[ Dodano: 18 Marzec 09, 17:24 ]
No i nie bede dluzej czekal! letnie juz zalozone Felgi na polerowanym rancie (duzy rant z tylu) firmy RH wzorowane na AC SCHNITZER. Tył 10'/17' ET17, przód 8,5'/17' ET10. Opony tyl 245/40 a przod 215/45. Niby taka jedna rzecz - felga....a samochod wyglada zupeeelnie inaczej
jeszcze jest kilka rzeczy do zrobienia, ale oczywiscie bede na bierzaco uzupelnial.
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 19 Marzec 09, 01:13
Też mam właśnie RH, styl AC, jeszcze nie mam letnich, ale może będę grawerował na felgach napis AC SCHNITZER, taki sam jak na oryginalnych, muszę obadać temat, pozostał by tylko problem dekielków, żeby na nich był znaczek AC, no i może polakieruje na grafitowo. strasznie wąskie opony do tych felg, zarówno z przodu jak i z tyłu. Rancik z tyłu mega, pewnie teraz się super prowadzi. Jest też taka możliwość, że RH robi felgi dla AC, ale i dla siebie też i sprzedaje pod swoją nazwą.
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 19 Marzec 09, 14:30
no no wypolerowany rancik super wygląda a czy nie pasowało bym lepiej jak byś jeszcze środek felgi na czarno pomalował?? mysle ze wtedy efekt byłby mega
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Ogolne plany dlugodystansowe juz powoli sie ksztalca. Miedzy innymi te Black Helly. Do tego koniecznie ringi i ksenony. I teraz wiem, ze dostanie mi sie po glowie, ale jakos zawsze podobaly mi sie brewki. W srodku alu ramki, kierownica jakas ladniejsza. Nakladki ze stopka sznitzera. Szyby lekko przyciemnione..
[ Dodano: 19 Marzec 09, 14:38 ]
el_banano napisał/a:
no no wypolerowany rancik super wygląda a czy nie pasowało bym lepiej jak byś jeszcze środek felgi na czarno pomalował?? mysle ze wtedy efekt byłby mega
Wysłany: 19 Marzec 09, 14:43
woz napisał/a:
Kosa napisał/a:
piękna...... dla mnie tylko BH brakuje
Ogólne plany długodystansowe już powoli się kształcą. Miedzy innymi te Black Helly. Do tego koniecznie ringi i ksenony. I teraz wiem, ze dostanie mi się po głowie, ale jakoś zawsze podobały mi się brewki. W środku alu ramki, kierownica jakaś ładniejsza. Nakładki ze stopka sznitzera. Szyby lekko przyciemnione..
Brewki ok, bo te światła z ringami są okrągłe, wiec jak przykryjesz brewkami to pozostanie przerwa na górze w ringach tak jak mają BMW. Kierownica to się zgodzę, przydała by się ładniejsza. Co to te nadkola ze stopka schnitzera??? A te BH to jak toi wygląda może ktoś podesłać linka ze zdjęciem
Wysłany: 19 Marzec 09, 15:03
Nakładki na pedały AC też mam, ładne są. A jak wygląda te Black Hella, to są fabrycznie czarne lampy czy je się samemu maluje?? Jak to wygląda???? Chcesz do nich dołożyć CCFL??
Tak wygladaja te lampy black hella. Oryginalne w dobrym stanie nie latwo trafic. Jest jakas firma w Wawie, ktora ponoc dosc dobrze przerabia na black hella, daja nowe szkielka lamp i wogole, ale nie wiem czy i o ile rozni sie ich produkt od oryginalnego. I owszem Kolego, montowalbym ringi wtedy
[ Dodano: 19 Marzec 09, 15:16 ]
A to jest ten koles w Wawie ktory sie w to bawi. Jesli dobrze robia tro czemu nie, gadalem jakies pare miechow juz z gosciem i pytalem z ciekawosci jak wygladalby montaz rongow. Mowil, ze moga bez problemu zalozyc. Ale na razie mam na wstrzymanie..
Za wielki to on nie jest,ja miałem większe w E34. Wyglądają nieźle,na pewno kolosalna różnica w stosunku do 15". Acha sulek Ty coś masz z czytaniem nie tak.
sowa napisał/a:
Felga jak najbardziej słuszna, tylko albo aparat słaby
Mój samochód:: BMW
Wiek: 27 Dołączył: 15 Cze 2008 Posty: 257 Skąd: Z planety Ziemia
Wysłany: 20 Marzec 09, 21:12
Zaje***cie wygląda to auto na tych felgach choć osobiście wole jak ranty (przód/tył) są równej wielkości ,BH są fajne,ale mam pytanie co do tej aukcji,co właściwie dają krzyże do reflektorów?
Gratuluje Bety,jak się spisuje?
Juz moge chyba odpowiedziec na to pytanie. Poszepralem troche Te krzyze to po to, aby optycznie te lampy wygladaly na ciemniejsze. Poniewaz nie mozna pomalowac ani szkiel ani kloszy na ciemniejszy kolor poniewaz bedzie to mialo wplywa na to jak swiatlo swieci, montujac krzyze ma sie wrazenie, ze lampa jest ciemniejsza, ale nie ma to wplywu na swiatlo. Tutaj widac jak to robia:
A samochod spisuje sie bajecznie Naprawde przyjemnisc jest duza jazda ta fura. Nie zamierzam w najblizszym czasie jej wymieniac na zadna inna, no, chyba ze na 540
ten koleś z allegro od black hella to gość z 7er i powiem szczerze ,że myślę ,że można zrobić u niego taką przeróbkę bez obaw.
Rozmawialem z nim i pierwsze wrazenie bardzo poztywne. Zaden bajkopisarz tylko mowil konkretnie. Chociaz ktos inny podsunal mi temat ostatnio. A myslicie, ze jest mozliwosc, zeby dwie soczewki zalozyc? Czyli te od swiatel mijania dac rowniez jakos swiatlo od dlugich? Wygladac mogloby fajnie, bo mozna byloby zalozyc podwojny ksenon w soczewce? tylko pytanie, czy jest jakikolwiek sens... <drapie sie po glowi i mysle glosno..>
[ Dodano: 21 Marzec 09, 17:56 ]
AWV napisał/a:
Fele super dopasowane do auta
woz napisał/a:
Nie zamierzam w najblizszym czasie jej wymieniac na zadna inna, no, chyba ze na 540
To na potworka widzę, że masz chrapkę
Nie Z tym 540 raczej zartowalem. 530 w zupelnosci wystarczy Tylko doprowadzic ja do stanu perfekt i bedzie stykalo
Wysłany: 21 Marzec 09, 20:12
A kształt lamp mijania i długich nie jest taki sam???? Możnaby wtedy wstawić w miejsce długich mijania i po prostu ustawić je inaczej, żeby dalej świeciły?? Zresztą nie wiem czy chcesz przerabiać te czy kupić nowe lampy.
Nie wiem, na razie glosno mysle. Naewno bedzie albo opcja black hella lub ten patent z podwojna soczewka. Link z innego dzialu w podobnej sprawie. E30 z podwojna soczewka. Nawet fajnie wyglada...
OK, mam propozycje abysmy zostawili ten temat do dzialu np tining wizualny. Lekko odbieglismy od tematu.. Pozdrawiam i jak zrobie kolejne mody to zarzuce foty. Pzdr.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum