Mój samochód:: Bylo BMW 520i e34 jest e39 528i
Wysłany: 27 Listopad 09, 08:16 Wymiana sprzegla w e39 2.8
Mam pytanie odnosnie wymiany sprzegla. Czy ktos moze mi napisac jak bardzo to jest skomplikowane bo chcialbym wymienic je tylko z bratem, a nie oddawac do mechanika?
Własciwie mozna to zrobic samemu , ale krecenia srubek jest od cholery ...
-Auto na kanał
-zrzucasz wydech
-odkrecasz wał
-odkrecasz drażek zmiany biegów
-odkrecasz skrzynie
Najlepiej zebys miał duzo przedłuzek do kluczy bo o ile dolne sruby ze skrzyni
idą łatwo to do górnych jest kiepski dostep i czasem trzeba sie niezle nakombinowac
zeby załozyc klucz i zeby dało sie nim obracac bo tunel tego nie ułatwia.
Ogolnie wszystko sie da zrobic samemu ale w tym wypadku moim zdaniem lepiej
dac mechanikom zarobic te 2-3 stówki niz np. stanąc w połowie roboty bo nie masz
jakiejs przedłużki itd itp.
Mój samochód:: Bylo BMW 520i e34 jest e39 528i
Wysłany: 27 Listopad 09, 12:28
Akurat z kluczami nie bedzie problemu bo bedziemy to krecic u brata na serwisie NEW HOLLAND. Tam kluczy nie brakuje. Sam kupowal klucze do serwisu warte 20tys zl komplet. Ale jeszcze jedno pytanie czy sprzeglo jest regulowane bo ktos mi powiedzial ze moze byc, chociaz tez nie jest pewny.
Ale jeszcze jedno pytanie czy sprzeglo jest regulowane bo ktos mi powiedzial ze moze byc, chociaz tez nie jest pewny.
Ale co to znaczy regulowane ?? bo nie bardzo wiem co masz na mysli.
Nie spotkałem sie z takim okresleniem zwłaszcza ze tam zbytnio nawet nie ma czego
regulowac , kupujesz komplet tarcza + docisk + łozysko i wymieniasz jedyne co
to warto obejrzec wysprzeglik skoro juz zrzucasz skrzynie to bedzie dobry dostep
do niego , zobacz w jakim stanie sa uszczelki
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum