Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Problem z radiem w E46
Autor Wiadomość
Tigerwo 
Tigerwo

Mój samochód:: BMW E46 320D kombi
Wysłany: 5 Kwiecień 08, 14:01   Problem z radiem w E46

Witam wszystkich forumowiczów po raz pierwszy.
Kilka dni temu stałem się posiadaczem BMW E46 320d kombi 2001r Problem w tym że radioodtwarzacz który jest z nawigacją nie włącza się tylko od czasu do czasu włączy się na kilka minut lub sekund i gra i wyświetla i wszystko jest w porzadku aż nagle gaśnie i nie włącza się przez nastepne kilka dni dodam jeszcze iż radio to posiada z tyłu zmieniarkę i nawigację do której trzeba włożyć płytę z mapami.
Jeśli ktoś miał podobny problem bardzo proszę o radę co mam robić ?

Z góry dziękuję.
Tigerwo.

guma_t 
Tomek

Mój samochód:: BMW e46
Wysłany: 24 Wrzesień 08, 10:10   

Ja mam taki sam problem mam e 46 od 2 tygodni i tez mi sie wyłącza radio mam obraz wszystko jest tylko głosu nie ma.

mat 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: m50tub25 e34touring
Wysłany: 25 Wrzesień 08, 10:59   

z tym ,że gubi głos to już słyszałem wiem ,że w 7demkach sprawa była prosta, nie był do końca wpięty ,któryś kabel z tyłu dlatego od tego musisz zacząć walkę z radiem. Prawdopodobnie nigdy nie było wyjmowane od początku więc proponuje tam zajrzeć.

ekolives 

Mój samochód:: E46 320
Wysłany: 2 Listopad 08, 11:55   

witam, czy wiadomo co to może być? ja również mam e46 320d z roku 2002 radio kaseciak z małym navi i taki sam problem. zauważyłem że zimą radio działa latem nie. wydaje mi sie, że może to być problem innego modułu a nie samego radia. wyłączenia wyświetlacza wiąże się z lekkim trzaskiem w okolicy bezpieczników. jak już nie działa ten wyświetlacz to nie działa również system głośnomówiący choć słuchawka telefonu dzwoni. Oczywiście nie mogę korzystać z navi, radia, BC, Wcześniej miałem na to sposób po przez wyciąganie w wkładanie bezpiecznika od radia, aż w końcu wyświetlacz załapał. niestety juz to nie działa. Całe podświetlenie konsoli działa. Dzięki za pomoc.
PS. Znacie jakiegoś dobrego magika od takich rzeczy we Wrocławiu?

petrachaj 

Mój samochód:: BMW E39 TDS
Wysłany: 13 Grudzień 08, 23:52   

Czesc posiadam BMW E39 i mam problem z radiem, a mianowicie mam radio z ekranem TV i Nawi, z tego co wiem radio znajduje sie w bagazniku a w srodku to tylko wyswietlacz... Mam taki problem ze na dziurach wylacza mi sie cale radio, TV i Nawi i nie moge juz go wlaczyc... Dopiero po wyjeciu kluczyka i to tez nie za kazdym razem wszystko jest ok... Nie zawsze sie tak dzieje ale minimalnie raz dziennie i nie wiem w czym mam juz szukac przyczyny ;/ Samochod oddalem do goscia ktory zajmuje sie tylko BMW i odswierzyl mi tylko wyswietlacz lecz tego nie naprawil... Wiec oddalem do drugiego elektryka, dzisiaj odebralem samochod lecz z nienaprawionym radiem ;/ eletryk powiedzial ze nie ma jakiegos specjalnego przyzadu zeby sprawdzic radio. Mial juz ktos taki problem? Albo macie jakies pomysly czego to moze byc wina? A jak nie to moze polecicie kogos kto mogby mi pomoc z okolic wawy... Za odp z gory dzieki

Odpowiedz do tematu