Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
19 Wrzesień 06, 20:54
BMW na gaz?
Autor Wiadomość
streetracer! 

Mój samochód:: BMW e-30 1.8i
Wysłany: 15 Listopad 09, 23:13   

usterki na skutek uzytkowania auta na gazie?? :lol: a to dobre :wink: miałem przed tem auto ktore miało przejechane 287 tysiecy kilometrow z czego 200 tysiecy na gazie i porównując go potem do auta z takim samym przebiegiem ktore nigdy nie widziało gazu nie zauważyłem różnicy :) a jesli nie widać różnicy-po co przepłacać bmw_beer zrobisz 30 tysiecy i instalacja ci sie zwróci :party: dodam tylko ze robie miesiecznie ok 3000km wiec baaardzo duzo oszczedzam <bmw>

Ostatnio zmieniony przez streetracer! 15 Listopad 09, 23:16, w całości zmieniany 1 raz  

///M3 

Mój samochód:: BMW e34 525 24v
Wysłany: 19 Listopad 09, 10:47   

ja rowniez mam 525 na sekw gaz. ma juz 319 tyś od 2002 roku gaz i co ? brak przedmuchów w silniku nie pobiera oleju a posiada 10 w 40 . są ludzie ktorzy mowia ze nie beda na gazie jezdzic bo to siara... jaka siara... mam 192 KM on moze i tez tyle ma ale roznica taka jest ze za jego sume przejechania 100 km ja robie 150 km mam na papierosy i czteropak piwka :) inaczej przeliczajac on robi 100 km ja robie 200 :) mozna lekko kase odlozyc :) ja bym znowu nie kupil 525 w PB i nie dlatego ze nie stać... tylko po ciul mam tyle kasy ladowac na PB ?

M jak Miłosc ? Nie !! M jak MPower

http://www.youtube.com/watch?v=6df0Bo3wboM
Ostatnio zmieniony przez ///M3 19 Listopad 09, 10:48, w całości zmieniany 1 raz  

DIEGO E30 
Trza działać

Mój samochód:: E30(wciąż 1.8)
Wysłany: 19 Listopad 09, 11:16   

///M3 napisał/a:
ja rowniez mam 525 na sekw gaz. ma juz 319 tyś od 2002 roku gaz i co ? brak przedmuchów w silniku nie pobiera oleju a posiada 10 w 40 . są ludzie ktorzy mowia ze nie beda na gazie jezdzic bo to siara... jaka siara... mam 192 KM on moze i tez tyle ma ale roznica taka jest ze za jego sume przejechania 100 km ja robie 150 km mam na papierosy i czteropak piwka :) inaczej przeliczajac on robi 100 km ja robie 200 :) mozna lekko kase odlozyc :) ja bym znowu nie kupil 525 w PB i nie dlatego ze nie stać... tylko po ciul mam tyle kasy ladowac na PB ?

Lepiej sie tego nie dało ująć :) Ja mam co prawda zwykłą instalke i przejechałem od kupna auta równo 30 tys.km i nie miałem zadnych problemów z gazem oprócz małej usterki przełącznika :lol: Na regulacji byłem dwa razy po 20 zl,w trasie ciągnie dyche,a w miescie ze 12 litersów.

///M3 

Wysłany: 19 Listopad 09, 12:41   

mi w trasie tez 10 pali jak lekko jade :) w miescie 15 i gazu uzywam do przemieszczania sie , kiedy chce cos przyładowac to na benzyne przelaczam i wstawiam :)

DIEGO E30 
Trza działać

Mój samochód:: E30(wciąż 1.8)
Wysłany: 19 Listopad 09, 17:56   

Cytat:
mi w trasie tez 10 pali jak lekko jade :) w miescie 15 i gazu uzywam do przemieszczania sie , kiedy chce cos przyładowac to na benzyne przelaczam i wstawiam :)

Kolejny dowód ,że na sekwencji zużycie gazu takie jak na benzynie.Masz 0,7 litra więcej :lol: i jakiego powera.U mnie troche cienizna jest ,ale przynajmniej tanio sie jezdzi :)

///M3 

Wysłany: 19 Listopad 09, 23:37   

ja jestem naprawde bardzo zadowolony z mojej kluchy :D choc ja krotko mam to jest git :) wiec gaz moze i jest dobry do kuchenek :D ale napewno jest TANI!!!! :D

Odpowiedz do tematu