Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 23 Grudzień 09, 15:36 W E36 zniknęło... sprzęgło.
Witam jak w temacie ,ale przejdzmy do sedna sprawy ,przejechalem ok. 30km wstawilem autko do chlodnego ,badz co badz garazu . Po dwoch dniach chcialem wyjechac z garazu ,a pedal sprzegla latal gora dol bez ,zadnej reakcji i przy zapalonym aucie nie dalo sie wcisnac biegu. Jak wlaczylem bieg i pozniej zapalilem auto -trzymajac sprzeglo ,a raczej to co z niego nie zostalo to samochod szarpnal ,wiec sprzeglo wogole przestalo dzialac... Co moze byc przyczyna ,co tam moglo zamarznac? bo w te dni byl spory minus na dworze i w garazu mniejszy ,ale tez byl. Mial juz ktos z Was podobny przypadek
_________________ Części z demontażu BMW E36 sedan 316i, 318i
tel. 669-338-599.
Mój samochód:: bmw 530 d touring
Wysłany: 23 Grudzień 09, 17:13 sprzeglo
Ja bym na twoim miejscu sprawdzil poziom plynu hamulcowego,jesli jest malo to dolej i odpowietrz wysprzeglik.
Zawsze plynu brakuje najpierw na sprzegle!
Jesli plyn jest to sprawdz czy wysprzeglik "chodzi"i czy nie jest "mokry"
Odpowietrzyc bedzie latwiej jesli bedziesz pompowal,a kolega mechanicznie wspomoze wysprzeglik tak aby sie wysunal,dopiero wtedy spusc "powietrze",jak zacznie sam chodzic to powtazaj odpowietrzanie do normalnego ustawienia pedalu.
Teoretycznie plyn strasznie stary moze zamarznac z uwagi na duza zawartosc wody,ale nie spotkalem sie z takim przypadkiem.
SPOKOJNYCH SWIAT KOLEGO!!!!!!!!
Mój samochód:: BMW:był Compact E36 316i. Jest sedan E36 320i
Wysłany: 23 Grudzień 09, 17:20
A dzieki Kolega za zyczenia dla Ciebie rowniez milych i spokojnych Juz mowie jak sie sprawy maja... plyn moze miec kilka ladnych lat to fakt ,bo gosc od ktorego kupilem auto watpie by to zrobil ,ja z racji ze ciagle je naprawiam normlanie jeszcze go nie eksploatuje ,wiec nie wymienialem jeszcze ,a co do poziomu to jest w normie,ale jak patrzylem na ten silowniczek od sprzegla to jakby wogole nie trzymal ,pedal chodzi bez zadnego oporu...
_________________ Części z demontażu BMW E36 sedan 316i, 318i
tel. 669-338-599.
widziałem przypadek w e 36 325 tds że serwis w de wymienił sprzęgło ,kobieta dojechała do domu i nie było sprzęgła.niemcy myśleli że padła skrzynia i tanio sprzedali polakom.okazało się że docisk-słoneczko był żle doszlifowany i się zaciął po wciśnięciu tak że pedał wpadał. nowy-sachs . ale zacznij od wymiany pompki-siłownika przy skrzyni.nawet na używany.pomoglo w mojej e32.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum