Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Krzysiek
19 Wrzesień 06, 22:01
instalacja gazowa do bmw 320i v6 E36??
Autor Wiadomość
niewierny20
Gość
Wysłany: 4 Lipiec 05, 17:47   instalacja gazowa do bmw 320i v6 E36??

Witam wszystkich !!
mam problem mianowicie chodzi o instalacje gazową która chciałbym zamontować w swoim autku ztym że obawiam sie tego jak puzniej te auto bedzie jezdziło instalacja będzie sekwencyjna jest to wydatek rzędu 4500zł no i obawiam sie tego ponieważ spodkałem się z róznymi opiniami na ten temat jedni mówią że BMW 320 niechcą chodzić poprawnie ze wzgladu na moc silnika a inni zas mówią że to zalezy od warsztatu w jakim zostanie założona taka instalacja
No i teraz prosiłbym was o pomoc w twj sprawie o jakiekolwiek wypowiedzi dotyczących własnie takich instalacji moze macie znajomych któzy sa uzytkownikami lub sami jestescie wiec moglibyscie cos w tej kwestji ciekawego powiedziec.
dziekuje i pozdrawiam Tomek

dara
Gość
Wysłany: 1 Sierpień 05, 23:48   instalacja gazowa w BMW E-36 motor 2,5

W styczniu założyłem gaz sekwencyjny, maszyna chodzi znakomicie, pali gazu tyle co benzyny, bez jakichkolwiek strat.

pi3s
Gość
Wysłany: 2 Sierpień 05, 13:13   

Dara, jaka masz instalacje, dokladnie..? I jaki masz model silnika?
Tez chce zalozyc sekwencje do BMW 2,0 6 cyl i caly czas robie research..
W www.cito.com.pl proponowali mi SSW Mistral ze zb. toroidalnym i cala robocizna za 4800 PLNów. Slyszalem ze BRC kiepsko dziala i potrafi sie spieprzyc..
Ktos ma jakies przemyslenia/doswiadczenia w tym temacie??

pozdrawiam

Kiczy

Wysłany: 8 Sierpień 05, 18:20   

taka pierwsza sprawa ten silnik 2.0l (150KM) nie jest V-ka tylko rzedowa. Moj kumpel ma 2,5l (24v) na gazie,za instalacje dal 1 500 zeta. Nie trzena zadnego wtrysku sekwencyjnego i delikatne odczucie spadku mocy. Pozdro

hasan
Gość
Wysłany: 26 Sierpień 05, 23:19   

Posiadam bmw 320 w 2004r. lutym załorzyłem gaz brc sekwencja działa bardzo dobrze bez problemowo pali 11,50-12l.na 100 nie mam zadnych
problemu z wolnymi obrotami wydaje mi sie że na wyrzszych obrotach minimalnie traci moc co do benzyny na niższych nie czuje różnicy.polecam.

Gość

Wysłany: 6 Wrzesień 05, 13:33   Marcin

Kiczy napisał/a:
taka pierwsza sprawa ten silnik 2.0l (150KM) nie jest V-ka tylko rzedowa. Moj kumpel ma 2,5l (24v) na gazie,za instalacje dal 1 500 zeta. Nie trzena zadnego wtrysku sekwencyjnego i delikatne odczucie spadku mocy. Pozdro

Delikartny spadek mocy mowisz??? A to ciekawe, bo jak Chojnacki na hamowni zbadal takie BMW to ze 192km zostalo 140, hmmmmm moze dla kogos ponad 50KM straty to niewileki spadek mocy (mowa o M50B25)

NiCKOS 

Mój samochód:: BMW E36 316 M43
Wysłany: 26 Wrzesień 05, 09:07   Jest gościu taki ...:)

Jest taki gościu co tuninguje instalacja gazową poprostu taka mieszanka dostaje się pod odpowiednim ciśnieniem do cylindra poprawiając sprężanie ...i ten gościu nazywa się bodajże Grabowski ale nie mam namiaru poszperaj w internecie będziesz wiedział o co chodzi ....:)Pozdro

rumunm5 
Przyjaciel Forum

Mój samochód:: BMW 525 tds
Wysłany: 11 Luty 07, 00:15   

NiCKOS napisał/a:
bodajże Grabowski
moze to ten z pomorza grabowski?

Odpowiedz do tematu