Wysłany: 30 Listopad 06, 20:39 Cieknie komuś albo ciekła woda do bagażnika?
Zawsze po deszczu mam wode w bagażniku i to dużo, we wnękach po lewej i prawej stronie. Skąd to sie bierze tam są chyba rynienki odprowadzające wode ale nie wiem dokładnie może sie tam przelewa, miał ktoś z was ten problem i go rozwiązał?
ja też miałem, szczególnie po prawej stronie,
u mnie przeciekało przez lampy, odręciłem klosze i silikonem razem z uszczelką i po sprawie ( niektórzy dziury w podłodze wiercą i mają odpływ ),
zdarza się też że uszczelka od klapy bagażnika już jest wyrobiona i przez nia leci - do wymiany
proponuję sprawdzić nadkola ... wysuszyć te wnęki i szpryca ze szlaufa w nadkola, szczególnie w połączenia nadkoli z błotnikiem od wewnątrz. Będzie niespodzianka w przypadku gdy jest woda we wnękach i sucha wyżej na podłodze wykładzina.
My mieliśmy wodę w E-30 po deszczu lub gdy na aucie leży dużo śniegu -- po prawej stronie (stojąc przodem do otwartego bagażnika) na plastikowej pokrywie zasłaniającej akumulator (324d) - i nigdzie więcej bo reszta sucha jak pieprz.
U nas to chyba uszczelka -- ale tą wodę zawsze dawało radę wybrać czymś zanim wyciekła dalej -- tam była taka mała rynienka w której sie zbierała.
Sprawy nie zbadaliśmy do końca bo niestety nastąpiło duże BUM i nie ma auta
_________________ Tylko BMW - reszta to namiastka samochodu...
w tych wnekach sá orginalnie otwory tyle ze pewnie macie pozapychane:] sprawdzcie czy jak kola chlapia nie dajawody do bagaznika bo sa ubytki w karoseri
A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ?
Jeżeli jesteś pewny że nie masz żadnej dziury w podłodze w tamtej okolicy lub podszybiu, to w przypadku posiadania otwieranego dachu, w słupkach A znajdują się węże odprowadzające nadmiar wody. Jeżeli taki wąż uległ zniszczeniu to masz gwarantowaną kałuże.
A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ?
Kiedyś miałem AUDI coupe typ81 miałem ten sam problem U mnie ciekło przez uszczelke szyby w dolnym rogu (między szybą a uszczelką), do tego zimą okazało sie że nagrzewnica jest dziurawa.
Sprawdź czy nie ma zacieków na uszczelce, a jak nagrzewnica jest walnięta to przy odkręconym ogrzewaniu jest taki dziwny słodkawy zapach
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 9 Grudzień 06, 22:09
Szybera nie mam, żadnego dziwnego zapachu nie wyczuwam, dziś wyciągnęłem całą przesiąkniętą "Wrocławską" :-] Woda jakby spływa z góry, bo oprócz podłogi jest mokro na "ściance" którą dotyka się gdy wyciągnie się nogi...Jutro pewnie znowu zmiana gazety
W takim razie polecam odkręcenie błotnika po tej stronie gdzie masz mokro. Zazwyczaj widok który wtedy się widzi odbiera ochotę do życia. Bardzo często w miejscu słupka A jest wielka dziura. Sam słupek A składa się z dwóch części, i ta wewętrzna część jest przeżarta przez rdze. Woda cieknie z tej części gdzie jest umieszczony silnik wycieraczek (pod szybą). Podnieś maske i przyjżyj się prawemu rogowi tej wnęki, pod szybą.
nibiru [Usunięty]
Wysłany: 10 Grudzień 06, 16:11
Dzięki wielki-jak będę miał czas to wystawię się na ten prawdopodobnie okrutny widok...
Zobacz sobie kolego półkę na której stoi akumulator, napewno jest dziurawa
ja miałem zawsze kałużę. Hmmm .... gazet nie używałem
Ostatnio to naprawiałem. Silikon i kawałek blachy. Będzie O.K.
u mnie w bagażniku cieknie po lewej stronie jak myje szklałfem auto jest kałuża
jak deszcz pada niema i to sie dzieje od 2-3 miesuiecy wczesniej karczerem myłem i nic,i jeszcze z szyberdachu kapie mi od 2 tygodni
jak zachamuje ostro lub jak cofam przy ostrym deszczu-nie wydaje mi sie ,że to uszczelka
Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzi
i podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy.
_________________ Tylko BMW - reszta to namiastka samochodu...
Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzi
i podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy.
oki dzieki tylko powiedz mi co mam dokładnie zrobic i gdzie???
pozdrawiam
Mój samochód:: BMW e38
Wysłany: 13 Marzec 07, 07:52
ja tez mialem wode przez przypadek wlasnie po deszczu otwieram bagaznik patrze a po kazdej stronie chyba z litr wody ale nawiercilem otwory i zeszla od tej pory juz nic nie ma ;] Mam nadzieje tylko ze nic nie przegnije od tego
Ja twez tak mialem szukalem uszczelnialem lampy i dalej "(az trafilem okazalo sie ze mialem dzire w nadkolu wielkosci trzech centymetrow:((ale juz jest OK...wiec sprawdzcie wszystko dokladnie a znajdziecie powod ciekniecia:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum