Juz kiulak razy bralem od nich (zakladalem ramki na kazda beemke. Ladnie wygladaja zegary). Firma dosc konkretna. Panthaler, z Walbrzycha. Bez problemu znajdziesz ich na allegro.
[ Dodano: 25 Marzec 09, 15:48 ]
aha, i co wazne. Zaklada sie je bez kleju. Za pierwszym razem myslalem, ze mnie szlag trafi bo kupilem takie ktore trzeba bylo wklejac. Prezej bym sam zrobil wlasne odlewy i ramki niz powklejal porzadnie. A te od nich poprostu zaginasz kolnierzyki i wszystko trwa az 5-10 minut.
[ Dodano: 2 Kwiecień 09, 21:57 ]
alu ramki na zegary i czerwone wskazowki...
[ Dodano: 8 Kwiecień 09, 18:50 ]
OK, a wiec wreszcie poszly lampy przednie Zostaly przerobione na lampy Typu Black Hella. Do tego zostaly zamontowane ringi CCFL oraz swiatla ksenonowe. Efekt koncowy wyszedl bardzo dobrze..
Naprawde polecam wszystkim taki zestaw. Ksenony zakupione w D&W na Borowskiej, a z ringami wyglada po prostu , juz nie wspominajac o tym jak ksenon swieci w nocy w porownaniu do normalnego zoltego swiatla..
świeci..i przy okazji oślepia wszystkich z naprzeciwka... masz szkło jak widzę karbowane a ono nie nadaje się do wkładania ksenonów(nie wspominam o wymaganych prawem spryskiwaczach i samopoziomowania), więc uważaj z nimi.. ale efekt naprawdę ładny - anielsko
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 9 Kwiecień 09, 00:47
Też jestem tego zdania, że każde ksenony lekko oślepiają podczas jazdy szczególnie po zmroku, poza tym z racji tego, ze ksenony oświetlają więcej, kolega w ramach tego oślepiania może obniżyć o jeden stopień światełka pokrętłem z przodu i myślę, że będzie git majonez.
Lampki teraz, po modach na Black Hella, wyglądają super, do tego doszły jeszcze ringi CCFL i ksenon robi wrażenie. Bardziej upodobniła się Buma do nowszych BMW z seryjnymi ringami
świeci..i przy okazji oślepia wszystkich z naprzeciwka... masz szkło jak widzę karbowane a ono nie nadaje się do wkładania ksenonów(nie wspominam o wymaganych prawem spryskiwaczach i samopoziomowania), więc uważaj z nimi.. ale efekt naprawdę ładny - anielsko
Tak jak Sulek pisze, a moze obnizyc o stopien oswietlania (wysokosc)? One na tyle dobrze oswietlaja mi droge ze nie bedzie stwanowilo tak duzej roznicy. Ze spryskiwaczami wiem. Bede kombinowal cos z tym..
U siebie mam chyba 6500 lub 7500. Nie pamietam dokladnie. Regulacje obnizylem na maxa dzisiaj rano wiec mam nadzieje, ze bedzie ok. Kosa, bierz sie za te BH. Mowie Ci, wyglada lepiej na zywo niz na tych fotach
Mój samochód:: było e30 2.0i teraz jest e38 4.0i
Wiek: 26 Dołączył: 06 Maj 2007 Posty: 345 Skąd: czechowice dziedzice
Wysłany: 9 Kwiecień 09, 14:23
pieknie wyglada z tymi lampami:) ksenony super sprawa u siebei w e38 też załozyłem i dużo to dało! jak byłem potem ustawiac lampy to nic nei mówili na stacji diagnostycznej z eniby nieorginalne czy cos..popatrzył czy mam spryskiwacze i wszystko gra! jeszcze raz gratuluje pieknej fury
_________________ Siódemka jest jak kobieta, potrafi być jędzą :-)
No, wreszcie sie zmobilizowalem do zrobienia kilka zdjec i pokazania finalowych zmian. Od nabycia mojej piateczki troche sie przy niej zrobilo, i zeby nie szperac dokladnie w tym co bylo wczesniej opisane a co nie, po prostu z grubsza wymienie wazneijsze zmiany:
- Wymieniony welur na oryginalne skorzane kubly m-technik wraz z czarnymi boczkami
- alu ramki na zegary i wreszcie nabycia oryginalnych zegarow od 530 V8 94 rok (zakupilem samochod z zegarami ktore nie wyswietlaly wszystkich funkcji. Okazalo sie, ze pochodzily od 730 R6)
- Nowe krancowki i mechanizmy od elektrycznych szyb z przodu.
- wymienione wszystkie filtry, plyny i oleje. Akumulator nowy. Zamocowano pompe oleju na srubki samohamujace i klej typu loctite. Nowa Odma. Uszczelka pod glowice nowa. Rowniez jedna cewka zaplonowa oraz wszystkie fajki na cewkach nowe (jedna cewka byla jakas lipna podroba). Wymieniona plastikowa obudowa silnika. Rozrusznik poddany pelnej regeneracji.
- Cale zawieszenie z przodu zrobione (tyl dobry. Amortyzatory 86% sprawne).
- Alu felgi RH na wzor Schnitzera. Tyl 10'/17' ET17, przod 8,5'/17' ET10. Opony 245/40 oraz 215/45.
- Oryginalne lampy przerobione na BH. Zamontowane ringi CCFL i ksenony 6000K.
- Wszystkie szyby przyciemnione, nowy alarm z funkcja domykania szyb i szyberdachu. W srode samochod jedzie do warsztatu na montaz nowych tlumikow. Wszystkie naprawy i modyfikacje odnotowane ze szczegolami w ksiazce serwisowej.
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 5 Lipiec 09, 08:42
mat napisał/a:
i tak oto na naszych oczach powstał jeden z najładniejszych e34 touring w Polsce
Dokładnie, jestem też tego zdania
Touring woz-a, to już nie tylko Touring, lecz naprawdę dobrze zrobione BMW i to ze szlachetnym sercem V8. Wszystko na miejscu, zero zbędnych dodatków. Tak trzymaj.
Gratulacje, robota i auto I klasa
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Znalezc to nie znalazlem, pokazal nam koles ktore robil nasze foty plenerowe Port we Wrocku, kolo elektrocieplowni. A pozostale to kolo parku na biskupinie. Jak bedziesz chcial kiedys zobaczyc dokladnie gdzie to jest to mozemy podjechac i ci pokaze, albo jesli chcesz to podam ci konkretna nazwe ulicy przy ktorej znajduje sie port, tylko musialbym zerknac na mapie..
Przygotowania. I wiem wiem, ze jak to nie sciagnac lamp Gdzies osemka mi sie zapodziala i nie mialem jak dziadow odkrecic Ale dobrze zabezpieczyc i jest ok
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum