nie mam zadnej srubki na wezu pomiedzy mikserem a parownikiem. byl tam tylko ten silniczek ktory wyciagnalem i zastapilem rurka. Jak nic nie poradze sam to sprzedam ten samochod, bo juz zaczynam miec tego dosc:/
[ Dodano: 2 Grudzień 07, 21:19 ]
jutro kupie ten zaworek ktory wstawia sie zamiast krokowego. Wyreguluje i podziele sie wynikami.
wlasnie myslalem ze jescze oprocz tego silniczka masz jescze srubke sluchaj proste wstaw srubke (register)tak to sie nazywa) zamiast tej rurki i bedzie wtedy cacy jeszcze tylko dobrze wyreguluj i musi chodzic tak bez tej "srubki"to kibel niewyregulujesz jej niesprzedawaj auta z takiego powodu mowilem zajedz do gazownika jakiegos i popros aby ci to zrobil zaplacisz max 50zl z regulacja i bedzie dobrze a samemu to mozesz miesiac grzebac jak sie dobrze nieznasz i ciagle cos bedzie nie tak bedziemy mogli pisac i pisac a i tak cos sie przeoczy
Bylem u gazownikow... Po podpieciu do kompa okazalo sie ze bylo 290 bledow!
Poza tym sonda byla programowo wylaczona, ustawione bylo 5 cylindrow zamiast 6! Pan gazownik skasowal bledy, sprawdzil silnik krokowy i sonde. Wszystko sprawne. Podlaczyl silnik krokowy, wymienil filterek gazu i wyregulowal. Podobno wszystko jestsprawne i dziala. Zobaczymy jakie bedzie spalanie. Jezeli dalej bedzie tak samo to chyba wymienie caly reduktor!!! (albo sprzedam auto:) )
pozdro
[ Dodano: 8 Styczeń 08, 19:44 ]
panowie dalej masakra!!!
przypomne co zrobilem do tej pory:
-wymienione swiece i kable
-wymieniony filtr powietrza i gazu
-wszystko wyregulowane (silniczek krokowy sprawny) i podobno jest ok, tak powiedzieli w gazowni.
A spalanie w miescie dalej 19 litrow
Juz nie wiem co mam robic i czy w ogole cos sie da...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum