się okazuje, że na pozornych oszczędnościach się 2 razy traci... żebyś potem spotkanie z drogówką nie przypłacił zabraniem dowodu i mandacikiem...
a abstrahując od kwestii prawno-finansowych, to jestem zdecydowanie na nie - bo oślepiasz innych użytkowników dróg... do srebrnej e30 podchodziłyby mi BH... a poza lampami reszta autka fajna
Ostatnio zmieniony przez Kri$$ 4 Sierpień 09, 14:47, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 4 Sierpień 09, 15:35
Kri$$ napisał/a:
żebyś potem spotkanie z drogówką nie przypłacił zabraniem dowodu i mandacikiem...
Jest na to sposób : wystarczy wozić ze sobą zwykłe żarówki i w razie jakiś kłopotów zamienić Xenon na zwykłe - słyszałem, że jeśli jesteśmy w stanie naprawić usterkę przy policji nie powinna ona (czy nawet nie może) wystawić nam mandatu (skończy się pewnie na pouczeniu).
Ale to teoria, nie praktyka -więc wiadomo zależy od humoru Pana Policjanta
Wyżej wymieniony sposób jest tylko sposobem na uniknięcie mandatu (prawdopodobnie), nie jest sposobem na wku*** kierowcę jadącego z przeciwka który mrugał długimi, a po minięciu nas zatrzymuję auto i zawraca... W sumie to pół biedy, pomyślcie że ten koleś który siedzi nam już na tyłku jedzie BMW
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Nie słuchaj tych opinii prezentuję się kozacko, ja co prawda mam 6000k ale nie miałem jeszcze problemów z policją, chodź już kilka razy miałem trzepanko auta przegląd odtatnio też przeszedłem bez żadnego problemu, koleś ma taki w A6 (8000K) i też jeszcze nie miał lipy przez ten ksenon, więc śmiało.
Aha 8000K mam w halogenach
Ostatnio zmieniony przez tomi5 4 Sierpień 09, 20:07, w całości zmieniany 1 raz
to jest białe swiatło , dowodu za to nie stracisz bo np seryjne xenony w E32 miały
dokładnie taka barwe swiatła.
tomi5 napisał/a:
8000K
natomiast to juz zalatuje barwą niebieską , wieksza szansa na zainteresowanie sie
drogówki takimi swiatełkami , ale tez w sumie bez dramatu.
Ekstremisci zakładaja ksenony o barwie 12K , tam to dopiero piekne kolory są
od fioletu po cos a'la wiśniowy w zależnosci z której częsci chin pochodzi montowany
zestaw
nie chcę być złym prorokiem, ale często się okazuje, że na pozornych oszczędnościach się 2 razy traci... żebyś potem spotkanie z drogówką nie przypłacił zabraniem dowodu i mandacikiem...
masz dziwne podejscie do sprawy. czy gdybym kupil na allegro ksenony za 250zl (defacto takie same, ale nowe) to znaczy ze wtedy nie stracilbym dowodu?
powiedzcie mi dlaczego ludzie myslą ze czesto taniej oznacza gorzej...
Mordulec napisał/a:
od fioletu po cos a'la wiśniowy w zależnosci z której częsci chin pochodzi montowany
zestaw
kolega mial w E46, gdy jechal to walilo z daleka na fioletowo
]
... seryjne xenony w E32 miały
zestaw
A seryjnie nie był 4600K?? w sumie mniejsza o to, każdy zakłada co mu się podoba, dla mnie optymalne barwy to właśnie 6000K i 8000K, poniżej 6000K nie widzę sensu ładować kase w zestaw bo dobre żarówki wyjdą nas taniej a efekt ten sam, a powyżej 8000K to już przesada.
Ale to jest tylko moje zdanie.
Jak ktoś kupił H1 8000K i uważa że za mocne mogę się zamienić na H1 6000K.
masz dziwne podejscie do sprawy. czy gdybym kupil na allegro ksenony za 250zl (defacto takie same, ale nowe) to znaczy ze wtedy nie stracilbym dowodu?
powiedzcie mi dlaczego ludzie myslą ze czesto taniej oznacza gorzej...
CZYTAMY ZE ZROZUMIENIEM! jasne, że jeżeli masz do wyboru dwie takie same rzeczy o różnych cenach, to wybór jest oczywisty...
PiterOKL napisał/a:
Kosa, zgadzam sie z Twoim zdaniem, ale kupilem je za 100zl a w uzywanych sie nie wybrzydza bo kupuje sie to, co sie trafi. chcialem 6000K ale trafily sie 8000 więc są.
ale jak wcześniej napisałeś, zdecydowałeś się na nie, bo miałeś je po okazyjnej cenie i to zważyło...
]
... seryjne xenony w E32 miały
zestaw
A seryjnie nie był 4600K?? w sumie mniejsza o to, każdy zakłada co mu się podoba, dla mnie optymalne barwy to właśnie 6000K i 8000K, poniżej 6000K nie widzę sensu ładować kase w zestaw bo dobre żarówki wyjdą nas taniej a efekt ten sam, a powyżej 8000K to już przesada.
Ale to jest tylko moje zdanie.
Jak ktoś kupił H1 8000K i uważa że za mocne mogę się zamienić na H1 6000K.
Nie bede sie upierał , ale z tego co czytałem to seryjne były 6000K , ale moze faktycznie
było 4600K zreszta nie ma wielkiej roznicy w barwie swiatła.
Sam się ostatnio przekonałem jak jest z zywotnością xenonow. Dokladnie tydzien po gwarancji padła jedna przetwornica a pozniej druga. Teraz kolejny zestaw zawitał pod maską tym razem z 2-letnią gwarancją.
Fajnie wygląda, jeśli też lepiej świeci niż oryginał to popieram jak najbardziej. Sam chciałem coś takiego założyć,ale narazie ważniejsze sprawy mnie męczą. A takie pytanko, jak podjedziesz do ściany z włączonymi światłami to widać w którym miejscu załamuje się światło, czy niebardzo?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum