Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 18:47
pomocy e34 2.5 24v brak mocy
Autor Wiadomość
wikingpppp

Wysłany: 27 Wrzesień 05, 00:29   pomocy e34 2.5 24v brak mocy

Witam!!! Mam nadzieje ze ktos mi pomoze.

Mam problem. Wkreca sie do 6 000 obr/min pieknie ale tylko na jalowym biegu. Podczas jazdy strasznie powoli idzie do 6 ale w miare przyzwoicie od 3 do 4.5 (nie jezdzi na benzynie) koles ktory mi ja sprzedal jezdzil nia krotko i mowi ze zasowala jak szalona potem zaczela strzelac i d*** jezdzi jak polonez przyspiesza lepiej na wyzszych biegach wymienilem przeplywomierz parownik filtry swiece i nic pali 25-30 litrow gazu bez wzgledu na dynamike jazdy cisnienie na cylindrach okolo 14

prosze pomozcie

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: Honda CB 750 SF , BMW R1150GS
Wysłany: 27 Wrzesień 05, 10:27   

Pierwsza myśl jaka mi się nasuwa to wlasnie przeplywka , jak gaz strzeli to wtedy ją trafia. Czy na pewno kupiłeś sprawny przepływomierz ? A jeśli to nie to , to zostaja juz tylko poważniejsze elektroniczne sprawy
Kierowco żyj bez winy
Twoje pierwsze wymuszenie
może być moim ostatnim.

wikingpppp

Wysłany: 28 Wrzesień 05, 00:23   

witam witam
przeplywomierz na alegro kupilem gosc mowi ze sprawny w 100% ale jest od e39 2.8
mowi ze pasuje ale obudowa wieksza byla wiec przezucilem go do starej . acha jak go podlacze i tps to sie kreci do 4000 obr./min max po odlaczeniu tps kreci sie do 6000 ale ma nizsze wolne obroty i slabo sie kreci i potrafi strzelic a po odlaczeniu i przep i tps kreci sie jak glupia ale moc to miedzy 2.5 a 4tys czuc w miare. Co moze byc z elektronika glebsza jak napisal perszing?

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: Honda CB 750 SF , BMW R1150GS
Wysłany: 28 Wrzesień 05, 07:58   

Najlepiej weź podepnij przepływke ze sprawnego E34 2.5 24V i sprawdz bo coś mi sie nie wydaje żeby pasował od E39 i chyba gościu ci poprostu naściemniał zeby tylko sprzedać i zarobić :? A co do elektroniki to myslalem o sterowniku
Kierowco żyj bez winy
Twoje pierwsze wymuszenie
może być moim ostatnim.

Odpowiedz do tematu