Wysłany: 8 Czerwiec 09, 17:23 Problem z radiem e39
Witam wszystkich. Potrzebuje waszej pomocy, mam problem z radiem. Od pewnego czasu radio w moim aucie (e39 touring) przerywa dźwięk, radio gra i nagle przestaje, nie ma na to żadnej reguły, nawet jak stoję autem to radio przestaje grać. Pisze o tym bo z kim nie rozmawiam to pierwsze pytanie czy to się dzieje gdy np. wjadę w jakąś dziurę. Proszę o pomoc. Dodam że mam radio z monitorem 16:9 z roku 2001.
Witam Ciebie, jeśli możesz napisz coś więcej na ten temat. Np.:
Czy radio Ci się wyłącza czy też tylko dzwięk zanika?
Czy radio o którym tu rozprawiamy jest radiem seryjnym?
Jeśli tak to jaki to jest model?
To na początek.
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
A więc tak:
Wyłącza mi się tylko sam dźwięk, obraz mam cały czas.
Jest to seryjne radio BMW, dokładnego modelu nie znam mam duży wyświetlacz 16:9 i czytnik mk3 (tylko tyle wiem)
Witam. Niestety przestrojenie stacji i voila nic nie dało.
Zabrzmiało jakbyś przestroił i stacje i voila
Dobra...
Sprawdzałeś czy nie zaśniedziały styki w radiu lub we wzmacniaczy? Jeśli nie sprawdź.
Z radia powninien wychodzić kabelek do tel. mute, sprawdź czy jest cały i czy gdzieś nie zwiera do innego.
Jeśli nie sprawdzałeś impedancji na zwrotnicach, to też to sprawdź. Za niska impedancja będzie zabardzo obciążała wzmak. Zazwyczaj te sprzęty mają zabezpieczenie termiczne i przeciwzwarciowe. Może to być powodem.
Mam nadzieje że nikt Ci nie mieszał w wiązkach i że przewody nie poprzecierały się o karoserie bo wtedy będzie poważniejsza sprawa.
Powodzenia
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
Dzięki wielkie dla 5oul za zaangażowanie w tema i za wszelką pomoc. Auto kupiłem w lutym i odkąd je mam to nikt w nim nie mieszał w kablach. A co do sprawy radia to już się umówiłem do Stando (słyszałem sporo dobrych opinii o tym serwisie), już po rozmowie telefonicznej koleś stwierdził że wie co jest tego przyczyną ( powiedział tylko że to dosyć częsta usterka w e39 i e46). Jak już będzie po wszystkim to napisze co było przyczyną tej usterki. Jeszcze raz dziękuje wszystkim za pomoc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum