Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Dorabianie kluczyka
Autor Wiadomość
sulek 

Mój samochód:: BMW E36 COUPE 318is - było; jest M52B25 ;)
Wysłany: 30 Sierpień 08, 20:13   Dorabianie kluczyka

Czy możecie mi powiedzieć w jaki sposób można dorobić kluczyk do auta wraz z immobiliserem? Trzeba udać się do ASO???
http://www.forum.maxbimme...t8495.htm#67822

gelolbn18 

Mój samochód:: bmw
Wysłany: 31 Sierpień 08, 13:52   

są specjalnie "dorabialnie" które zajmują się przeprogramywaniem nadajnika czy cos w tym stylu

sulek 

Wysłany: 31 Sierpień 08, 15:28   

Szkoda, że nie jesteś z Wrocławia, to podałbyś mi namiary na coś takiego.

Kresek 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: E30
Wysłany: 31 Sierpień 08, 18:21   

Świdnica Tesco dorabianie kluczy. u niego zrobisz prawie wszystko. jest przekozak. mozesz zajechac sie spytac jak chcesz daj znac zalatwie numer. pozdro

sulek 

Wysłany: 31 Sierpień 08, 23:24   

Numer możesz dać, tylko czy on dorobi mi kluczyk wraz z immobiliser'em??

Brodeer 

Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 1 Wrzesień 08, 13:07   

gelolbn18 napisał/a:
są specjalnie "dorabialnie" które zajmują się przeprogramywaniem nadajnika czy cos w tym stylu

Tu nie chodzi o nadajnik tylko immobiliser.

W razie gdybys chcial zmienic sobie centralny na takie z pilotami na wzor e46 to mam na sprzedaz :D pastylke immo przeklada sie ze starego kluczyka.

http://www.allegro.pl/ite...luczyk_bmw.html

Kresek 
Przyjaciel Klubu

Mój samochód:: E30
Wysłany: 1 Wrzesień 08, 14:12   

dorabia wszystkie immo, kluczyki z immo, usuwa je w razie zgubienia klucza, awaryjne otwieranie, itd. pozniej wrzuce numer

sulek 

Wysłany: 1 Wrzesień 08, 14:45   

Czyli jak kupie od Ciebie ten zestaw to mój centralny - fabryczny będę mógł obsługiwać przy pomocy pilota i klapę osobno też otwierać?? A jak jest z domykaniem szyb i szyberdachu, osobny moduł jest potrzebny?

To najpierw kupiłbym od ciebie ten zestawik i wtedy ten koleś ze Świdnicy dorobiłby mi kluczyki te, które od ciebie kupię. to byłoby super, tylko kwestia zamontowania tego modułu, gdzie, bo mam mechanika, tylko nie wiem czy sobie poradzi, bo instrukcja jest po angielsku, ale jest bardzo kumaty, więc raczej powinien sobie poradzić. Bo najpierw zamontowałbym sobie ten zestawik a potem dorobił klucze czy to zła kolejność. Bo kluczyki są już chyba zaprogramowane to tego modułu, ze nie trzeba ich dodatkowo jakoś stroić żeby przyciski na kluczyku zamykały drzwi i klapę. Ta centralka centralnego zamka jest po to, żeby komunikować się z pilotem? Bo ja już mam fabryczny central.
Ostatnio zmieniony przez sulek 1 Wrzesień 08, 21:12, w całości zmieniany 3 razy  

Brodeer 

Wysłany: 2 Wrzesień 08, 01:06   

instrukcja jest po niemiecku, jesli masz oryginalnay centralny to niemiecka instrukcja jest dokladna jak sie wpiac w taka instalacje. To jest normlany centralny z pilotami tyle ze na wzor e46. Sam cos takiego montuje u siebie, kluczyk juz dorobilem i dziala w stacyjce bez problemu, a moze jutro zaloze centralke (bo na razie obsluguje centralny z innego pilota bo jesczze stary jest zamontowany)

Domykanie szyb dziala tylk oz modulem komfortu. A przycisk klapy jest do jej otwierania jesli sobie zalozysz dodatkowy silownik i ciegno to tym przyciskiem ja otwierasz. Mozna tez wykorzystac do innych celow ten przycisk.

chiccoo 
Przyjaciel Klubu
chiccoo

Mój samochód:: Szukam
Wysłany: 4 Wrzesień 08, 19:19   

W maju chcieli w ASO BMW na krakoskiej 240zł i czas oczekiwania do 2 tygodni.
Są tylko warunki:

1.Samochód musi być zarejestrowany w PL
2.Musi być właściciel/le danego samochodu z dowodu rej. nie umowa kupna-sprzedaży w czasie zamawiania

Ja kupiłem nowy w ASO w IRLANDII za 54e i bez problemów chociaż,

Samochód zarejestrowany w niemczech na mnie, zamawia polak i w irlandii- zero problemów, czas oczekiwania 4 dni "szedł" z UK

[ Dodano: 4 Wrzesień 08, 18:21 ]
Są tylko warunki:

2.Musi być właściciel/le danego samochodu z dowodu rej. nie umowa kupna-sprzedaży w czasie zamawiania

Samochód zarejestrowany w niemczech na mnie, zamawia polak i w irlandii- zero problemów, czas oczekiwania 4 dni "szedł" z UK

[ Dodano: 4 Wrzesień 08, 18:21 ]
Są tylko warunki:

sulek 

Wysłany: 4 Wrzesień 08, 21:00   

Tylko ciekawe jaki kluczyk dają, bo jak jakiś lipny to potem trzeba kupować nowe i kolejny koszt przełożenie tego wszystkiego. dzwoniłem i Pan powiedział kilka godzin, może być 2h może być 4h, zobaczymy. A tak Broder wysłał mi bardzo ładne kluczyki razem z centralka w bardzo korzystnej cenie.

chiccoo 
Przyjaciel Klubu
chiccoo

Mój samochód:: Szukam
Wysłany: 5 Wrzesień 08, 05:12   

Orginał niemiecki, identyczny jak w E46.
Kluczyki mają pewnie na magazynie a tylko kod imobilaizera wpisują.

sulek 

Wysłany: 5 Wrzesień 08, 09:34   

Ale potem trzeba by kupić osobno centralkę, nawet jeśli daliby w ASO takie same kluczyki jak Broder to nie wiem czy dałoby się jakoś centralkę do nich dostroić, czy trzeba b na nowo kupować takie zestaw na allegro i tam przekładać do nich immobiliser.

Brodeer 

Wysłany: 5 Wrzesień 08, 10:10   

chiccoo napisał/a:
Orginał niemiecki, identyczny jak w E46.
Kluczyki mają pewnie na magazynie a tylko kod imobilaizera wpisują.

Dziwi mnie to co piszesz, bo kluczykow jak w e46 nie bylo fabrycznie do e36.....

Sulek rozumiem ze paczka doszla?
Ostatnio zmieniony przez Brodeer 5 Wrzesień 08, 10:11, w całości zmieniany 1 raz  

sulek 

Wysłany: 5 Wrzesień 08, 14:24   

Ba paczkę odebrałem dziś, ale doszła już wczoraj, tylko nikogo w domu nie było. Ale numer paczka w jeden dzień na Poczcie Polskiej, tak szybko jak przesyłka kurierska. Skoro nie widać różnicy to po co przepłacać. :) Paczka tak była zapakowana, że siedziałem kilka minut, żeby ją otworzyć tak dobrze była zabezpieczona.

[ Dodano: 16 Wrzesień 08, 16:50 ]
No hej witam, ostatnio milczałem, ale już mam prawie wszystko zrobione. Kluczyk dorobiłem w Świdnicy - niestety. Kupa kasy. Taniej zrobiłbym w ASO - 190 zł, ale z racji że te ****** przy zmianie silnika zmieniły mi tez stacyjkę, a kod silnika, który aktualnie drzemie pod maską jest inny niż w dowodzie rejestracyjnym, byłem skazany na Świdnicę. 1h roboty i kluczyk działa. Troszeczkę niemiły jest ten młody Pan dorabiając te immobilisery. także jak możecie to dorabiajcie tylko w ASO.

ASO:
sam kluczyk z immo - 190 zł
kluczyk z pilotem 500 zł+ programowanie 350 zł

Świdnica:
sam kluczyk 500 zł

Ten koleś posiadał te zestawy co ty Broder, można to u niego zamontować, a w tym samym czasie on dorabia immo, więc ogólnie jakby się zrobiło u niego to wyszłoby dużo
taniej. :) Musiałem dorobić kluczyk, bo jak z jednym kluczykiem, zgubie jeden i w ogóle nie odpalę auta, nawet żeby dorobić kolejny.
Ostatnio zmieniony przez sulek 16 Wrzesień 08, 16:54, w całości zmieniany 2 razy  

Sphinix 

Mój samochód:: BMW e36
Wysłany: 10 Luty 09, 13:43   

Panowie, polećcie jakiś punkt gdzie mogę dorobić kluczyk (scyzoryk), tylko inny niż w hali targowej bo tam panowie powiedzieli że sie nie podejmą i nawet nie mają grotów :(

sulek 

Wysłany: 10 Luty 09, 14:32   

Ja zrobiłem w Świdnicy w TESCO, ale nie pamiętam czy mieli kluczyki scyzoryki BMW. Wszystko trwało max 1h

Odpowiedz do tematu