Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 2 Sierpień 08, 09:27 [Broder] E36 Coupe 2.0
Rok '93, 2,0 vanos + LPG na Blosie, duzo zmian auto przeszlo od czasu zakupu, w moich rekach od 2,5 roku. Fotek swierzych mam malo bo auto szybko sie zmienia. Modyfikacje jakie auto przeszlo to m.in:
- zawieszenie gwintowane przod + tyl
- dokladka zderzaka Rieger
- ringi CCFL + przyciemnione lampy
- felgi 18" z E90
- maska Carbon
- brewki Carbon
- stozek Simota w Carbonowej obudowie
- wyciety kat
- ostatnio wymienione wszystkie elementy zawieszenia przod + tuleje wahacza M3
i duzo wiecej bylo modow + jakis tam sprzet audio.
Fotki
Ostatnio zmieniony przez Brodeer 2 Sierpień 08, 10:01, w całości zmieniany 2 razy
Pyton
Mój samochód:: BMW 330CI Coupe
Wiek: 26 Dołączył: 21 Kwi 2007 Posty: 38 Skąd: Toruń/Lipno
Piekna sprawa Brodeer.Pilnuj jej bo juz jedno takie auto z forum zniknelo.
Gratulacje za wytrwalosc jezdzac po wroclawiu z tym splitterem z przodu.
Auto oceniam na 5.
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 2 Sierpień 08, 12:36
jak dla mnie to fure dostaje 11/10
pogratulować wytrwałości jerzdząc tak po wrocku.
A jeśli chodzi o foty to........ hmm...... KOZACKIE naprawde fajnie zrobione artystyczne foty.
dbaj o nią no i mam nadzieje że sie zobaczymy w niedziele na spocie bo chętnie bym obejrzał to cuda z bliska
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2007 Posty: 369 Skąd: Wałbrzych i Wrocław
Wysłany: 16 Sierpień 08, 00:38
Mnie do gustu nie przypadła ta ekstremalna dokładka z przodu, ale reszta bomba, auto robione z klasą. btw gdzie zaopatrzyłeś się w karbonową maskę?? bo w przyszłości również planuję coś takiego. Kapitalne niektóre zdjęcia.
Nie no kozak, zrobilo duze wrazenie na mnie. A powiedz mi, te wyloty na przedniej masce (od opla gsi jesli sie nie myle?) - tez mam takie i zastanawiam sie nad montazem. Czy duzo odprowadzaja ciepla z pod maski?
Wysłany: 16 Sierpień 08, 22:19
Ale wloty były oryginalnie montowane czy ktoś lub sam je montowałeś?? Zawsze zastanawiałem się nad takimi wlotami, jak ta woda spływa, czy ona nic nie robi z silnikiem??
Wysłany: 19 Sierpień 08, 20:11
Jak szerokie są takie felgi i czy potrzebne są jakieś modyfikacje, żeby zmieścić 18", bo ja mam lekką glebę i z tyłu raczej chyba by mi się nie zmieściły.
Wysłany: 20 Sierpień 08, 00:16
Rozmiar moich felg to 8j 18" ET34, opona 225/40 i wchodza spokojnie, ja mam jeszcze dolozone dystanse z tylu 10mm, a z przodu 15 mm, musialem zaklepac ranty na nadkolach. Aaa i tez mam glebe, bo moze nie widac
Wysłany: 20 Sierpień 08, 10:17
Zobaczę na spocie w Skrabimierzu jak będzie te zaklepane ranty, bo za bardzo nie wiem o co kaman. Gleby może nie widać, bo masz duże kółka i dlatego tak
Wysłany: 1 Wrzesień 08, 06:59
No niby tez możne być, ale wloty są w druga stronę, więc jak jedziesz to powietrze tam nie wpada bezpośrednio, tylko wleci w dziurkę jak wiatr zawieje, ale możne i wpadać zimne.
Wysłany: 1 Wrzesień 08, 11:02
hmm... jak by to wytlumaczyc... Jak jedziesz autostrada i masz niedomknieta maske to co sie z nia stanie? otworzy sie! No to teraz pomysl sobie jakie cisnienie czy podcisnienie powietrza jest pod maska przy predkosciach, a wlot jest po to w druga strone zeby to powietrze (cieple) WYCHODZILO przez niego a nie wlatywalo.
Zreszta jak nawet auto stoi zaparkowane pod wiatr, to przez wlot czuc wydmuchiwane powietrze.
I jeszcze jedno - dzis rpawdopodobnie wchodzi nowa felga, nic specjalnego, ale klasycznie dla e36 foto pozniej
Ostatnio zmieniony przez Brodeer 1 Wrzesień 08, 11:10, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 1 Wrzesień 08, 13:34
Brodeer napisał/a:
hmm... jak by to wytłumaczyć... Jak jedziesz autostrada i masz niedomknięta maskę to co się z nią stanie? otworzy się! No to teraz pomyśl sobie jakie ciśnienie czy podciśnienie powietrza jest pod maska przy prędkościach, a wlot jest po to w druga stronę żeby to powietrze (cieple) WYCHODZIŁO przez niego a nie wlatywało.
Zresztą jak nawet auto stoi zaparkowane pod wiatr, to przez wlot czuć wydmuchiwane powietrze.
Tak myślałem, że jest jak piszesz Powiedz mi jak jest z zamontowaniem spryskiwaczy na masce, dziurki są już zrobione czy jak to jest rozwiązane. Bo szczerze wolałbym spryskiwacze schować, rozwiązać to jak jak ma VW PASSAT B5 po liftingu. jak jest z montażem znaczka, bo chciałbym zamontować taki carbonowy, a on ma jakieś bolce. na fotkach jak nie masz znaczka nie widzę żadnych dziurek pod taki znaczek. Dzwoniłem do Intercars'u i oni tam za bardzo nic nie wiedzą, nie mają zdjęć tych masek, są w ofercie dwie maski za 1500 i druga za 1800 zł, ale fotek nie mają, będą do mnie dzwonić. Może ty mi coś więcej powiesz, bo czymś oprócz ceny muszą się różnić. ty masz z wlotami kolega TDSerek ma gładką.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum