Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 934 Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 23 Grudzień 08, 08:23 Nie działa radio w e46 (prawdopodobnie wzmacniacz)
Przestało grac radio.Działa ale nie wydaje dzwięków Miałem Pioonera i wróciłem do oryginalnego z CD.Nic to nie dało.Byłem wczoraj w Auto Chip.Pan stwierdził,że na 99 % jest to wina wzmacniacza.Oryginalnie montowany jest w bagażniku po lewej stronie,w moim przypadku jest pod kierownicą (może poprzedni właściciel coś mieszał).Koszt nowego jakieś 1000 zł Czy można w tym przypadku kupic jakiś wzmachol np.Pioonera i zastąpic nim oryginał?Nie jestem pewien ale w MPakiecie jest chyba zestaw głośników Harman-Kardon.Dziękuję za każdą odpowiedź.
[ Dodano: 24 Grudzień 08, 10:49 ]
Ma ktoś schemat instalacji elektrycznej do e46?
sprawdż w instalacji fabrycznej czy jest kabelek bialego koloru - to jest wlączanie fabrycznego wzmacniacza , jeśli jest to powinien byc podlączony do niebieskiego kabla w kostce ISO, lub w przejściówce BMW-ISO - może akurat to u Ciebie nie jest podlączone
Wysłany: 13 Marzec 09, 11:15 Re: Nie działa radio w e46 (prawdopodobnie wzmacniacz)
sebastianforys napisał/a:
Przestało grac radio.Działa ale nie wydaje dzwięków Miałem Pioonera i wróciłem do oryginalnego z CD.Nic to nie dało.Byłem wczoraj w Auto Chip.Pan stwierdził,że na 99 % jest to wina wzmacniacza.Oryginalnie montowany jest w bagażniku po lewej stronie,w moim przypadku jest pod kierownicą (może poprzedni właściciel coś mieszał).Koszt nowego jakieś 1000 zł Czy można w tym przypadku kupic jakiś wzmachol np.Pioonera i zastąpic nim oryginał?Nie jestem pewien ale w MPakiecie jest chyba zestaw głośników Harman-Kardon.Dziękuję za każdą odpowiedź.
[ Dodano: 24 Grudzień 08, 10:49 ]
Ma ktoś schemat instalacji elektrycznej do e46?
Podjedz do mnie na Rzezbiarska Naprawimy tel 0721 40 50 25
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum