Wysłany: 15 Październik 08, 08:59 BMW E30 Wycena naprawy
Witam,
Znalazłem jednego wolnego blacharza w moim regionie ( inni terminy po 2 miesiące ).
Ile mogę mu dać za taką naprawę, bo nie wiem co mówić jak da jakąś cenę.
Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 16 Październik 08, 16:37
Mordulec napisał/a:
zabafilip napisał/a:
Z malowaniem i z częściami chyba Mi chodzi o same klepanie.
Blacharz za to wiecej jak 300zł nie powinien wziac , wlasciwie to tu nie masz wiele
do roboty z lakierem całosc 500zł maks 600zł
blacharka to może i 400 ( ekonomicznie ) +części a do tego co najmniej 350zl od lakieru za element a chyba są dwa ( nie ma tego zdjęcia ale chyba lewy tylny błotnik też jest uszkodzony i trzeba go będzie prysnąć ). Z reszta niech napisze później ile zapłacił to sie przekonamy.
_________________ BMW 735iA E32 1991r i BMW 735iA E32 1992r bez LPG
Pozdrawiam
200 dałem za części.
200 kasują od sikania za element. Błotnik mam ok ale na rancie jest bez farby - nie wiem czy da się to pocieniować żeby całego elementu nie trzaskać. ( myślę że 450 dla lakiernika starczy, bo trzeba będzie pastą wypaćkać i barankiem pas tylny pomalować ).
Jutro jadę do blacharza, zobaczymy ile powie - jak mu pokazywałem zdjęcia to mówił, że trzeba przyjechać.
Sama blacharka 200-300zł i 3 godziny pracy. BMW ma twardą dupę co prawda,ale to prosta sprawa. Tak samo miałem dupę strzeloną w E34. P.S.autko zdrowiutkie widzę,nawet pod zderzakiem piknie.
147 tys przebiegu, serwis do samego końca. Nie pytajcie ile dałem i to u nas na miejscu
[ Dodano: 24 Październik 08, 18:59 ]
Blacharz skasował 300 zł, ale musi poprawić bo mam kilka zastrzeżeń ( np. cieknie woda spod lampy ). Lakiernik na środę zdeklarował 250-300 zł.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum