Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
remont podłogi i progów...
Autor Wiadomość
Michał1986 

Mój samochód:: BMW E21 316
Wysłany: 9 Grudzień 06, 16:38   remont podłogi i progów...

witam,
mam do was pytanie - ile wg was powinien kosztować remont podłogi, progów i nadkoli (wszystko obie strony)...
pytam bo mam zamiar to zrobić tyle że chciałbym dowiedziec się od bardziej doświadczonych jakiej ceny mniej wiecej mogę się spodziewać.

autko to E21 316, a więc rekinek... i nie wiem czy jest różnica w cenie czy nie ale dodam że np nadkola do roboty tylko od wewnątrz (o ile tak się da) bo z zewnątrz nie ruszone...

Pozdrawiam i z góry dzięki za info.

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 9 Grudzień 06, 16:43   

Najpierw pojedz na jakis kanał i zobacz jak wygladaja podłużnice , zeby sie nie okazało
ze wyspawasz sobie podłoge i reszte blach a auto zacznie sie rozłazić na boki , bądź
co bądź pare latek ma juz za sobą , dlatego sprawdz to w pierwszej kolejnosci . :wink:

Michał1986 

Wysłany: 9 Grudzień 06, 16:46   

hej... zapomniałem dodać - podłużnice są po remoncie, były robione przy wymianie silnika... a wracając do kosztów?? orientujecie sie moze mniej wiecej??

paid_in_full 

Mój samochód:: bmw 1802
Wysłany: 10 Grudzień 06, 12:27   

Koszt remontu mojego BMW to obecnie 2000 zł, przy czym auto zostanie dostarczone rozmontowane (silnik itp.), moje materiały oraz już kupione części blacharskie. A więc sama robocizna. Nie ufałbym "nieruszonym" tylnim nadkolom. W moim bmw "profilaktyczne" uderzenie młotkiem w tylnie nadkola, od strony bagażnika oraz kabiny, spowodowało dziure, pomimo że wcześniej wyglądały na zdrowe. Pozostaje jeszcze kwestia jak to będzie robione oraz jakiej firmy środki zostaną użyte.

Michał1986 

Wysłany: 10 Grudzień 06, 21:04   

ułaaa... 2000 tysiaki za to?? coś mi się drogo wydaje:) rozmawiałem z jednym użytkownikiem forum i mówił że za 800 zł powinni to zrobić...

paid_in_full 

Mój samochód:: bmw 1802
Wysłany: 11 Grudzień 06, 08:41   

Remont mojego auta będzie obejmował wycięcie wszystkiego co jest zardzewiałe lub słabe, dorobienie elementów podłogi i nadkoli, spawanie doczołowe tych elementów oraz dodatkowo obspawanie całego nadwozia w miejsce fabrycznych zgrzewów. Wynika to z faktu że auto jest postawione na twardym i obniżonym zawieszeniu firmy BOGE. Ale być może że mam drogiego blacharza :wink:

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Mój samochód:: BMW E-32 R6
Wysłany: 11 Grudzień 06, 20:50   

Jeśli ktoś za tak odpowiedzialną i pracochłonną robotę chce 800 pln to długo
nie pojeździsz . Ja moją maszynę robiłem dla siebie ( czyt. dokładnie ,
a nawet bardzo dokładnie ) i minęło 1,5 roku zaczyna już rudzielec wychodzić :evil:
Znajdź sobie jakiegoś dobrego dłubka na wiosce ( najlepiej miłośnika BMW) gdyż
niższe ceny , może cię oszczędzi happy_bmw

Michał1986 

Wysłany: 12 Grudzień 06, 23:54   

hej... właśnie o to mi chodzi żebyście mi podawali przykłądowe ceny - chce tylk owiedziec dla orientacji ile mogę się spodziewać za dobra robote. Mam go zawieźć na warsztat w sobote (dopiero w sobote) z braku czasu niestety.
I jestem bardzo ciekawy ile za to krzyknie facet.

Dzięki za odpowiedzi i prosze o więcej:)

[ Dodano: 12 Kwiecień 07, 15:54 ]
hej - już jestem po tym remoncie. Koszt całkowity za cała nową podłoge, nowe progi, wymiane wahacza prawego z przodu, konserwacja całego spodu, wnętrza bagfaznika i pare innych drobiazgów - 1300 zł. Stan - idealny:)

Odpowiedz do tematu