Mój samochód:: BMW E21 316
Wiek: 25 Dołączył: 07 Gru 2006 Posty: 34 Skąd: Stary Sącz
Wysłany: 9 Grudzień 06, 16:38 remont podłogi i progów...
witam,
mam do was pytanie - ile wg was powinien kosztować remont podłogi, progów i nadkoli (wszystko obie strony)...
pytam bo mam zamiar to zrobić tyle że chciałbym dowiedziec się od bardziej doświadczonych jakiej ceny mniej wiecej mogę się spodziewać.
autko to E21 316, a więc rekinek... i nie wiem czy jest różnica w cenie czy nie ale dodam że np nadkola do roboty tylko od wewnątrz (o ile tak się da) bo z zewnątrz nie ruszone...
Najpierw pojedz na jakis kanał i zobacz jak wygladaja podłużnice , zeby sie nie okazało
ze wyspawasz sobie podłoge i reszte blach a auto zacznie sie rozłazić na boki , bądź
co bądź pare latek ma juz za sobą , dlatego sprawdz to w pierwszej kolejnosci .
Wysłany: 9 Grudzień 06, 16:46
hej... zapomniałem dodać - podłużnice są po remoncie, były robione przy wymianie silnika... a wracając do kosztów?? orientujecie sie moze mniej wiecej??
_________________ moja beemka po kupnie - stan aktualny - po remoncie, w trakcie dalszych prac upiększających:D
Koszt remontu mojego BMW to obecnie 2000 zł, przy czym auto zostanie dostarczone rozmontowane (silnik itp.), moje materiały oraz już kupione części blacharskie. A więc sama robocizna. Nie ufałbym "nieruszonym" tylnim nadkolom. W moim bmw "profilaktyczne" uderzenie młotkiem w tylnie nadkola, od strony bagażnika oraz kabiny, spowodowało dziure, pomimo że wcześniej wyglądały na zdrowe. Pozostaje jeszcze kwestia jak to będzie robione oraz jakiej firmy środki zostaną użyte.
Remont mojego auta będzie obejmował wycięcie wszystkiego co jest zardzewiałe lub słabe, dorobienie elementów podłogi i nadkoli, spawanie doczołowe tych elementów oraz dodatkowo obspawanie całego nadwozia w miejsce fabrycznych zgrzewów. Wynika to z faktu że auto jest postawione na twardym i obniżonym zawieszeniu firmy BOGE. Ale być może że mam drogiego blacharza
Jeśli ktoś za tak odpowiedzialną i pracochłonną robotę chce 800 pln to długo
nie pojeździsz . Ja moją maszynę robiłem dla siebie ( czyt. dokładnie ,
a nawet bardzo dokładnie ) i minęło 1,5 roku zaczyna już rudzielec wychodzić
Znajdź sobie jakiegoś dobrego dłubka na wiosce ( najlepiej miłośnika BMW) gdyż
niższe ceny , może cię oszczędzi
Wysłany: 12 Grudzień 06, 23:54
hej... właśnie o to mi chodzi żebyście mi podawali przykłądowe ceny - chce tylk owiedziec dla orientacji ile mogę się spodziewać za dobra robote. Mam go zawieźć na warsztat w sobote (dopiero w sobote) z braku czasu niestety.
I jestem bardzo ciekawy ile za to krzyknie facet.
Dzięki za odpowiedzi i prosze o więcej:)
[ Dodano: 12 Kwiecień 07, 15:54 ]
hej - już jestem po tym remoncie. Koszt całkowity za cała nową podłoge, nowe progi, wymiane wahacza prawego z przodu, konserwacja całego spodu, wnętrza bagfaznika i pare innych drobiazgów - 1300 zł. Stan - idealny:)
_________________ moja beemka po kupnie - stan aktualny - po remoncie, w trakcie dalszych prac upiększających:D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum