Mój samochód:: BYŁO BMW E30 316i M40 Jest BMW E34 520i Turning
Wysłany: 4 Lipiec 07, 05:35
Simon, Siemanko
7JX15 to znaczy ze felga ma szerokość 7 cali na a średnica obręczy to 15 cali jak sie nie myle!
A co do felg to proponuje papier ścierny zdzierasz lakierek, podkład, puzniej papier 2000 wodny i lecicz znów felgi, puzniej juz tylko filc i pasta polerska!!!
Efekt będzie zajefajny!!
_________________ Gość BMW i nic więcej!!
..Bo Facet To Musi Mieć Wał, a nie jakieś Przeguby..
Tak FRYCIU, 7 to szerokość,15 to średnica. Co do polerki to widze że fele nie były jeszcze malowane,jest chyba tylko fabryczny klar,ale tak jak piszesz,papierek(wodny)zetrzeć lakier i zmieniając gradację papieru,aż do 2000(chyba że uda Ci się kupić 2500) szlifujesz. Później pasta i jedziesz. A później tylko trzeba dbać o felgi. Chociaż raz w tyg.przejechać pasta delikatnie(niektórzy raz na miesiac). No i musisz pochwalić sie efektem oczywiście.
Dzięki wielkie, w takim razie wciągam te fele, mam nadzieje że autko bedzie fajnie z nimi wyglądało. Właśnie byłem je obejrzeć, są troche poobijane i tu polerka nie pomoże ale są za 340 zł komplet więc chyba dadzą rade, teraz kwestia jak auto będzie wyglądać. Wrzuciłem jedną na przód bez opony i na lewarku, postaram sie wrzucić foty wieczorem i wdzięczny będe za opinie.
Pozdro
Ostatnio zmieniony przez Simon 4 Lipiec 07, 11:23, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: BYŁO BMW E30 316i M40 Jest BMW E34 520i Turning
Wysłany: 7 Lipiec 07, 21:16
Simon,
Kup sobie stary model felg HR czy RH nie pamiętam dokładnie hehe
ładnie wyglądają w E30 i mają duży rant!! Lub stary wzór BBS bądż tez intra starywzór z ranetm
181283912_2.jpg
Plik ściągnięto 28 raz(y) 109,54 KB
179470151.jpg
Plik ściągnięto 27 raz(y) 110,03 KB
_________________ Gość BMW i nic więcej!!
..Bo Facet To Musi Mieć Wał, a nie jakieś Przeguby..
Ostatnio zmieniony przez FRYCIU 7 Lipiec 07, 21:19, w całości zmieniany 1 raz
Mój samochód:: opel corsa c 1.0/ ford ka 1.3 / 320d touring
Wiek: 22 Dołączył: 27 Sty 2007 Posty: 195 Skąd: malopolska
Wysłany: 3 Wrzesień 07, 16:01
można zetrzeć rant papierem ściernym wodnym na początek np. p800, potem p1200 albo jeszcze drobniejszy. Na koniec należy przepolerować je specjalnym środkiem do renowacji aluminium czy też felg kupisz go w sklepie z kosmetykami samochodowymi
Siemka chce kupić fele i chciałbym sie upewnić czy taki rozmiar będzie pasił do E-30 bez problemu- 7Jx15H2, ET 13, średnica otworu centrującego 57,1mm, kiedy felgi wystają za błotniki?
Dzięki wielkie, w takim razie wciągam te fele, mam nadzieje że autko bedzie fajnie z nimi wyglądało. Właśnie byłem je obejrzeć, są troche poobijane i tu polerka nie pomoże ale są za 340 zł komplet więc chyba dadzą rade, teraz kwestia jak auto będzie wyglądać. Wrzuciłem jedną na przód bez opony i na lewarku, postaram sie wrzucić foty wieczorem i wdzięczny będe za opinie.
Pozdro
Hmmm, moim zdaniem do e30 to one srednio pasuja. Wygladaja ok np do golfow, ale na e-trzydziestkach inne fele moga lepiej wygladac. Za 500 mozna wyhaczyc repliki alpin. Ja jakis pol roku temu sprzedalem wlasnie za 500...
Postaram sie znalezc na allegro fotke takich felg zebys zobaczyl
[ Dodano: 15 Sierpień 08, 15:25 ]
Simon napisał/a:
Siemka chce kupić fele i chciałbym sie upewnić czy taki rozmiar będzie pasił do E-30 bez problemu- 7Jx15H2, ET 13, średnica otworu centrującego 57,1mm, kiedy felgi wystają za błotniki?
Pozdro
To moja ex beemka. Te felgi mialy et12, idealnie zamykaly linie samochodu, wiec et13 powinno byc ok
[ Dodano: 15 Sierpień 08, 15:29 ]
a tu dla simona. Felgi o ktorych pisalem. Troche repliki alpin.
no i nie moglem sie powstrzymac od dolaczania tej fotki
Siema wszystkim, wreszcie kupiłem felgi ale są zajechane. Odchodzi lakier i gdzie niegdzie mają ubytki na powieszchni. Jak już je pojade papierami i pastą nikt nie wspomniał o lakierowaniu, jak jest lakier to chyba lepiej żeby był po renowacji, jak tak to warto lakierowac samemu czy jednak nie trzeba. Mam zdjęcia jak macie jakieś prpozycje to śmiało
Uff! Chyba w końcu zrozumiałem o co chodzi,3 razy musiałem przeczytać. Tzn.ranty jesli chcesz zrobić na połysk to nie lakierujesz tylko pastą co jakiś czas lecisz całość,żeby zachoważ połysk. Te dziury co masz na pierwszym zdjęciu to raczej za głębokie żeby zeszlifować i spolerować,więc dobrze byłoby zaszpachlować,zapodkładować i pomalować. Teraz pytanie czy chcesz mieć ranty polerowane,a środek malowany czy całość malowaną? Musisz się określić co chciałbyś z tym zrobić.
Te fele na e30 wyglądają naprawdę fajnie (także bardzo mi się podobają), nadają sportowy wygląd.
Ja też w lecie usuwałam rdzę i malowałam felgi (farbą do felg) już w grudniu widziałam rezultaty swojej ciężkiej pracy, rdza wyszła z powrotem i wyglądają tragicznie, gorzej niż były!!! Całe zerdzewiałe (miałam kupić kołpaki, bo aż wstyd mi jeździć, ale pod koniec marca pewnie kupię alufelgi na lato, więc się wstrzymałam z kołpakami, oby zima szybko minęła).
Życzę Ci więcej powodzenia w malowaniu, niż miałam ja
Jeżeli mogę wtrącić swoje zdanie to te chyba ATS'y fajnie wyglądają na golfie nie na E30
De facto nie wiem jak wyglądają na golfie, bo widziałam je tylko na e30 i bardzo mi się spodobały, zastanawiałam się nawet czy sobie takich nie kupić, ale do następnej zimy jeszcze daleko
Poza tym pardon pomyliłam posty
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum