Wysłany: 22 Wrzesień 08, 10:24 pytanie o gazie w e34 na 8 garow.
Witam
No i czas przyszedl, zebym i ja sie zaczal zastanawiac nad jazda junkersem. Narazie tylko robie rozpoznanie tematu. Niech mi ktos prosze powie. czy e34 zachowuje sie ok z gazem?Slyszalem rozne opinie na ten temat, ale glownie, ze wogole beemki na gaz maja alergie. jezeli gaz ok, to jaki gaz? sekwencja rozumiem? Jakie sa plusy i minusy instalki gazowej?
Powiem jedno. mi sie zawsze v8 marzylo I gdyby doszlo do tego, ze zamontowalbym kuchenke, to czemu nie 530 lub 540? nie ma to jak pojezdzic v-osemka i to w miare oszczednie
Slyszalem rozne opinie na ten temat, ale glownie, ze wogole beemki na gaz maja alergie.
Chyba jak każde auto, o które się nie dba
woz napisał/a:
sekwencja rozumiem? Jakie sa plusy i minusy instalki gazowej?
Sekwencja jest w zasadzie bezobsługowa jeśli jest dobrze założona i dobrze wyregulowana Najlepiej regulować na hamowni, jednak w Polsce jest nie wiele zakładów montujących gaz i mających hamownię.
Plusy są chyba oczywiste-tańsze paliwo i jazda niemal jak na Pb (zależy od jakości gazu-tankować tylko na dobrych stacjach).
Minusy to droga instalacja bo do V8.
Ja sekwencje mam w m20 b20 i jestem bardzo zadowolony
ALF
Mój samochód:: BMW E39 540i Turing E34 520i Sedan
Wysłany: 28 Sierpień 09, 16:44
W 520 E34 mam gaz (Zefir) od paru lat...żadnych problemów. Na trasie spalanie +/- 0,5l różnicy w stosunku do benzyny. Ważne...zakładać w sprawdzonym warsztacie i odpowiednią instalację...tu nie ma co oszczędzać. Minimum IV generacja. Jak zakładałem koszt był 4200 na 6 garów 3800 na 4 gary...do V8 nie dowiadywałem się. Z moim gazownikiem jest tak dobrze, że wszystkie przeglądy mam za friko, płacę jedynie za ewentualne części.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum