Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
BECKER TRAFFIC PRO
Autor Wiadomość
Jareknes 

Mój samochód:: e32 730iA v8
Wysłany: 6 Styczeń 09, 18:55   BECKER TRAFFIC PRO

Planuje zamontowac takowe cudenko:

lecz jest maly problem radyjko podswietla wyswietlacz na niebiesko przyciski na czerwono czerwono. W zwiazku ztym mam pytanie. Czy da sie zmienic podswietlanie samemu (stosujac jakies przeslony na kolor bursztynowy)? Czy tylko profesionalny zaklad elektroniczny mi to zrobi.
Bo z takimi kolorkami to bardziej do vw pasi niz do szlachetniejszej marki.
Ostatnio zmieniony przez Jareknes 7 Styczeń 09, 22:36, w całości zmieniany 1 raz  

CrisELdi 
CrisELDi

Mój samochód:: /BMWM3 2003/BMW318i 2000
Wysłany: 10 Styczeń 09, 23:18   

Nie jest to trudne do zrobienia lecz troszkę trzeba mieć wprawy z lutowaniem i czy to są diody led czy żarówki, możesz mieć problem z diodami led bo potrafią być naprawdę malutkie i trudne do wymiany dla amatora aby nie spalić ścieżek (bardzo delikatne) ale przewiduje ze masz starsze radyjko i tam są żarówki ,przy żarówkach morze być tak ze albo są w gumowych osłonkach niebieskich lub plastik jest barwiony.

A to juz tragedia bo to już obudowa gumkami to także problem (Kwestia znalezienia odpowiedniego koloru gumki) lub porostu znaleźć diody led o odpowiednim dla ciebie kolorze i usunąć żarówki, zwzgledu na to ze żarówki są zasilane w zasadzie o napięciu 7-12v to potrzebnie jest wpięcie w obwód zasilania diody rezystor 1KOhma troszkę roboty...

Ale jak niewiesz jak zabardzo lutować to lepiej zostaw to osobie doswiadczonej.

Jareknes 

Mój samochód:: e32 730iA v8
Wysłany: 11 Styczeń 09, 12:01   

Nie ma zaroweczek w tym Radyjku lecz diody o bardzo nie typowych ksztaltach i tu pies pogrzebany , myslalem ze ktos moze mial doczynienia bezposrednio z tym typkiem :)
Ostatnio zmieniony przez Jareknes 11 Styczeń 09, 12:01, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu