Witam wszystkich. Mam E30 z silnikiem M40 1.6 rok 91 . Czy po włączeniu zapłonu pompa paliwa powinna tak jak to jest w inych samochodach pochadzic przez ok 2 sekundy czy nie. Bo u mnie zaczyna chodzić , ale dopiero w momencie kręcenia rozrusznikeim a po włączeniu zapłonu stoi w miejscu. Czy to normalone? Wielkie dzięki za wszelką pomoc. Pozdrawiam Tomek
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 8 Wrzesień 07, 17:46
U mnie pompa zaczyna chodzić jak auto "kręci", jeśli przekręcam kluczyk na "start" to pompa (zamiennik) ani drgnie-myślę, że to normalne.
Ostatnio zmieniony przez nibiru 8 Wrzesień 07, 17:47, w całości zmieniany 1 raz
Pytałem o to , bo mam następujący broblem. Gdy auto trochę postoi , to pali odrazu np rano , ale wystarczy że lekko sie zagrzeje i postoi ok 20 min i za pierwszym kręceniem odpalić nie chce , a za drugim pali odrazu. Polecono mi , abym przeczyścił wtryski co oczywiście zrobiłem , ale auto jak nie chciało palić tak nadal nie chce i szczrze mówiąc nie wiem , gdzie szukać przyczyny.
Na początku roku miałem identyczne objawy i każdy mechanik miał inne zdanie jeden mówił pompa (też ją podejrzewałem)jeden, że bendiks. Podjechałem do dobrego elektromechanika i ten w godzinę usunął usterkę - co najważniejsze - trwale
Bendiks został wymieniony i teraz wszystko hula
Witam,
pompa startuje przy kreceniu rozruchem. Jesli po nagrzaniu autko nie ma zamiaru odpalic to jak wyzej napisane moze to byc bendiks - wyciera sie i nie lapie. Rozrusznik kreci normalnie czy sa jakies "jalowe" przeskoki?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum