Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Serwisant
20 Wrzesień 06, 22:29
E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty???
Autor Wiadomość
Byq 

Mój samochód:: BMW e36 323i 2.5L
Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 8 Luty 06, 13:44   E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty???

Witam!
Jako że ostatnio wybrałem się bunią na narcioszki i był mały problem z ich umiejscowieniem w furze,a nie chciało mi się bagażnika zakładać,
to tak sobie pomyślałem coby zrobić tak żeby w tylnej kanapie założyć podłokietnik i zrobić dziurę z bagażnika do auta.
I teraz czy ktoś się nad tym zastanawiał kiedykolwiek??
Tak sobie wstępnie pomyślałem, że kanapę do tapicera,nie zrobi dziurę i oprawi a podłokietnik gdzieś zakupić,
albo kupić poprostu gotowe oparcie z podłokietnikiem, a przegródkę między kabiną a bagażnikiem potrktować fleksem. Trochę kowalskie podejście,ale co wy o tym myślicie??
Pozdrawiam

pi3s
[Usunięty]

Wysłany: 8 Luty 06, 13:55   Re: E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty??

Byq napisał/a:
Witam!
Jako że ostatnio wybrałem się bunią na narcioszki i był mały problem z ich umiejscowieniem w furze,a nie chciało mi się bagażnika zakładać,
to tak sobie pomyślałem coby zrobić tak żeby w tylnej kanapie założyć podłokietnik i zrobić dziurę z bagażnika do auta.
I teraz czy ktoś się nad tym zastanawiał kiedykolwiek??
Tak sobie wstępnie pomyślałem, że kanapę do tapicera,nie zrobi dziurę i oprawi a podłokietnik gdzieś zakupić,
albo kupić poprostu gotowe oparcie z podłokietnikiem, a przegródkę między kabiną a bagażnikiem potrktować fleksem. Trochę kowalskie podejście,ale co wy o tym myślicie??
Pozdrawiam

Nie wiem czy w e30 byl skisack - jezeli byl to moze lepiej sie rozejzec za tylna kanapa z takim. Z e34 ani e36 pewnie cala kanapa nie wejdzie, bo e30 byla dosyc mala, ale mozesz sprobowac kupic taki tylni podlokietnik ze skisack'iem i wtedy tapicer spoko wstawi.

pozdrawiam

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 8 Luty 06, 21:19   Re: E30 jak przerobić tylną kanapę na podłokietnik i narty??

pi3s napisał/a:

Nie wiem czy w e30 byl skisack - jezeli byl to moze lepiej sie rozejzec za tylna kanapa z takim. Z e34 ani e36 pewnie cala kanapa nie wejdzie, bo e30 byla dosyc mala, ale mozesz sprobowac kupic taki tylni podlokietnik ze skisack'iem i wtedy tapicer spoko wstawi.

Hmmm....włąśnie gdzieś na allegro widziałem E30stke z podłokietnikiem i koleś nawet chciał sprzedać worek na narty(skisack??),
tylko nie wiem czy indywidualnie sobie to przerobił czy już tak seryjnie było. No i trzeba by było wyciąć kawałek przegródki za kanapą.chyba.....

Byq 

Ostrzeżeń:
 6/3/6
Wysłany: 8 Luty 06, 23:33   

KONRAD napisał/a:
mój klega ma 320i z podłokietnikiem i schowkiem na narty. Myślę ze najprościej bedzie poszukac oparcia a nie kombinowac coś szlifierka kątową.Konrad

To powiedzmy że problem kanapy i samego podłokietnika rozwiązany, powiedzmy.......
Też chciałbym jak najmniej sobie roboty zrobić, tylko właśnie zapewne Twój kolega ma już zrobiony otwór do bagażnika za podłokietnikiem, a ja chyba raczej nie mam, amoże mam a nie wiem.Dlatego pytam ;-)
Pozxdrawiam

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 9 Luty 06, 16:31   

Pomysł mi taki wpadł. Jakbyś na szrocie dorwał fure za takim własie bajerem, taka kanapa droga chyba nie bedzie, i zaadoptować tą część do buni, a tapicer oprawi to ładnie <bmw>

Azev_24 

Mój samochód:: E38 740d
Wysłany: 12 Luty 06, 14:22   

ja tez mam taką kanape w sowojej... nie jest to zadna przeróbka podłokietnik jest otwierany i mozna go tez całkiem wyjąć i zostanie tylko dziura do bagażnika... a wycinać blach nie musisz ta częćs gdzie przychodzi orginalny podłokietnik trzyma sie na kilku zgrzewach jesli dbrze pamietam Troche sily i po sprawie :) a tak na marginesie na narty nie jezdze ale otwierany podłokietnik juz raz sie przydał jak mi centralny siadł i nie mogłem sie ani do bagaznika dostać ani co gorsza do wlewu paliwa a w baku opary hehe :)

Polus 

Mój samochód:: E-30 BMW 1.8i
Wysłany: 12 Luty 06, 21:35   

Witam,

Z przerabianiem to różnie bywa. Na Twoim miejscu pokręciłbym się za całą tylną
kanapą z podłokietnikiem.

Ja mam taką w swojej E30 i jest ok.

http://s2.bitefight.org/c.php?uid=49407

Odpowiedz do tematu