witam ponowie potrzebuje szybkiej pmocy... wymienialem z tylu cilinderki z obu stron... i po wymianie pierwszyego wszystko ok... a podczas wymiany przewodu nie moglem od krecic od cylinderka to odkrecilem kawalek przewodu i cylinderek wzielem przewod i cylinderek i podjechalem do sklepu zeby taki sam kupic.. w tym czasie z autka z przewodu delikatnie kapal plyn.... wrocilem odpowietrzylem ... i teraz po naprawie hamulcow pedla dziwnie sie zachowuje i jak wciskam to syczy powietrze.... czy to jest oznaka zapowietrzonej pompy az?? czy wystarczy ze jeszcze bardziej odpowietrze hamulce??
Mój samochód:: bmw 530 d touring
Wysłany: 18 Listopad 09, 17:29 hamulec
witaj, najpierw prawe tyl, potem lewe tyl,jsli jest potrzeba to przod prawy i lewy.
Czy sprawdziles poziom plynu w zbiorniczku wyrownawczym???
Jesli go nie ma to dolej i zacznij odpowietrzac od pompy,sekcja tyl.na koncu dolej plyn!!!
Mój samochód:: bmw 530 d touring
Wysłany: 18 Listopad 09, 18:20 hamulce
tak samo jak cylinderek, pompujesz,trzymasz,popuszczasz,tylnia sekcja jest ostatnia patrzac od serwa,ma chyma tylko jeden przewod.
Pedal jest twardy odrazu ,czy po paru wcisnieciach?
Sprawdz jeszcze czy cos sie nie leje z tylnich bebnow na wcisnietym pedale.
Odpowietrzasz sam?
Pompe i tyl sam odpowieczysz,na odpowiecznik cylinderka popuszczony na tyle,zeby lal sie plyn,ale nie za bardzo naloz pasowny wezyk i wloz go do butelki z piwa zalanej plynem w 1/4 tak aby wezyk byl zanuzony w plynie,pompuj az przestana wyl.babelki,dolewajac plynu do zbiorniczka,czesto zeby sie pompa nie zapowietrzyla.
Jesli w dwojke to prosciej!
kolego jak jest was dwoch to jeden do auta a drugi odkreca, z tym ze ten w aucie musi tak pompowac ze az sie fotel wygina, odpowietrzanie pompy nie jest konieczne.
akurat zawsze w dwuch robimy... i jak sie odpowietrza to wiem.... najwidoczniej musze pompe odpowietrzyc i jeszcze raz pozadnie tyl....
[ Dodano: 19 Listopad 09, 16:01 ]
juz po problemie... ponad pol litra plynu musialem przelac przez uklad i wkoncu sie odpowietrzylo i dziala jak nalezy.... ale odpowietrznika pompy to ja znalesc nie moglem a powinien byc u gory gdzies ....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum