Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Podwójny lakier
Autor Wiadomość
Black Shadow 
Postrach szos

Mój samochód:: BMW E34 525
Wysłany: 8 Maj 09, 10:05   Podwójny lakier

Sprawa wygląda następująco:
Moja becia nie ma orginalnego lakieru, ktoś (czyt. amator) poprostu ją pomalował tak jak stała. Buda w środku ma orginalny lakier tylko z zewnątrz inny. Dodam, że owa osoba nawet nie zmatowiła orginalnego lakieru i teraz w niektórych miejscach odchodzi lakier. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość "zdrapania" tego lakieru i dostania się do orginalnego? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :P
Jest E34 525i <- zamienie najlepiej na TDS'a.

euphoria 
Przyjaciółka forum

Mój samochód:: e30 320i
Wysłany: 8 Maj 09, 14:13   

Mam ten sam problem, tylko, że u mnie schodzi bezbarwny lakier. Ja będę malowała maskę, klapę, wymieniam progi i błotniki przednie (które ruda zaatakowała) i będą cieniowane drzwi, być może zdecyduję się na malowanie całego auta, zależy jak z kasą będę stała...
I z tego co się dopytałam lakiernika, nie da rady inaczej z tą maską jak tylko wydać 400 zł :roll:

DIEGO E30 
Trza działać

Mój samochód:: E30(wciąż 1.8)
Wysłany: 10 Maj 09, 08:19   

euphoria napisał/a:
I z tego co się dopytałam lakiernika, nie da rady inaczej z tą maską jak tylko wydać 400 zł

Cena dobra , u mnie zakład blacharsko lakierniczy krzyczy 700 zl za maske ,ale jest gwarancja fachowej roboty.Nie wiem czy twój lakiernik zna sie na robocie jednak czasami warto troche dołożyc i mnie tą pewność.Wiem po sobie kiedys ojciec oddał seata do małych poprawek i tak Pan Tadziu i jego ludzie spieprzyli robote ,że auto całe nadawało sie do lakierowania :? Tacy ludzie dorabiają sobie na boku nie zawsze mając doswiadczenie w tej dziedzinie.

Tak tylko pisze bo moze sie okazać ,że ten twój lakiernik odwali to porządnie.

Wogóle to sam mam zrypaną maskę tzn mocno wypłowiała :(

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 10 Maj 09, 08:24   

A nie jest tak że cena za każdy element jest taka sama ? Teraz jest chyba 450 pln za każdy element karoserii (nowe farby - wodne, ekologiczne), kiedyś było mniej ale mowa o innych, starszych farbach.

SataN 
dark side

Mój samochód:: E36 M52B28
Wysłany: 10 Maj 09, 09:34   Re: Podwójny lakier

Black Shadow napisał/a:
Sprawa wygląda następująco:
Moja becia nie ma orginalnego lakieru, ktoś (czyt. amator) poprostu ją pomalował tak jak stała. Buda w środku ma orginalny lakier tylko z zewnątrz inny. Dodam, że owa osoba nawet nie zmatowiła orginalnego lakieru i teraz w niektórych miejscach odchodzi lakier. Chciałbym się dowiedzieć, czy jest jakaś możliwość "zdrapania" tego lakieru i dostania się do orginalnego? Mam nadzieje, że wiecie o co mi chodzi :P

Moja w większości też ma 2x lakier... mało tego sam lakierowałem z kolegą ;) Ale... po pierwsze była matowa jak papier ścierny, po drugie nic nie odłazi ;)

Nie przeszkadza mi to w niczym absolutnie.

Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.

maniak 

Mój samochód:: BMW E36 318ti Compact
Wysłany: 12 Maj 09, 14:45   

700 za element do o wieeele za duzo.

Predator 
Predator

Mój samochód:: BMW 735iA E32 1991r bez LPG
Wysłany: 12 Maj 09, 21:39   

maniak napisał/a:
700 za element do o wieeele za duzo.

Czemu, za dach zapłacisz 1000. Poza tym lakier drogi jest i inne duperele a prace swoja trzeba tez włożyć, na ZUS zarobić, niema nic za darmo przecież :)

Zobacz moje auta http://www.forum.maxbimme...-e32-vt9420.htm

POMOC DROGOWA 24h 604 478 587

CZĘŚCI DO E34 525tds

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 13 Maj 09, 09:58   

Predator napisał/a:
Czemu, za dach zapłacisz 1000. Poza tym lakier drogi jest i inne duperele a prace swoja trzeba tez włożyć, na ZUS zarobić, niema nic za darmo przecież

Zgadzam się. Jak ktoś próbował z tego wyżyć to wie ile to pracy i jaki koszt. Maszyny też kosztują,muszą się zwrócić, często jakiś element szpachluje się 5-8razy zanim będzie prosty,idzie mnóstwo papierów ściernych,szpachli,prądu,wody,rozpuszczalników,papierów do odtłuszczania,ropy do zagrzania lakieru w kabinie,itd.
AWV napisał/a:
A nie jest tak że cena za każdy element jest taka sama ?
ogólnie tak jest,ale maska i dach są inaczej traktowane,bo raz że powierzchnia większa, a po drugie stopień trudności inny. Zderzak można potraktować podobnie jak błotnik,czy drzwi. Busy np.są indywidualnie liczone,bo jak tam policzyć powiedzmy 400zł za element jesli on ma powierzchnię 5drzwi od auta osobowego?

AWV 

Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 13 Maj 09, 10:04   

E34-Patryk dzięki za info bo właśnie nie wiedziałem jak to jest do końca np. z maską. Większy element i to znacząco, więc i cena w takim razie większa - zrozumiałe.

No malowanie boku np. Sprintera (tej strony bez drzwi) to chyba tyle co całe małe auto osobowe ;)

Odpowiedz do tematu