Wysłany: 16 Kwiecień 08, 02:00 maska w białym podkadzie
Jak w temacie po malowaniu zderzaka na masce małe kropelki podkładu. Samochód stał nie daleko od miejsca gdzie właśnie był malowany zderzak. Wiatr rozniósł ten podkład i teraz mam maskę i lewy błotnik w białe krople. Czym to lepiej wypolerować i ogólnie zamierzam wypolerować cały samochód. Dużo mam nie głębokich białych rys. Pod palcami nie odczuwa się, ale samochód czarny i te białe ryski mnie męczą. Jaka pasta najlepsza? I jeszcze pytanko. Czym można oczyścić nadkole? Zachaczył mnie dzisiaj tir i został ślad od jego zderzaka. Tylni lewy błotnik miejsce nad samym kołem.
Ostatnio zmieniony przez Den 16 Kwiecień 08, 02:04, w całości zmieniany 1 raz
polecam G3 (19zł za sztukę potrzebujesz ok 3 sztuk)do tego gąbka na szlifierkę wolne obroty dużo wody (woda to podstawa przy polerowaniu) wcześniej możesz zmatowić lakier papierem 2000 lub 2500. nawet zalecał bym zmatowić .
jak umyjesz i zmatowisz całe auto nakładasz paste za pomoca pędzla na mokry lakier , musisz mieć wiadro z woda by co chwile moczyć w niej gąbkę. wykonujesz ruchy wzdużne , nie możesz dociskac ,ciężar szlifierki wystarczy, jeśli zrobisz to dokładnie będziesz miał lakier jak nowy,
w zakładzie koszt kaiej operacji wynosi od 100zł do 200zł .
jeśli chcesz same pozdostałości podkładu usunąc lub recznie sie bawić polecam automax (3,5zł za 50 ml)a jeszcze lepiej autosol 13zł
pozdrawiam
_________________ jabac kółka wzajemnej adoracji
Ostatnio zmieniony przez WNTcoupe 16 Kwiecień 08, 12:37, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum