Wysłany: 18 Kwiecień 09, 14:24 problem z elekrryczna klapa bagaznika
Witam mam problem w moim -Bmw 530d kombi E39 2002 r ----mam problem nastepujacy ..bagaznik jast domykany elektrycznie no i wszystko dzala jak nalezy jednak od paru dni swieci mi kontrolka na desce rozdzelczej informujaca mnie o niezamknietym bagazniku Prosze o pomoc co moze byc przyczyna tej usterki i w jaki sposob moge ja usunac bez wizyty w serwisie z gory dzeki
Mój samochód:: bmw E39 525 tds 99r.
Wysłany: 11 Maj 09, 19:55
Ostatnio miałam taki sam problem ze swoim bagażnikiem... a sprawdzałeś czy faktycznie jest on zamknięty?? W moim wypadku okazało się, że pękła sprężynka w zamku, która odpowiadała za ryglowanie bagażnika A niby bagażnik się domykał, tylko poluzował się mechanizm .
Mój samochód:: bmw 530 d touring
Wysłany: 12 Maj 09, 16:41 elektryczna klapa
witaj.
jesli przy podniesionej klapie zamkniesz ja np. gwozdziem,i "mimosrod" w belce sie przekreci to raczej czujka w zamku klapy.
Tym np gwozdziem sprobuj docisnac i przytrzymac "dzyndzel" w zamku w pozycji zamknietej dociskajac go maksymalnie do gory na zapalonym silniku i sprawdz czy klapa swieci,jesli tak to pewnie zamek,lubia jeszcze pekac kable w klapie.
Najpewniej i najszybciej to sprawdz inny zamek wpinajac sie do kostki i zamykajac go recznie.
Jak cos to mam zamek,i wiele czesci do 503D KOMBI
Witam
Od dzisiaj jestem nowy klubowiczem, przepraszam jeśli o coś nie tak zapytam
Mam również problem z klapą o bagażnika (E39 kombi) z tym, że klapa klapa ciężko się zamyka, a szyba nie domyka i zauważyłam, że w miejscu mocowania dach jest minimalnie wybrzuszony. Bardzo proszę o informację co z tym zrobić lub jak się zabrać do wymontowania tego mechanizmu
Wysłany: 8 Listopad 09, 13:49 Re: problem z elekrryczna klapa bagaznika
pzaik napisał/a:
Witam mam problem w moim -Bmw 530d kombi E39 2002 r ----mam problem nastepujacy ..bagaznik jast domykany elektrycznie no i wszystko dzala jak nalezy jednak od paru dni swieci mi kontrolka na desce rozdzelczej informujaca mnie o niezamknietym bagazniku Prosze o pomoc co moze byc przyczyna tej usterki i w jaki sposob moge ja usunac bez wizyty w serwisie z gory dzeki
Z tego co zauważyłem w moim e39 toring, to tam są 2 czujniki. Jeden jest podpięty pod klapę bagażnika, drugi pod szybę. Czasami jak się człowiek zapomni i nie domknie szyby do końca to potem jest wkurzanie i trzaskanie klapą bagażnika, a kontrolka wciąż świeci. A wystarczy dobrze zamknąć szybę w klapie bagażnika.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum