Ja się czuje bardzo dobrze w gazie:D Przy instalacji Dream XXI mam albo identyczna albo o pare koni wieksza moc niz na banzynie.pali tyle samo co benzyny... wiec rachunek jest prosty.. auto które pali np jak moje 15L na benzynie bedzie to kosztowac 15*4.70 = 70.5
a gaz 15 *1.90 =28.5 panad połowe taniej i to grubo ponad połowe.... więc jesli ktos sie zle czuje w gazie to albo ma za duzo pieniedzy albo nie robi tak jak ja 500KM tygodniowo
Ostatnio zmieniony przez przemo_wrc 30 Czerwiec 09, 10:53, w całości zmieniany 1 raz
Popiera kolege bo sam jestem zmuszony śmigać na LPG ale na tym forum jedzie się równo po każdym kto tylko zacznie temat gazu.I kto to robi?Ludzie którzy nigdy nie mieli instalki i nie pojęcia jak się smiga na sekwencji i ile to pali.
Do moderatora:co to jest świeca?!
Ostatnio zmieniony przez piotr520 30 Czerwiec 09, 18:25, w całości zmieniany 1 raz
[ Dodano: 29 Czerwiec 09, 22:36 ]
Masz synu szare komórki to pomyśl za nim coś napiszesz.Pewnie nie potrafisz wymienić świec w swojej buni.
Takie "rodzinne" komentarze to na PW.
Ale po co od razu takie nerwy... kolega I11twa zażartował a tu juz z takimi pretensjami. Kurcze, ponoć w IV RP istnieje wolność słowa tak? Z tego co zdążyłem wyczytać (bo świeżak jestem nie powiem) to forum to cieszy się popularnością za idealne połączenie poczucia humoru z profesjonalnym poradnictwem w temacie BMW. Jak ktoś się czepia gazu, prosh bardzo, ale to nie jemu przychodzi na tym jeździć i to nie on to oceni, wiadomo, nawet sekwencja sekwencji nie równe więc zdania mogą być różne, ale żeby od razu lecieć z takimi pretensjami... Ehhh
_________________ 3 litery jedna miłość - BMW
Burn
My
Wheels
w kwestii gazu to ja musze oddać auto do gazownika na regulacje i likwidacje nieszczelności, mam na oku 2 warsztaty - jeden na braniborskiej koło lidla, 2-gi na fabrycznej za przejazdem kolejowym , jadąc w strone robotniczej. na ten drugi kierują mnie panowie z auto-chipa, nie wiem tylko na ile jest to wynikiem przyjaźni miedzy warsztatami , a na ile ci gazownicy są solidni. jeśli mieliście do czynienia z którymś z tych warsztatów napiszcie swoją opinie na ich temat
w kwestii gazu to ja musze oddać auto do gazownika na regulacje i likwidacje nieszczelności, mam na oku 2 warsztaty - jeden na braniborskiej koło lidla, 2-gi na fabrycznej za przejazdem kolejowym , jadąc w strone robotniczej. na ten drugi kierują mnie panowie z auto-chipa, nie wiem tylko na ile jest to wynikiem przyjaźni miedzy warsztatami , a na ile ci gazownicy są solidni. jeśli mieliście do czynienia z którymś z tych warsztatów napiszcie swoją opinie na ich temat
Kolego nie wstyd Ci na gazie jeździć? hehe żarcik, jak już odbierzesz autko to daj znać gdzie co i jak bo ja też muszę podjechać na regulację. Pozdro
ja dzisiaj zagazowałem swoje BMW. Tak średnio oceniam całą instalacje. Jeszcze matołki za dużą butle mi wstawili i będą musieli zmienić. Spalanie na gazie +-10L/100km silnik 318is. Sekwencja STAG 300 PLUS, wtryski magic jet, reduktor scorpion.
strasznie nie ładnie wszystko ułożone, byle by tylko dzialalo. Butla w kole za wysoka ale to jutro bede zalatwiac, ma niby 62L a nawet 40L nie weszlo do niej:/ Oj jak ja tam pojade na przeglad po 1000km to dym straszny bedzie. Co do samego dzialania nie mam do czego sie przyczepic. Srednio spalanie okolo 10L gazu wiec jest oki.
Ostatnio zmieniony przez pawelorzechowski 12 Lipiec 09, 20:08, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: BMW E36 318is coupe
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 267 Skąd: okol.Oświęcimia
Wysłany: 13 Lipiec 09, 06:43
Ja mam ten sam silnik i ta samom instalacje co Ty. Mi pali 10/11l gazu. Butla z tego co wiem to jest 40 ale wchodzi max 33/34l. Ale to podobno norma. Na pelnym zbiorniku 300km z groszem. Więc mozna powiedzieć że jestes nie zadowolony z estetyki samego wykonania. W tym aucie faktycznie jest ciasnawo pod maską. Ja mam założony stożek i wywaloną tą plastikową obudowę filtra,dzieki czemu tam własnie wskoczyl mieszalnik (czy tam parownik ). A ta butla którą mam jest gabarytowo w sam raz.
a więc tak wygląda to przed moją ingerencją, widać jak ładnie wąż do rozdzielacza wędruje przez pokrywe silnika (żeby się czasami nie namęczyć) Reduktor nie dość że krzywo zamontowany to przy samym zbiorniczku. Butle zmienil na mniejszą 55L i teraz jest idelanie dopasowana. Wchodzi 40L gazu, na tym średnio robie 400-440km zaleznie od stylu jazdy. Koszt instalacji 2200zł.
A tu już po moich poprawkach:
Co do działania tej instalacji nie mam zastrzeżeń, spalanie na długiej trasie 9L/100km, miasto 11-12L.
Ostatnio zmieniony przez pawelorzechowski 1 Sierpień 09, 19:31, w całości zmieniany 4 razy
Moim skromnym zdaniem wstyd w Bmw gaz zakladac......Powiecie - madrala bo jezdzi Dieslem. Ropa wcale nie tania a 2,5Tds w automacie pali 10 jak nic przy spokojnej jezdzie.Wiec to tez nie jest extra wynik a mialem e34 3,5 litra ktore przy mojej jezdzie zamykalo sie po miescie w 20L. Jakbym mial zalozyc gaz do BMW to wolalbym zmienic auto na Lupo w dieslu zeby nie robic siary reszcie posiadaczy BMW.Sorki moja prywatna opinia.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 1 Sierpień 09, 18:55
Nazar napisał/a:
Moim skromnym zdaniem wstyd w Bmw gaz zakladac......Powiecie - madrala bo jezdzi Dieslem. Ropa wcale nie tania a 2,5Tds w automacie pali 10 jak nic przy spokojnej jezdzie.Wiec to tez nie jest extra wynik a mialem e34 3,5 litra ktore przy mojej jezdzie zamykalo sie po miescie w 20L. Jakbym mial zalozyc gaz do BMW to wolalbym zmienic auto na Lupo w dieslu zeby nie robic siary reszcie posiadaczy BMW.Sorki moja prywatna opinia.
Ja tam zwolennikiem gazu nie jestem ale każdy jeździ na tym na co go stać ( trudno taka polska szara rzeczywistość ). Mówisz o wstydzie jeżdżenia na gazie a ja bym się chyba bardziej wstydził jeździć takim dziwadłem jak twoje "BMW". Jeżeli chodzi o Lupo to może faktycznie powinieneś sobie takie kupić żeby jak piszesz nie robić siary innym posiadaczom BMW. "SORKI MOJA PRYWATNA OPINIA"
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Predator świetnie podsumowałeś. Ja tam się nie wstydzę że mam gaz w bmw. Sam byś się do tego przekonał gdybyś zobaczył ile Ci kasy w kieszeni zostaje:) 9L/100km gazu i masz 17zł na 100km. a nie 35zł. Polowa kasiorki ląduje w kieszeni a co mnie obchodzi co ktos mysli o tym czy mam gaz w takim aucie czy innym. Dużo jeżdżę i gaz był niezbędny.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 1 Sierpień 09, 19:53
pawelorzechowski napisał/a:
. Sam byś się do tego przekonał gdybyś zobaczył ile Ci kasy w kieszeni zostaje:) 9L/100km gazu i masz 17zł na 100km. a nie 35zł. Polowa kasiorki ląduje w kieszeni a co mnie obchodzi co ktos mysli o tym czy mam gaz w takim aucie czy innym. Dużo jeżdżę i gaz był niezbędny.
Pawel ja nie robię wielkich przebiegów, trochę po mieście, gdzieś do znajomych i raz w roku na wakacje. Pewnie ze fajnie było by jeździć taniej ale wiadomo ze coś za coś.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
Predator ja tego nie mowilem o Tobie tylko o tym koledze wyzej który strasznie się doczepił do użytkowników BMW z instalacją gazową a na wygląd swojego auta to chyba uwagi nie zwraca:)
Mój samochód:: BYŁO BMW E30 316i M40 Jest BMW E34 520i Turning
Wysłany: 1 Sierpień 09, 22:08
pawelorzechowski, Racja ja tez mam zagazowaną swoją Bumkę i wcale mi to nie przeszkadza i połowa kasy zostaje w kieszeni. Kiedyś nie miałem przekonania do gazu ale jak pojeździłem omegą kolegi z sekwencją zmieniłem zdanie...
_________________ Gość BMW i nic więcej!!
..Bo Facet To Musi Mieć Wał, a nie jakieś Przeguby..
Ja miałem bez sekwencji jak już kupiłem... Jezu.. nic gorszego mnie do tąd nie spotkało jeszcze przy aucie.. uraz jak nic.. może kiedyś gaz V generacji.. ale wątpie..
kiedyś dosyć mądry życiowo i dość bogaty gość miał zagazowane e65 ja zapytałem go wprost: czemu zagazowałeś takie auto przecież stać Cię na jazdę tym na benzynie. On do mnie stać mnie i co z tego: gdybym miał takie podejście ,że stać mnie na jazdę na benzynie a nie szukał oszczędności to nic bym w życiu nie osiągnął
nie traktuję tego jako maksymy ale myślę ,że coś w tym jest. Ja nie zagazował bym tylko sportowego auta, a na pewno nie z turbo.
Mój samochód:: BMW E36 318is coupe
Wiek: 28 Dołączył: 05 Sty 2008 Posty: 267 Skąd: okol.Oświęcimia
Wysłany: 6 Sierpień 09, 21:44
Cytat:
Mówisz o wstydzie jeżdżenia na gazie a ja bym się chyba bardziej wstydził jeździć takim dziwadłem jak twoje "BMW". Jeżeli chodzi o Lupo to może faktycznie powinieneś sobie takie kupić żeby jak piszesz nie robić siary innym posiadaczom BMW.
Ja bym tego lepiej nie ujął Predator . A tak na marginesie widze że troche wyluzowałeś już w tym temacie
Też nie jestem zwolennikiem gazu i takowego nie założę
ale rozumiem wszystkich co go zakładają
tu jest fajny artykuł o usterkach jakie mogą powstać po założeniu gazu
qqqqqqqqqqqq.jpg
Plik ściągnięto 32 raz(y) 92,03 KB
Ostatnio zmieniony przez demeter 6 Październik 09, 05:46, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum