Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak wyjąć lusterka????
Autor Wiadomość
Simon 
Simon

Mój samochód:: Bmw 318i E-30
Wysłany: 7 Październik 06, 20:34   Jak wyjąć lusterka????

Mam lusterka elektryczne i chce je pomalować tylko nie wiem jak je wyjąć ktoś wie może ???? bmw_beer <bmw_1> Pozdro.

bazylfox 

Mój samochód:: jest czerwony
Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 18 Październik 06, 12:25   

Jasna sprawa -podejrzewam, że w E-30 masz te same sposoby mocowania co E-36.

W drzwiach od wnętrza samochodu masz plastikową zaślepkę. Podwarzasz ją płaskim wkrętakiem (delikatnie żeby nie złamać)

Zobaczysz 3 śrubki sześcienne (na klucz francuski bodajże 10) Jeśli masz elektrykę to masz jeszcze kostkę do wyciągnięcia.

Lusterko najlepiej ściągać przy opuszczonej szybie 8) wtedy jedną ręką trzymasz żeby nie spadło <bmw_1>

Pozdro

Simon 
Simon

Wysłany: 19 Październik 06, 08:14   

Ale jak wyjąć lustro ze środka żeby było potem całe i działało?
<bmw_3> uklon_bmw
Pozdro

Mój też jest Brillantrot, hehe

bazylfox 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 19 Październik 06, 08:49   

Chcesz wyjąć szkło z lusterka ??

Tutaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu :mrgreen:

Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka.

Brillantrot rulez <bmw_1> !! Tylko woskować i polerować go udręka bmw_beer

Pozdro

Yahoo 

Mój samochód:: BMW 325 TDS, TOURING
Wysłany: 19 Październik 06, 09:31   

"utaj z wyczuciem podważasz na zmianę każdy narożnik szkiełka. Ja używałem wkrętaka płaskiego cienkiego owiniętego szmatką. Szkło jest wciskane więc wyjść powinno po podwarzeniu :mrgreen:

Ewentualnie palcami przytrzymujesz i lekko dociskasz lewą stronę szkła, a pod prawą wciśkasz lekko wkrętaka.

Brillantrot rulez <bmw_1> !! Tylko woskować i polerować go udręka bmw_beer """"

hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

bazylfox 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 19 Październik 06, 11:10   

Yahoo napisał/a:

hmmmmmmmm mnie to wygląda na podręcznik dla złodziei wkładów pfffffff :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Oczywiście <bmw_1> Nie mów , że nie wiedziałeś pytanie_bmw

Maxbimmer to tylko przykrywka dla zorganizowanej grupy przestępczej kradnącej uszczelki pod głowicą (bez demontażu) , żarówki H1 z reflektorów xenonowych oraz fale radiowe uklon_bmw

A poza tym to - wyczynowa jazda Fiatem cinquecento, gwałty na zlecenie, bez zleceń zresztą też... Mówią na nas "młodzi wilcy"

Jak już teraz to wiesz to ...."Kiler dostał zlecenie na Panią... dobranoc !"

PS. Wszelkie instrukcje i informacje uzyskane na tym forum można wykorzystywać tylko na własną odpowiedzialność zgodnie z panującym prawem. Nieprzestrzeganie tych zasad będzie surowo karane.

Pozdro

meles 

Mój samochód:: E30 325i M-Technik
Wysłany: 20 Październik 06, 10:07   

Taaa... a nikt z was nie pomyślał nad tym, że w dole lusterka znajduje się taki mały otworek i to właśnie przez niego wkładamy nieduży wkrętak i "obracamy" znajdujący się w środku pierścień. Nic nie trzeba podważać i nie trzeba "wćiśkaś wkrentaka". ;)

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.

bazylfox 

Ostrzeżeń:
 3/3/6
Wysłany: 20 Październik 06, 12:21   

meles napisał/a:
...w dole lusterka znajduje się taki mały otworek i to właśnie przez niego wkładamy nieduży wkrętak i "obracamy" znajdujący się w środku pierścień...

Teraz mi to mówisz... :?: po tylu ukryszonych szkiełkach ..... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

meles 

Wysłany: 20 Październik 06, 14:26   

Nie żartuj sobie! Może w E36 naprawdę lusterka się czymś różnią. Ja u siebie dopiero jak "pęknąłem" jedno szkło to zobaczyłem, że jest ten patent.

Bezużyteczną rzeczą jest uczyć się, lecz nie myśleć, a niebezpieczną myśleć, a nie uczyć się niczego.

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 23 Październik 06, 21:29   

czlowiek uczy sie przez cale zycie hihihihi <bmw_1>

Simon 
Simon

Wysłany: 24 Październik 06, 12:55   

Dzięki wielkie dziś zobacze ale wolałbym mieć całe lusterka po tym zabiegu, wydatków naprawde mi nie brakuje. :D
Pozdro

TomaszK 
TomaszK

Mój samochód:: BMW 318 E30 touring
Wysłany: 24 Październik 06, 17:46   

Simon napisał/a:
Dzięki wielkie dziś zobacze ale wolałbym mieć całe lusterka po tym zabiegu, wydatków naprawde mi nie brakuje. :D
Pozdro

Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk.

meles 

Wysłany: 24 Październik 06, 23:03   

TomaszK napisał/a:
Witam, podany sposób powyżej jest najszybszym sposobem na demontaż wkładu lusterka bez uszkodzenia w E30, może nie najlepszym jeżeli chodzi o kradzież wkładu.W taki sposób pozbyłem się już 2 sztuk.

Jeżeli chodzi Ci o mój sposób to niestety, ale nic się nia da zrobić... jak umocujesz lusteerko inaczej to jeszcze zbiją jak nie będą mogli wyciągnąć. :evil: Niestety... ja próbuje pomagać a jak ktos kradnie lusterka to o tym napewno wie. Niestety złodzieje często wiedzą o naszych samochodach więcej od nas. :(

Majku 

Mój samochód:: BMW 316
Wysłany: 22 Styczeń 08, 21:19   

z dzisiejszej autopsji należy obrócić szkłem z zatrzasków w lewo względem obudowy. ok 1,5 cm

Odpowiedz do tematu