Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 19:17
Radio, pilot, i kilka innych rzeczy - pomocy!
Autor Wiadomość
phasi
Gość
Wysłany: 14 Lipiec 05, 14:17   Radio, pilot, i kilka innych rzeczy - pomocy!

Kupiłem niedawno BMW 325 td z 94 roku i potrzebuję drobnej pomocy co do szczegółów.

1. Panel z wyświetlaczami - nie można ustawić niczego, godziny, daty,... Mogę tylko włączać i wyłaczać pokazywanie temperatury i tyle. Jak ustawić datę i godzinę? (set nie działa - przynajmniej nic nie widać;)

2. Pilot-kluczyk - jak uzbraja się i rozbraja alarm? Są 2 przyciski, jeden do otwierania/zamykania drzwi a drugi nie wiem do czego(nie widać do czego, bo przy przyciśnięciu nic się nie dzieje...)

3. Pod podłokietnikiem z tyłu odkryłem coś ciekawego tylko nie wiem co. Sprzedający (komis) nic o poduszkach z tyłu nie mówił. Są tam dwa woreczki czarne i mam przypuszczenie że są to poduszki. Ktoś wie co to może być? (jeśli to poduszki to jak one działają?)

4. Wymieniłem filtry i olej w silniku i dyfrze. Teoretycznie z tego co wiem to przy inspekcji nie powinno mi pokazywać czerwonej kontrolki. Ktoś może mi wyjaśnić jak dokładnie wygląda sprawa z tymi kontrolkami od inspekcji?

Będę wdzięczny za każdą odpowiedź.

Krzysiek 
Site Admin

Mój samochód:: BMW e-39
Wysłany: 14 Lipiec 05, 18:10   

Ad. 4

Po wymianie oleju należy je skasować, w tym celu najlepiej udać sie do serwisu oni to zrobią za pare zł.

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 22 Wrzesień 06, 12:07   

kasuja tylko przy wpieciu sie do wtyku serwisowego. kluczyk to jest tak moze nie zauwazasz ale ten 3 guzik to zapalanie swiatla wewnatrz pojazdu.ja zanim ustawilem date i godzine to 4 dni mi minely a teraz juz zapomnialem

BOKSA 

Mój samochód:: bmw e36 318 tds kombi
Wysłany: 25 Wrzesień 06, 17:03   

a jak jestes z wrocka to mam kolesia za dwie trzy dychy ci skasuje

Nitro 

Mój samochód:: BMW E36
Wysłany: 7 Październik 06, 12:04   

inspekce oleju to skasuj sobie sam glupia prubowka podpinasz do kielicha mase przekrecasz kluczyk otwierasz wejscie pod kompa serwisowego i zaczynasz od bolczyka z nr 7 i lecisz do bolczyka z nr 1 i inspekcja zkasowana pozdro

Kosa 
Klubowicz

Mój samochód:: było:E30 318iA E30 320i Jest: E34 525iAT, E30 323i
Wysłany: 7 Październik 06, 14:32   

ad. 3 to moze masz worek na narty ?

Odpowiedz do tematu