Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Ile kosztuje naprawa uszkodzeń lakieru+ spojler?
Autor Wiadomość
CrisELdi 
CrisELDi

Mój samochód:: /BMWM3 2003/BMW318i 2000
Wysłany: 21 Maj 09, 19:08   Ile kosztuje naprawa uszkodzeń lakieru+ spojler?

Ile kosztuje naprawa uszkodzeń lakieru+ spojler?

W tych miejscach A,B,C,D .... [Foto]

Czyli:
- Prawie cała lewa strona od końca do frontowych drzwi jest kilka lekkich rys i jeszcze 3 mocne [Do malowania lewa strona – tylnie nadkole, 2-je drzwi

-Na maska jest mocna rysa około 14cm oraz drobne odbicia lakier na całej masce i drobne rysy [Do malowana cała maska]
- Prawe przednie nadkole mocne rysy wycięte kluczykiem 15cm [Do malowacia nadkole]
- Dach widać drobne rysy i odbicia
- Tylnie prawe drzwi leciutkie wgięcie z lekkim odbiciem lakieru
Czy lepiej malować cały?

Główne uszkodzenia powstały przy pomocy zarysowań kluczyka oraz kopem nogi
Uszkodzenia powstały przez mściwych sąsiadów którym się nie podobał to że parkuje auto w nie odpowiednim miejscu dla nich (turasy)

Oraz chciałam zamontować leki spojler taki jak ten:

Prosiła bym radę co mogę zrobić aby uratować lakier bo naprawdę szkoda mi autka, jadę tym autkiem, za nie długo do polski i chciałby zorientować się gdzie znajdę profesjonalny (optymalny do ceny) warsztat na Podkarpaciu który nie zrobi mi fuszerki!

****** Jaki kosz naprawy uszkodzeń całkowity oraz spojlerem ?
****** Czy można naprawić drobne rysy na szybie frontowej?
****** Ile kosztuje wycenienie szyb black (Żadna folia)
****** Czy wystarcz 2000zł - 4000zł? + cztery opony

Dzięki za rady!

Spike90 
BMW LoVeR

Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 21 Maj 09, 23:48   

no cóz:
co do rys:
niegłębokie można usunąć odpowiednim polerownaniem- ale na głębokie- nie ma bata( wg mojej znajomości tematu oczywiście.
Odpryski lakieru- zależy jak duże(małe można usunąć punktowo nakładając lakier) ale osobiście wydaje mi się że nie należy stosować pół - środków
Lakierowanie maski- był o tym watek niedawno- to sporty element więc jest droższy - 500/600 zł

A co do ogólnej ceny. Myślę że w przypadku dużej ilości lakierowanych elementów można by coś utargować. Ale tak czy siak - element typu błotnik ok 300 zł/ maska ok 500 zł. Zastanów się, zsumuj i Ci wyjdzie; ;]

R6

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 22 Maj 09, 07:40   

Dokładnie tak jak kolega pisze, jesli robisz jeden element to mniej jak 300-350zł Cię nie skasują,ale jesli umawiasz się na jakąś większą robotę,jak u Ciebie cały bok,maska,jakieś tam drzwi to wtedy jest cena za całość i może wyjść po 250zł za element,a maska będzie policzona jak zwykły element. Szybę przednią wiem że polerują,ale kto,gdzie tego Ci nie powiem. Szyby chcesz przyciemnić piecowo tak? Nie pamiętam teraz ile to kosztuje,ale zelaży tez od ilości szyb i kto to bedzie robił. Skoro profesjonalne przyciemnianie folią(w warsztacie z gwarancją na 8lat że nie wyblaknie) kosztuje ok.400zł za autko to piecowe na pewno drożej.

Spike90 
BMW LoVeR

Wysłany: 22 Maj 09, 17:40   

dzisiaj pytałem we WroCar - przyciemnianie folią. BMW e46 QP - 500 zł.

R6

CrisELdi 
CrisELDi

Mój samochód:: /BMWM3 2003/BMW318i 2000
Wysłany: 22 Maj 09, 18:43   

Dzięki za odpowiedź koledzy, wiem ze malowanie elementów jest dość drogie bo juz robiłem nadkole (malowanie rysy) w M3 i skasowali mnie za to 650zł ale przepłaciłem chyba jak kumpel mi wyjaśnił

*Ogólnie chciałbym odzyskać dawny wygląd samochodu czy to pół środki (próbowałem ale nadal widoczne są blizny) czy full malowanie, wiec zapytam inaczej czy 2000zł wystarczy na naprawę uszkodzeń?

*Co do szyb to piecowe na pewno bo już widziałem efekt foli, np.: tam gdzie jest przewód ogrzewania szyby folia się marszcz i klapa oraz inne takie tam ...

Chce zciemnić: tylnią o ~30%, boczne przednie o ~20%, boczne tylnie 30% (Nieznań standardów ale tak to bym widział!)

A co do naprawy drobnych zarysowań na szybie to już mam!

Dzieki ale jak z naprawą uszkodzeń za ile?

Śruba 

Mój samochód:: E34 520i
Wysłany: 23 Maj 09, 07:17   

Witam po długiej przerwie w pisaniu na forum. Mam warsztat blacharsko-lakierniczy i myśle że spokojnie znieściłbyś się w 2000zł, tylko że mam ten warsztat pod Wrocławiem, dokładnie w Radwanicach więc raczej z dojazdem już by się nie opłacało... Gdyby ktoś chciał coś malować to kontakt pod numerem 667273793 (ceny od 250 w góre, zalezy od stanu malowanego elementu) pozdro

Spike90 
BMW LoVeR

Wysłany: 23 Maj 09, 07:45   

CrisELdi napisał/a:

*Ogólnie chciałbym odzyskać dawny wygląd samochodu czy to pół środki (próbowałem ale nadal widoczne są blizny) czy full malowanie, wiec zapytam inaczej czy 2000zł wystarczy na naprawę uszkodzeń?

*Co do szyb to piecowe na pewno bo już widziałem efekt foli, np.: tam gdzie jest przewód ogrzewania szyby folia się marszcz i klapa oraz inne takie tam ...

Chce zciemnić: tylnią o ~30%, boczne przednie o ~20%, boczne tylnie 30% (Nieznań standardów ale tak to bym widział!)

Moim zdaniem wszystko zależy od tego jak to jest zrobione. Jak zresztą ze wszystkim.
Co do lakieru - może wystarczy dobre polerowanie. To jest koszt ok 1000zł.
co do % zaciemnienia. Można robić tak do 50 %. Ale tak naprawdę czy masz 30 czy 50, to i tak w przypadku kontroli liczy się dobry bajer i " urok osobisty" bo policjanci nie mają najczęściej sprzętu do pmiaru przepuszczalności swiatła, wiec ich ocena jest robiona na oko;]

R6

Rybka318is 
Rybka318is coupe

Mój samochód:: BMW E36 318is coupe
Wysłany: 31 Maj 09, 15:56   

No mojego kolegę w Omedze kombi spotkała nie miła niespodzianka na A4 w Krakowie.Wyprzedził radiowóz który się wlekł,oczywiście nie przekraczając dozwolonej prędkości.I to był jego błąd,ponieważ ma dość mocno przyciemnione wszystkie szyby panowie policjanci zawyli kogucikiem. W trakcie kontroli kolega wyciągnął dokument potwierdzający atest a pan policjant ku jego zdziwieniu wyciągnął urządzenie do pomiaru przepuszczalności światła.No i z pokorom kolega zaczął przy panu policjancie grzecznie drzeć folie z szyb :P . Tak że różnie może być :lol:

Spike90 
BMW LoVeR

Wysłany: 3 Czerwiec 09, 14:21   

Rybka318is napisał/a:
różnie może być :lol:

hehe jasne- ale no risk no fun

R6

Odpowiedz do tematu