Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
problem z elekrryczna klapa bagaznika
Autor Wiadomość
pzaik 

Mój samochód:: bmw 530d E39
Wysłany: 18 Kwiecień 09, 14:24   problem z elekrryczna klapa bagaznika

Witam mam problem w moim -Bmw 530d kombi E39 2002 r ----mam problem nastepujacy ..bagaznik jast domykany elektrycznie no i wszystko dzala jak nalezy jednak od paru dni swieci mi kontrolka na desce rozdzelczej informujaca mnie o niezamknietym bagazniku Prosze o pomoc co moze byc przyczyna tej usterki i w jaki sposob moge ja usunac bez wizyty w serwisie z gory dzeki

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 19 Kwiecień 09, 21:37   

Zobacz gdzie jest ta czujka i przeczyść dobrze - taka rada nie wiem czy to na pewno pomoże :)

klusia7 
Myszka

Mój samochód:: bmw E39 525 tds 99r.
Wysłany: 11 Maj 09, 19:55   

Ostatnio miałam taki sam problem ze swoim bagażnikiem... a sprawdzałeś czy faktycznie jest on zamknięty?? W moim wypadku okazało się, że pękła sprężynka w zamku, która odpowiadała za ryglowanie bagażnika :) A niby bagażnik się domykał, tylko poluzował się mechanizm .

eko-vit1 

Mój samochód:: bmw 530 d touring
Wysłany: 12 Maj 09, 16:41   elektryczna klapa

witaj.
jesli przy podniesionej klapie zamkniesz ja np. gwozdziem,i "mimosrod" w belce sie przekreci to raczej czujka w zamku klapy.
Tym np gwozdziem sprobuj docisnac i przytrzymac "dzyndzel" w zamku w pozycji zamknietej dociskajac go maksymalnie do gory na zapalonym silniku i sprawdz czy klapa swieci,jesli tak to pewnie zamek,lubia jeszcze pekac kable w klapie.
Najpewniej i najszybciej to sprawdz inny zamek wpinajac sie do kostki i zamykajac go recznie.
Jak cos to mam zamek,i wiele czesci do 503D KOMBI

jolantadymowska 
Jol

Mój samochód:: BMW E39
Wysłany: 8 Listopad 09, 12:35   

Witam
Od dzisiaj jestem nowy klubowiczem, przepraszam jeśli o coś nie tak zapytam
Mam również problem z klapą o bagażnika (E39 kombi) z tym, że klapa klapa ciężko się zamyka, a szyba nie domyka i zauważyłam, że w miejscu mocowania dach jest minimalnie wybrzuszony. Bardzo proszę o informację co z tym zrobić lub jak się zabrać do wymontowania tego mechanizmu

miniu141 

Mój samochód:: E39 520i Touring
Wysłany: 8 Listopad 09, 13:49   Re: problem z elekrryczna klapa bagaznika

pzaik napisał/a:
Witam mam problem w moim -Bmw 530d kombi E39 2002 r ----mam problem nastepujacy ..bagaznik jast domykany elektrycznie no i wszystko dzala jak nalezy jednak od paru dni swieci mi kontrolka na desce rozdzelczej informujaca mnie o niezamknietym bagazniku Prosze o pomoc co moze byc przyczyna tej usterki i w jaki sposob moge ja usunac bez wizyty w serwisie z gory dzeki

Z tego co zauważyłem w moim e39 toring, to tam są 2 czujniki. Jeden jest podpięty pod klapę bagażnika, drugi pod szybę. Czasami jak się człowiek zapomni i nie domknie szyby do końca to potem jest wkurzanie i trzaskanie klapą bagażnika, a kontrolka wciąż świeci. A wystarczy dobrze zamknąć szybę w klapie bagażnika.

Odpowiedz do tematu