Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Cieknie komuś albo ciekła woda do bagażnika?
Autor Wiadomość
Simon 
Simon

Mój samochód:: Bmw 318i E-30
Wysłany: 30 Listopad 06, 20:39   Cieknie komuś albo ciekła woda do bagażnika?

Zawsze po deszczu mam wode w bagażniku i to dużo, we wnękach po lewej i prawej stronie. Skąd to sie bierze tam są chyba rynienki odprowadzające wode ale nie wiem dokładnie może sie tam przelewa, miał ktoś z was ten problem i go rozwiązał? <bmw_1>

Pozdro. <bmw_3> bmw_beer

luki730i 

Mój samochód:: e32:730IA:90r
Wysłany: 30 Listopad 06, 22:08   

JAKMASZ SZYBER TO SA TAM TAKIE RURKI MOZE NIE WYCHODZA NA ZEWAUTA TYLKO DO BAGAZNIKA

Mack` 

Mój samochód:: BMW 318i M40 92r
Wysłany: 1 Grudzień 06, 23:33   

Kuźwa tysz mam wode z 2 tyg temu bylem Lalunie i po lewej stronie skad sie woda pojawila d*** tam nie wierze że z szyberdachu.

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 1 Grudzień 06, 23:48   

ja też miałem, szczególnie po prawej stronie,
u mnie przeciekało przez lampy, odręciłem klosze i silikonem razem z uszczelką i po sprawie ( niektórzy dziury w podłodze wiercą i mają odpływ :evil: ),

zdarza się też że uszczelka od klapy bagażnika już jest wyrobiona i przez nia leci - do wymiany

Simon 
Simon

Mój samochód:: Bmw 318i E-30
Wysłany: 2 Grudzień 06, 00:05   

Masowy problem widze. W niedziele pokąbinuje, nie podoba mi się to i tęż po prawej mam więcej. pytanie_bmw
Pozdro.

beryl 

Mój samochód:: 2x1,8 E30
Wysłany: 3 Grudzień 06, 02:42   

proponuję sprawdzić nadkola ... wysuszyć te wnęki i szpryca ze szlaufa w nadkola, szczególnie w połączenia nadkoli z błotnikiem od wewnątrz. Będzie niespodzianka :cry: w przypadku gdy jest woda we wnękach i sucha wyżej na podłodze wykładzina.

BMW_Zbyszek 
2.4/R6 & 3.0/R6

Mój samochód:: 3er & 7er
Wysłany: 5 Grudzień 06, 16:47   

My mieliśmy wodę w E-30 po deszczu lub gdy na aucie leży dużo śniegu -- po prawej stronie (stojąc przodem do otwartego bagażnika) na plastikowej pokrywie zasłaniającej akumulator (324d) - i nigdzie więcej bo reszta sucha jak pieprz.

U nas to chyba uszczelka -- ale tą wodę zawsze dawało radę wybrać czymś zanim wyciekła dalej -- tam była taka mała rynienka w której sie zbierała.

Sprawy nie zbadaliśmy do końca bo niestety nastąpiło duże BUM i nie ma auta :(

Matrix 

Mój samochód:: v50 volvo
Wysłany: 7 Grudzień 06, 08:15   

w tych wnekach sá orginalnie otwory tyle ze pewnie macie pozapychane:] sprawdzcie czy jak kola chlapia nie dajawody do bagaznika bo sa ubytki w karoseri

nibiru
[Usunięty]

Wysłany: 7 Grudzień 06, 17:57   

A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ?

paid_in_full 

Mój samochód:: bmw 1802
Wysłany: 8 Grudzień 06, 15:38   

Jeżeli jesteś pewny że nie masz żadnej dziury w podłodze w tamtej okolicy lub podszybiu, to w przypadku posiadania otwieranego dachu, w słupkach A znajdują się węże odprowadzające nadmiar wody. Jeżeli taki wąż uległ zniszczeniu to masz gwarantowaną kałuże.

sowa 
sowin19

Mój samochód:: e30 320I s4.10, e39 540I manual
Wysłany: 9 Grudzień 06, 19:53   

nibiru napisał/a:
A czy ktoś ma/miał problem z mokrą podłogą z przodu-u mnie po opadach mocniej zamaka po stronie pasażera...podkładam gazety, aby wyciągały wodę- syzyfowa praca (od strony pasażera mam już ponad miesiąc mokro). Którędy ta woda może wpadać ?

Kiedyś miałem AUDI coupe typ81 miałem ten sam problem :? U mnie ciekło przez uszczelke szyby w dolnym rogu (między szybą a uszczelką), do tego zimą okazało sie że nagrzewnica jest dziurawa.
Sprawdź czy nie ma zacieków na uszczelce, a jak nagrzewnica jest walnięta to przy odkręconym ogrzewaniu jest taki dziwny słodkawy zapach <bmw_2>

nibiru
[Usunięty]

Wysłany: 9 Grudzień 06, 22:09   

Szybera nie mam, żadnego dziwnego zapachu nie wyczuwam, dziś wyciągnęłem całą przesiąkniętą "Wrocławską" :-] Woda jakby spływa z góry, bo oprócz podłogi jest mokro na "ściance" którą dotyka się gdy wyciągnie się nogi...Jutro pewnie znowu zmiana gazety :(

pozdro <bmw>

paid_in_full 

Mój samochód:: bmw 1802
Wysłany: 10 Grudzień 06, 12:17   

W takim razie polecam odkręcenie błotnika po tej stronie gdzie masz mokro. Zazwyczaj widok który wtedy się widzi odbiera ochotę do życia. Bardzo często w miejscu słupka A jest wielka dziura. Sam słupek A składa się z dwóch części, i ta wewętrzna część jest przeżarta przez rdze. Woda cieknie z tej części gdzie jest umieszczony silnik wycieraczek (pod szybą). Podnieś maske i przyjżyj się prawemu rogowi tej wnęki, pod szybą.

nibiru
[Usunięty]

Wysłany: 10 Grudzień 06, 16:11   

Dzięki wielki-jak będę miał czas to wystawię się na ten prawdopodobnie okrutny widok... :(

pozdrawiam <bmw_1>

Stachu
Stachu

Mój samochód:: BMW E30 , e36
Wysłany: 13 Grudzień 06, 08:18   

Posiadam wode w lewym schowku w bagarzniku, ale u mnie jest to spowodowane małą dziurką w nadkolu ( kwestia załatania ).

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Mój samochód:: BMW E-32 R6
Wysłany: 15 Grudzień 06, 22:37   

nibiru napisał/a:

:idea: Zobacz sobie kolego półkę na której stoi akumulator, napewno jest dziurawa :?
ja miałem zawsze kałużę. Hmmm .... gazet nie używałem :mrgreen:

Ostatnio to naprawiałem. Silikon i kawałek blachy. Będzie O.K. <bmw_3>

syndrom 
Szanuj rekina.

Mój samochód:: e-34
Wysłany: 2 Styczeń 07, 01:02   

proponuje zrobic sobie miejsce na zurzyte gazetki, zeby miec ich zawsze zapas :) i po problemie, codziennie swieza gazetka na podloge happy_bmw

wircik 
wircik

Mój samochód:: BMW 318 is (E30)
Wysłany: 12 Styczeń 07, 19:23   

ja tez miałem taki problem ze woda leciała do schowków w bagażniku - przewierć sobie wiertłem 3 - otwory i po problemie. Woda zleci i po krzyku.

pp100 
No BMW No Fun

Mój samochód:: BMW E-30 325i 89r.
Wysłany: 13 Styczeń 07, 20:37   

u mnie w bagażniku cieknie po lewej stronie jak myje szklałfem auto jest kałuża
jak deszcz pada niema i to sie dzieje od 2-3 miesuiecy wczesniej karczerem myłem i nic,i jeszcze z szyberdachu kapie mi od 2 tygodni
jak zachamuje ostro lub jak cofam przy ostrym deszczu-nie wydaje mi sie ,że to uszczelka

BMW_Zbyszek 
2.4/R6 & 3.0/R6

Mój samochód:: 3er & 7er
Wysłany: 14 Styczeń 07, 19:36   

Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzi
i podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy.

pp100 
No BMW No Fun

Mój samochód:: BMW E-30 325i 89r.
Wysłany: 14 Styczeń 07, 23:59   

BMW_Zbyszek napisał/a:
Czyli woda z szyberdachu (fabrycznego) nie spływa odpływami ale się gromadzi
i podczas mocnego hamowania lub ruszania się przelewa -- musisz udrożnić odpływy.

oki dzieki tylko powiedz mi co mam dokładnie zrobic i gdzie???
pozdrawiam

VITEK 
VITEK

Mój samochód:: BMW e38
Wysłany: 13 Marzec 07, 07:52   

ja tez mialem wode :) przez przypadek wlasnie po deszczu otwieram bagaznik patrze a po kazdej stronie chyba z litr wody ale nawiercilem otwory i zeszla od tej pory juz nic nie ma ;] Mam nadzieje tylko ze nic nie przegnije od tego <bmw_1>

rafikone 
rafik

Mój samochód:: BMW 525 TDS
Ostrzeżeń:
 1/3/6
Wysłany: 19 Czerwiec 07, 22:58   

Ja twez tak mialem szukalem uszczelnialem lampy i dalej "(az trafilem okazalo sie ze mialem dzire w nadkolu wielkosci trzech centymetrow:((ale juz jest OK...wiec sprawdzcie wszystko dokladnie a znajdziecie powod ciekniecia:)

Odpowiedz do tematu