Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 13 Grudzień 09, 18:12 Nie leci ciepłe powietrze z nawiewu :/ [e36 tds]
witam wszystkich.
mam mały problem z nawiewem u mnie w aucie a mianowicie chodzi o to że silnik jest rozgrzany ( chodzi od przynajmniej 30 min) i nie leci ciepłe powietrze :/
Leci dopiero jak podczas jazdy przekrocze 2000 obr. kiedy zejde poniżej tych obrotów to znów lici zimne.
Co to może być ????
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Ostatnio zmieniony przez el_banano 13 Grudzień 09, 18:13, w całości zmieniany 2 razy
Moze byc zapowietrzony uklad, ale bardziej prawdopodobne, ze masz zapchana nagrzewnice. Przy wyzszych obrotach pompa wody ma wieksza wydajnosc i da rade przepchnac wode przez nagrzewnice.
Tak jak napisał Importer - zapowietrzony układ. Miałem to samo: tylko ze u mnie waliło zimnym z prawej strony klimatronica a po lewej normalnie sauna. Odpowietrzenie pomogło.
Bananie odpowietrz dobrze auto i będzie miodzio-sauna..
p.s. miałem to samo jakiś czas temu pozdro
_________________ "Chcę być tam, gdzie tylko zechcę,
i żyć tak jak Hugh Hefner,
i pić, tak, najlepszego szampana.
Wysmażyć se grama na plaży Copa Cabana."
Nem
Mój samochód:: e36 325i Sedan
Wysłany: 15 Grudzień 09, 12:37
A ja sie podepne po temat niechce robic odatkowego tematu.
Auto e36 325i wskazowka 1mm od pianu na prawo.
Nawiew cieplego powietrza na skarpety i szyby dzila ok, dosc dlugo sie nagrzewa ale dziala natomiast nawiew na kabine niedziala tzn calyczas leci zimne powietrze. Uklad odpowietrzalem ale bez zmian.
Dodam ze wydmuchalo mi malego listka z wylotow w kabinie, czy moze to swiadczyc o zapchanym ukladzie ? jezeli tak jak do tego sie zabrac tzn sprezone powietrze wystarczy? trzeba cos rozbierac ? itd itp
Za wszelka pomoc ziekuje z gory
_________________ Nie sztuka zabić muchę na przedniej szybie, sztuka jest zabić muchę na bocznej szybie !!
Gdyby Bog wolal naped na przod chodzilibysmy na rekach.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum