Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 22:29
Nasze warsztaty samochodowe
Autor Wiadomość
maximus1970 

Mój samochód:: Bmw 316i
Wysłany: 16 Lipiec 08, 18:45   Re: szukam elektryka

jarecki7611 napisał/a:
w laskach jest dobry magik irek sikorski znają go tam wszyscy pozdrawiam jarek

Proszę o kontakt z Irkiem Sikorskim jestem w Laskach od nie dawna <bmw_2>

ramkompl 

Mój samochód:: BMW 316ISE
Wysłany: 30 Lipiec 08, 23:07   

Witam i szukam pomocy, potrzebuje zrobic sprzeglo w Wawie ale w rozsadnych cenach, tylko ze mam tylko na to 2 dni do wyjazdu. Ma ktos jakies namiary na warsztaty (takie gdzie sie znaja na <bmw> a nie jak sciagnac kase z czlowieka)? pytanie_bmw
pozdrawiam

banan_owiec 
BANAN owoc palmy :D

Mój samochód:: Było: e36 318is Coupe '94 / Jest: Vectra B 1.6 16V (rodziców) :P
Wysłany: 4 Sierpień 08, 22:05   

Ja podobnie, tylko że we Wrocławiu potrzebuję kogoś godnego polecenia do wymiany sprzęgła... (Jak się cenią?)

Przy okazji mogę polecić Tłumikarzy z Góralskiej - to Ci sami co byli na górze na Robotniczej... Goście mają fach w ręku. Są szybcy i solidni! Namiary:

ul.Góralska 46
tel. 071/781 85 85
kom. 0601 397 301, 0607 399 380
Ostatnio zmieniony przez banan_owiec 4 Sierpień 08, 22:06, w całości zmieniany 1 raz  

dj_drops 
Przyjaciel Klubu
Bo Mogę Wszystko

Mój samochód:: E34 530i V8
Wysłany: 5 Sierpień 08, 07:11   

banan_owiec napisał/a:
potrzebuję kogoś godnego polecenia do wymiany sprzęgła... (Jak się cenią?)

Jak już byłeś na góralskiej, to wjeżdżasz w prawo (teren archimedesu) przez bramę firmy ABC i walisz w lewo. Po paru metrach będziesz mieć "Auto Serwis". Mogę śmiało polecić!

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: było:E30 318iA E30 320i Jest: E34 525iAT, E30 323i
Wysłany: 5 Sierpień 08, 07:38   

Byq napisał/a:
Polecam AUTO SERWIS na Robotniczej, na terenie byłego Archimedesa.
Po wjeździe na teren Archimedesa trzeba skręcić w lewo i jechać prawie do końca, jak się minie po lewej stronie szyby,chyba JAAN to już jest się prawie na miejscu.
Za szybami po lewej jest placyk i są dwa warsztaty, jeden ten po lewej robi tylko francuzy, ten po prawej to właśnie AUTO SERWIS :)

Chłopaki robią dobrze w bardzo dobrych cenach, a co ważne nie próbują naciągać.
Jeśli jest coś innego do zrobienia niż sądzimy to najwyżej wezmą 20zł za diagnozę. Uratowało mi to już kilka stówek ;)

Właściciel ma na imię Jarek, nr tel do niego:602 667 913.
Pozdrawiam

banan_owiec 

Wysłany: 5 Sierpień 08, 10:15   

dj_drops napisał/a:
Jak już byłeś na góralskiej, to wjeżdżasz w prawo (teren archimedesu) przez bramę firmy ABC i walisz w lewo. Po paru metrach będziesz mieć "Auto Serwis". Mogę śmiało polecić!

...to moi sąsiedzi bo pracuje w ABC :lol: oni są tam od niedawna, ale nie miałem okazji jeszcze podpytać.
dj_drops a wymieniałeś u nich sprzęgiełko z wymianą płynu hamulcowego? bo z tego co słyszałem to dość delikatna sprawa... :?:
...byłem u nich i jak powiedziałem, że BMW to kręcili nosem :|

EDiT:
...i do tego drogo!!!! 400zł za wymiane sprzęgła, do tego termin "na za tydzień albo półtora..." ale to u wiekszości słyszałem :?
Zrobiłem sprzęgiełko u gości na Robotniczej. 300zł, zero problemu z terminem... 2 Dni puzniej autko już miałem zrobione... Adresu dokładnie nie znam ale to jest kolo Centrozłomu, przy torach po lewej jadąc od Świebodzkiego. Młode chłopaky ale wiedzą co w trawie piszczy! Z czystym sumieniem mogę polecić ;)
Ostatnio zmieniony przez banan_owiec 18 Sierpień 08, 10:36, w całości zmieniany 1 raz  

manon 

Mój samochód:: BMW E-30 320i Cabrio
Wysłany: 5 Wrzesień 08, 09:54   

Witam,

nie chce zakladac nowego watku, wiec pytam tutaj; szukam godnego polecenia warsztatu, ktory naprawi mi moj niedzialajacy centralny zamek w e-30.

dj_drops 
Przyjaciel Klubu
Bo Mogę Wszystko

Mój samochód:: E34 530i V8
Wysłany: 8 Wrzesień 08, 09:45   

banan_owiec napisał/a:

...to moi sąsiedzi bo pracuje w ABC :lol: oni są tam od niedawna, ale nie miałem okazji jeszcze podpytać.

Dokładnie, są od niedawna, ale od zawsze na archimedesie (chyba od zawsze)

banan_owiec napisał/a:

...i do tego drogo!!!! 400zł za wymiane sprzęgła

szczerze powiem czy nie wiem czy drogo czy tanio bo nie miałem jeszcze potrzeby wymiany sprzęgła ani w poprzedniej buni ani w obecnej...

banan_owiec napisał/a:

do tego termin "na za tydzień albo półtora..." ale to u wiekszości słyszałem :?

no to nic dziwnego, sezon jeszcze trwa ;)

banan_owiec napisał/a:

Zrobiłem sprzęgiełko u gości na Robotniczej. 300zł

no rozumiem że to jest 100zł różnicy, ale nieraz się więcej przepłaca... a jak wyglądała cena w innych warsztatach których się pytałeś ?

banan_owiec napisał/a:

zero problemu z terminem... 2 Dni puzniej autko już miałem zrobione...

Heh... to muszą mieć duży ruch - ciekawe czemu :->

Nikogo nie będę namawiał - jeżdżę poprostu tam gdzie mojej buni robią "dobrze" :]
co do terminów to faktycznie teraz chłopaki mieli urwanie głowy i nie wyrabiali się.

banan_owiec 

Wysłany: 8 Wrzesień 08, 14:18   

Ad1. AUTO SERVIS przedtem był kolo warsztatu "francuzów" i auto-szyb Jana
Ad2 i 4. 400 to sporo. Większość, jak pytałem, robi za 300
Ad3 i 5. Z terminem poprostu miałem szczęście... Obłożenie mieli na 2 tyg. w przód. Poprostu idzie się dogadać ;)

kidzius 

Mój samochód:: BMW e30 320i M20
Wysłany: 8 Wrzesień 08, 18:51   Zna ktoś dobrego mechanika w Tychach/Katowicach/Mysłowicach?

Witam!

Jak w temacie: szukam dobrego i uczciwego mechanika na Śląsku, nie znam się kompletnie na autach i nie chciałbym przepłacić - sami wiecie, jak jest. Mam popychacze do wymiany i chcę to zrobić jak najszybciej i jak najlepiej, w dobrej cenie. Może ktoś z forumowiczów zajmuje się swoją bunią po godzinach i zna się na rzeczy? Proszę o kontakt i pozdrawiam,
Kidzius

foxnexus 

Mój samochód:: e38 740iA , e34 525tds
Wysłany: 9 Wrzesień 08, 18:10   

a ja poszukuje dobrego fachowca co by mi zderzak przedni posklejał. na parkingu przy borowskiej wjechałem na jakiś pręt ukryty w trawie. byłem już w auto-gregor przy buforowej. mogę o nich powiedzieć, ze raczej uczciwi ( gość popatrzył i stwierdził, że zrobi, ale gwarancje da do bramy wyjazdowej ), albo nie chciało mu się babrać. polecił kupno używki na allegro . co wy na to , znacie kogoś godnego polecenia?

boloxox1 

Mój samochód:: e46 330d
Wysłany: 10 Wrzesień 08, 19:53   

Boeing732,
sorry, nie kumam, co znaczy ten podpis?: boloxox1 a ja sie nie poddam zrobie ten samochód 3,5bedzie. chodzi o to że mój login to boloxox1.

[ Dodano: 10 Wrzesień 08, 21:05 ]
sorki, już kumam :oops:

arek m 
coupe a

Mój samochód:: z3 coupe 3,0 X3 3D
Wysłany: 16 Wrzesień 08, 20:15   

Witam
Zajmuje sie diagnostyka,elektronika,Audio-Navi itd.
Mozliwy dojazd do klijeta.
wszystkie modele BMW
509511811
Pozdrawiam
Arek

xdario 

Mój samochód:: e39 520i
Wysłany: 21 Wrzesień 08, 11:51   

Psie Pole - Rzeczna 20, super warsztat - blokady mechaniczne skrzyni - niedźwiadek
Szczegóły na pw

sulek 

Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wysłany: 24 Wrzesień 08, 22:12   

Ja chciałem trochę z innej beczki napisać, typu NIEPOLECANE WARSZTATY http://www.autospeedway.pl/ Pod żadnym pozorem proszę tam nie wjeżdżać, kolesie na niczym się nie znają nic nie umieją, nawet porządnie śrubek w aucie skręcić. Mógłbym wymienić kilkanaście rzeczy, ale nie chce sobie juz o nich przypominać.

Natomiast jeśli chodzi o POLECANE warsztaty to polecam warsztat Auto Serwis Sokólski w Wałbrzychu koło Mc'Donalda - w W-CH jest tylko jeden Mak. :) Z terminami normalka 1-2 tygodnie, ale nigdzie nie oddaje swojego auta. Zresztą robię u niego 3 samochody. Jego brat ma sklep z częściami, także nie trzeba samemu chodzić i ich kupować. Czy jest drogi to nie wiem, bo nigdy nie oddawałem auta to innego mechanika. Robi mechanikę, elektrykę, elektronikę. Naprawia tylko koncern VW, Merce i BMW.
http://www.forum.maxbimme...t8495.htm#67822
Ostatnio zmieniony przez sulek 13 Styczeń 09, 14:35, w całości zmieniany 1 raz  

remi55 
E39

Mój samochód:: BMW 525 tds 98' kombi
Wysłany: 1 Październik 08, 09:14   

Witam
Chciałbym wszystkim polecić warsztat oraz stację diagnostyczną na ul. Stalowej 76. Nazwa "Autoserwis PROMOTORS".
Właściciel jest zapalonym fanatykiem BMW. Pracuje u niego magik od elektryki który kilka lat pracował w ASO BMW. Kilka dni temu kupiłem autko i odstawiłem do nich na cały dzień na sprawdzenie co i jak. Facet nic nie wymieni jeżeli wcześniej do Ciebie nie zadzowni i nie poda ceny. Następnie czeka na Twoją decyzję.
Poniżej podam co robili i za jaką kasę.
- nowe tarcze wentylowane ATE
- klocki hamulcowe ATE
- szczęki hamulcowe ATE
- filtr powietrza
- uszczelka pod zaworem jakimś (coś ciekło - nie znam się na tym. Ale ślady zostawiało więc było coś nie tak)
- dwie żarówki :D
- podłączenie do komputera i diagnostyka
- diagnostyka zawieszenia (amory itp)
- rozebranie panelu od klimy (po wyłączeniu silnika było slychać że ciągle coś chodzi. Wyczyścił jakieś tam zapadki. Coś je blokowało)
- naprawa ręcznego - podciągnięcie linki.

Teraz ceny: za materiały ok. 700zł za robociznę 500zł. Razem 1200zł i autko śmiga jak nie wiem.
Facet ma rabat w jakiejś hurtowni na części 30% i daje po tej cenie klientowi. Dał faktury do wglądu.

Jeżeli ktoś jest zainteresowany to dogadałem się że dla klubowiczów na hasło "od sąsiada z Mosiężnej" będzie również rabat.

Właściciel nazywa się Jerzy Przybylski. Kom 601 763 549 lub na serwis 071 361 70 29

MCD 

Mój samochód:: BMW 318 i E46 -1.9
Wysłany: 14 Październik 08, 21:44   Re: Nasze warsztaty samochodowe

Piotr napisał/a:
Wpisujcie, Waszym zdaniem dobre, sprawdzone i tanie ( dobre nie może być tanie :lol: ,wiem ) warsztaty samochodowe - mechanicy, elektrycy, tłumikarze, gazownicy, tuningowcy itd.
Najlepiej żeby naprawiali i znali sie na samochodach marki BMW - i nie tylko oczywiście - i to tych starszych modeli.
wiadomo że nie ma ludzi, którzy znają się na wszystkim, potrzebni Nam są tacy którzy podejmuja wyzwania, mówią otwarcie i nie próbuja naciągnąć "głupiego" klienta na kasę.
W miare możliwości proszę wpisywać jakieś kontakty oraz jakie marki naprawiają.

Proszę wpisywać także wszelkie punkty gdzie sprzedają części nowe i używane do naszych śmigieł, np. używane opony

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

a zna ktos dobry serwis bmw w toruniu?

maniak 

Mój samochód:: BMW E36 318ti Compact
Wysłany: 24 Listopad 08, 13:51   

witam,

szukam kogos z wroclawia i okolic kto naprawia/regeneruje uszkodzone stacyjki. Moja kreci sie w kolko i blokuje.

pozdrawiam

samael 

Mój samochód:: BMW E34 520iA '91
Wysłany: 10 Grudzień 08, 01:06   

stacyjki, zamki

robak na kurkowej (wroclaw), dokladnie adresu nie znam ale widac szyld.

spritmonitor

Scava 

Mój samochód:: BMW 520i E34 24V '91
Wysłany: 9 Luty 09, 14:42   

ROBAK miesci sie przy ulicy Kurkowej 34

POLECAM:

Marek Floryn ul. Ślężna 146/148 (za stacja Shell) Geometria oraz naprawa zawieszenia.

Jesli ktos potrzebuje dokladnie przejrzeć zawieszenie - Chrysler na bielanach wroclawskich ul. Wroclawska 1

Ryszard Mazurek ul. Powstancow Śląskich 210 (za budynkiem dawnego technikum energetycznego) naprawa zawieszenia hamulce wymiana oleju

AUTOTRONIK ul. Gnieznienska 4 - diagnostyka, naprawa sterownikow alternatorow rozrusznikow, alarmy

Jan Mucha ul. szwajcarska - elektromechanika

polecic rowniez moge warsztat przy ul.jeleniogorskiej 44a (LESNICA) - naprawa automatycznych i manualnych skrzyn biegow oraz silnikow w samochodach zachodnich i nietypowych. z braku czasu robilem u nich jette dziewczyny. najtaniej bylo u nich. do tego solidnie i szybko. znajomy tez tam kiedys robil i sobie chwalil.
Ostatnio zmieniony przez Scava 15 Luty 09, 23:51, w całości zmieniany 1 raz  

maj46x 

Mój samochód:: BMW 525dA Touring 2002r.
Wysłany: 1 Marzec 09, 22:50   

A ja polecę warsztat mojego ojca :D Radwanice (za Krakowską w kier. Oławy) Naprawa rozruszników i alternatorów. Mój ojciec spacjalizuje się często w beznadziejnych przypadkach i często różne inne warsztaty dają mu własną robotę do zrobienia, gdy sami nie dają rady :D Zapraszam, kontakt Jerzy Jaworski 501 596 889 Radwanice, ul. M.reja 10
Ostatnio zmieniony przez maj46x 28 Marzec 09, 20:53, w całości zmieniany 1 raz  

jarosław kozieja 
gruby

Mój samochód:: bmw 525tds touring 1995
Wysłany: 20 Marzec 09, 13:45   

Koledzy zdecydowanie nie polecam psełdo fachowców od skrzyń automatycznych z BIESTRZYKOWA!!!!!!!!!!!!. Właściciel Pan Łoboda wymieniając mi olej w skrzyni nie zwrocili uwagi na jaki powinien być olej i zalali cudo o nazwie specjal BMW.Skrzynia padła !!! olej okazał sie nie właściwy a gdy zażądałem zwrotu gotówki (600 zł za wymiane oleju) Gość stwierdził że ta skrzynia bez problemu moze chodzic na zwykłym LUXIE. Za naprawe skrzyni zawołał 2 tysiace .

WARTO JECHAĆ NA RAKOWĄ WE WROCŁAWIU !!!!!!!!

Forest 
Klubowicz
Sebastian

Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wysłany: 3 Kwiecień 09, 20:06   

Polecam gumiarza z Chwalibożyc,kilka kilometrów za Oławą w kierunku Grodkowa.Kupiłem dziś u niego piękne oponki Bridgestone Potenza 255/40/17 z 2007 roku,bieżnik około 75%.Za dwie opony,wymianę z wyważeniem i montażem zapłaciłem 350 zł !!! Koleś ma na imię Daniel,ma zajebisty wybór opon,naprawdę ma ich mnóstwo,do tego duży wybór felg.Wie o co kaman,moim zdaniem prawdziwy fachowiec.POLECAM.Dostałem namiar na niego od ludzi z pracy,jak się okazało bardzo wiele osób kupuje u niego opony.I wszyscy są bardzo zadowoleni.Numer kontaktowy - 697 852 363.

Moje BMW http://www.forum.maxbimme...e46-vt11290.htm

kozin09 
kozin09

Mój samochód:: e36 318i-->e39 520i, e36 318i
Wysłany: 4 Kwiecień 09, 15:18   

Witam! Podobnie jak Forest polecam Daniela z Chwalibożyc. Nie ma opcji, zebyś coś u Niego nie znalazł. Jesli nie ma czegoś w momencie, to zamówi. Ma otwarte od pon do pt do 10 do 18 a soboty do 14. Polecam gorąco!!! happy_bmw

BMWE 

Mój samochód:: ex:BMW 316i obecny: e32 735i
Wysłany: 4 Kwiecień 09, 21:45   

remi55 napisał/a:
Witam
Chciałbym wszystkim polecić warsztat oraz stację diagnostyczną na ul. Stalowej 76. Nazwa "Autoserwis PROMOTORS".
Właściciel jest zapalonym fanatykiem BMW. Pracuje u niego magik od elektryki który kilka lat pracował w ASO BMW.

Niestety ja takiego szczęcia póki co nie miałem.W mojej e32 nie chcieli podjąc się diagnostyki auta... Nie maja komputera,programu itd. raczej zbywająca rozmowa więc Jak na fantyka BMW to raczej by sie spytał o co chodzi i jaki jest problem....
Dla mnie strata czasu...

remi55 
E39

Mój samochód:: BMW 525 tds 98' kombi
Wysłany: 6 Kwiecień 09, 11:05   

Hmm... to ciekawe ....
Jak będę wracał do chaty to zajdadę i zobaczę co kombinuje.

A kompa ma ten elektryk o którym pisałem ...
Jeżeli tak faktycznie zrobili to dopiszę ich w takim razie do niepoleconych warszatów.
Dzięki za info....

BMWE 

Mój samochód:: ex:BMW 316i obecny: e32 735i
Wysłany: 6 Kwiecień 09, 22:18   

Spoko... czasem tak bywa.. jeden ma szczescie drugi już nie.... Pozdrawiam

domingez 

Mój samochód:: BMW e46
Wysłany: 8 Kwiecień 09, 22:04   

A jak ktos potrzebuje komputer za 50 zł do tego bardzo solidny serwis z kumatym mechanikiem ale zarazem bardzo tanio. To polecam:
Diagnostic Car
Radwanice koło wrocka
Ul. Poprzeczna 2
Mechanik Klaudiusz
Tel. 695 905 995

Gosc potrafi cuda prawie za darmo :)

Forest 
Klubowicz
Sebastian

Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wysłany: 17 Kwiecień 09, 11:47   Myjnia samochodowa we Wrocławiu - dla maxbimmera 10% zniżki

Kolega prosił by zareklamować jego myjnię.Oferuje kompleksowe usługi dotyczące mycia auta,polerowania nadwozia,prania tapicerki,itp.Używa wysokiej jakości środków chemicznych.Pełen pakiet mycia który obejmuje :

- mycie ręczne
- nałożenie warstwy wosku
- mycie plastików wewnętrznych i zewnętrznych
- mycie szyb
- odkurzanie wewnątrz
- czyszczenie dywaników
- czyszczenie alufelg i chromowanych końcówek wydechu
- zaczernianie opon

kosztuje u niego 50 zł.Dla członków klubu maxbimmer oferuje 10% zniżki.Nie wiem jakie są ceny we Wrocławiu ale twierdzi,że ma najniższe.Zamieszczam ulotkę reklamową z mapką dojazdu.Jeśli ktoś ją odwiedzi niech wyrazi opinie.Pozdrawiam

[ Dodano: 17 Kwiecień 09, 12:59 ]
Zapomniałem o jednym szczególe.Od czerwca lub lipca (zależy od pogody) mają tam myć autka dwie panie w bikinii (z jakąś opaską na udach by nikogo nie urazić). <bmw_1>

Moje BMW http://www.forum.maxbimme...e46-vt11290.htm
Ostatnio zmieniony przez Forest 17 Kwiecień 09, 12:55, w całości zmieniany 1 raz  

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 17 Kwiecień 09, 19:06   

ile za polerkę i czy może widziałeś efekty prac? chodzi mi o polerkę mechaniczną.

Odpowiedz do tematu