Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
[e39] zmiana sterownika centralnego.. kilka pytań.
Autor Wiadomość
adm87 

Mój samochód:: [E39] BMW 520i
Wysłany: 28 Grudzień 09, 18:40   [e39] zmiana sterownika centralnego.. kilka pytań.

Witam, jako że nie zdołałem uporać się z usterką centralnego (samochód wogóle nie reaguje na pilot kluczyk ) po kilkakrotnym podłączaniu pod kompa i programowaniu kluczyka dalej nic!
Postanowiłem nie dociekać juz co jest nie tak bo koszty są większe niż zmiana sterownika i juz podaje link do aukcji na której chce kupić sterownik:
http://www.allegro.pl/ite...te...alogo.html

i mam kilka pytań do Was:
- czy ktokolwiek uzywał tego?
- czy rozwiąże to mój problem sterowania centralnym z kluczyka?
Następnie wyskakuje następny problem, sprawa immobilajzera.. co zrobić po dorobieniu grotu kluczyka aby samochód jeździł? Da się jakoś przenieść immobilajzer ze starego kluczyka do nowego?
Ponieważ nie chce przy kluczyku nosić zadnego dodatkowego wisiorka którym miałbym sterować centralnym..

To chyba narazie tylko, jakbym o czym zapomniał to będe jeszcze pytał
z gory dzieki za pomoc
Ostatnio zmieniony przez adm87 29 Grudzień 09, 17:21, w całości zmieniany 1 raz  

Tomaszeks_88 

Mój samochód:: BMW E30 1.8i
Wysłany: 29 Grudzień 09, 01:02   

Widze ze nikt nie pomaga to ja sie postaram chodz z informatyki jestem kiepski a do E39 trzeba informatyka... :mrgreen: taki zarcik na poczatek :P

taki sterownik moze zmienic cos ale jesli masz sprawne wszystki silowniki itd itp....
z tego co wiem z imobilajzerem moze byc problem poniewaz dorabianie kluczykow do aut typu E39 A6 to tylko serwis moze dorobic klucz..... ale pewnie sa jacys cudotworcy co by przelozyli za odpowiednia oplata...

Do konca nieznam sie i nie orientuje sie ale pisze co slyszalem... ja mam taki mega prosty centralny bez zadnych sterownikow :mrgreen:

kryters 

Mój samochód:: E36
Wysłany: 29 Grudzień 09, 11:07   

Moim zdaniem jeśli nie działa Ci tylko pilot, a centralny normalnie zamyka i otwiera wszystkie drzwi to będzie działać.
Co do immo masz swój kluczyk rozbieralny? Wystarczy z niego przełożyć transponder do nowego kluczyka i po problemie :D
Przykładowe zdjęcie.

adm87 

Mój samochód:: [E39] BMW 520i
Wysłany: 29 Grudzień 09, 17:20   

Mam identyczny kluczyk jak na zdjeciu podałeś, tak samo rozbieralny i ten sam układ przycisków z transponderem włącznie i mówisz ze przełożenie go wystarczy? Jeśli tak to byłoby naprawde idealnie ;)

FRYCIU 
BMW i nic więcej!!

Mój samochód:: BYŁO BMW E30 316i M40 Jest BMW E34 520i Turning
Wysłany: 29 Grudzień 09, 17:33   

Siemka ja kupywałem od tego gościa z allegro co linka dałeś tylko że z kluczykiem pilotem podłączyłem dorobiłem groty poprzekładałem transpondery od immo i wszystko działa bez żadnego problemu!!!!!! Pozdrawiam

..Bo Facet To Musi Mieć Wał, a nie jakieś Przeguby..

kryters 

Mój samochód:: E36
Wysłany: 29 Grudzień 09, 18:20   

Będzie działać na 100%. Też u niego kupowałem ale sam pilot bez kluczyka.

Odpowiedz do tematu