witam . chcialem sie spytac o co chodzi jesli podczas jazdy od czasu do czasu zapala sie na czerwono kontrolka od poduszek powietrznych. zawiesza sie czy co . co z tym zrobic zeby zlikwidowac usterke.
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 6 Listopad 09, 14:34
problem e46:) u mnie jest też to jest.
Panaceum:
- jezdzic i płacic 100 zł co miesiac za kasowanie tego błędu.
- wymienic matę pod siedzeniem. do e46 ok 500 zł ( cena z ASO)
- ustawić za 180 zł poduszkę w tryb taki, że przy uderzeniu choćby z tyłu, wystrzeli poduszka z błędem.
U mnie jest błąd poduszki pasażera, więc zgodnie z powyższym, gdy ktoś sutknie mnie z lewej to i tak wstrzeli ta z prawej
coś za coś... zyskuje się bezpieczeństwo( nawet za bardzo ), no chyba ze wolisz zabulić za matę.
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
Ja miałem w E36 walnętą mate w siedzeniu po prawej stronie- świeciła raz się, raz nie.
Kupiłem taki wynalazek za ok60zł i wczepiłem w wtyczke która łaczyła wiązke co dochodzi do fotela- poprostu oszukiwała kompa że ktoś siedzi.
Kontrolka zgasła na zawsze.
Spike90 napisał/a:
jezdzic i płacic 100 zł co miesiac za kasowanie tego błędu.
Ja mam podłaczenie kompa za 50PLN
Spike90 napisał/a:
ustawić za 180 zł poduszkę w tryb taki, że przy uderzeniu choćby z tyłu, wystrzeli poduszka z błędem
Nie polecam w czasie walnięcia w tył lepek leci Tobie do przodu "inaczej" niz przy walnięciu przednim- cos takiego oglądałem w czasie wypadków (testów) w TV i wypowiadały sie mądre głowy co jak etc.
no tak, ale nie wiadomo jeszcze czy błąd nie dotyczy np: bocznego jaśka
Zgadza sie może być wszysto uszkodzone od układu poduszek.
Z matą to tak jak pisałem wyżej można sobie poradzić samemu.
Co do jaśków, sensorów itd wszystko można zrobic pod kompem- on powie co mu nie pasuje.
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 13 Grudzień 09, 19:07
ja tak z kolei miałem z lampką hamulca ręcznego. Cóż elektronika wariuje. Jak podepniesz pod kompa, to możesz mieć dużo błędów tego samego typu. Ich skasowanie powinno pomóc. U mnie jak skasowałem te wszystkie błędy które się powtrzały tj. własnie czujki hamulca ręcznego, to zrobiło się ok.
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum