Wysłany: 9 Marzec 07, 17:29 ins. gaz 2 generacji z s. krokowy czy bez kroko.
Witam czy ktos juz testowal jazde na gazie instalacja 2 generacja i zamiast krokowego wsadzic srubke chodzi mi czy auto bedzie lepiej przyszpieszac ??? i jak spalanie wzrosnie czy zmaleje czy zostanie tak jak bylo ??
kupiłem na śrubce i palił mi ~16 L, założyłem krokowy, pali 11 i jeździ tak samo. Po prostu nie przepala bezsensownie paliwa i skład mieszanki jest prawidłowy co wpływa też na silnik.
No dokladnie.. Skoro masz II generacje, to masz komputer ktory przez tego krokowca steruje skladem mieszanki i ustala optymalny sklad dla roznych przedzialow obrotow.. Moze stwierdzenie "prawidlowy" jest w przypadku II generacji z mikserem troche na wyrost, ale na pewno nie da sie ustalic lepszej charakterystyki sama srubka... Innymi slowy, instalacja II generacji po zamianie krokowca na srubke zmienia sie w I generacje, czyli dwa kroki w tyl.. Jesli zalezy Ci na osiagach to zastanow sie nad BLOSem, temat juz byl tutaj poruszany..
Pozdrawiam!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum