W samochodach tej marki występują dwa wskazania serwisowe sygnalizowane na wyświetlaczu po włączeniu zapłonu. Są to wymiana oleju oraz przegląd okresowy. W miarę upływu czasu lub po danym przebiegu, na linijce gasną lampki zielone, potem zapala się żółta, a po niej czerwona.
Wymiana oleju
1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu.
2. Włączyć zapłon.
3. Odczekać 3 sekundy, aż zapalą się wszystkie zielone lampki.
4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę.
Przegląd okresowy
1. Podłączyć kontrolkę pomiędzy zacisk 7 w gnieździe diagnostycznym a masę pojazdu.
2. Włączyć zapłon.
3. Odczekać 12 sekund, aż zapalą się wszystkie zielone lampki.
4. Wyłączyć zapłon, odłączyć kontrolkę.
3 x pik to jest sygnał zegarka(15 sekund przed pełną godziną)
1 x pimm to komunikaty z OBC i m.in. temperatura <3st.C
Śrubka zabespieczona po to żeby nią nie kręcic i tam nie grzebać:)bo za wolne obroty odpowiada silnik krokowy,ktory w tych silnikach jest pod kolektorem ssącym
Jest połączony z dwoma przewodami powietrznymi i oczywiście z wtyczką elektryczną:)
Co do realoem i szczegółowej lokalizacji krokowca to tam rozpoznasz tylko jego wygląd bo na tych rysunkach jest odsunięty tak by był czytelnie opisany a w rzeczywisjości jest w chu...ym miejscu.
_________________ Szczęście:dobre konto w banku,dobry kucharz i dobre trawienie:-)
tzn są za niskie za na tej kresce miedzy 1 a 0 a nawet czasami ponizej na LPG rowniez takie są a to czasami potrafi przygasic auto... na gazie nie szaleja obroty i na PB tez nie.
wymieniac silnika krokowego nie bede bo mam ich 5 !! 4 od gazu i jeden od silnika wiec nie ma bata ;D
_________________ Mistrzów Prostej Pozdrawia Pierwszy Zakręt !
3 gongi są 10sek przed pełną godziną- u mnie tak jest dzis to specjalnie sprawdziłem.
1 lub 2 (nie pamiętam już ) znaczą że temperatura jest niska (+3)- może byc ślisko.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum