siemka,
9J16 ET25
1.mial ktos z was moze zalozone takie felgi w e30?
2.wloze je do e30?
chodzi glownie o to czy nie beda tarly o amorek lub co gorsze, czy nie za bardzo beda wystawac...
----------------------------------------------------------------------------------------------------
bo jesli dobrze kombinuje to:
aktualnie mam z tylu 9J16 ET15, czyli 9cali szerokosci,
jeden cal to 25,4mm, wiec felga ma szerokosc 228,6mm,
ET15, czyli plus 15mm chowa sie w nadkole (=243,6mm)
nowa felga bedzie miala 9J16 ET25, czyli schowa sie w nadkole o 10mm wiecej (253,6mm)
z przodu mam 7,5J16 ET20, czyli felga ma szerokosc 190,5mm,
ET 20, czyli plus 20mm = 210,5mm
nowa felga bedzie schowana tak jak tylna, czyli az o 43,1mm wiecej niz aktualnie zalozona
wiec z tego wychodzi, ze musze sprawdzic czy mam jeszcze miejsce miedzy tylna felga a amorkiem (10mm) i przednia felga a amorkiem (43mm)
oczywiscie jesli dobrze policzylem, poprawcie mnie jak cos poplatalem...
dobrze liczysz. z przodu 9'' musi miec ET conajmniej 15 (jesli jest gruba laga) ale zbyt duze ET moze opierac felge o lage wiec wtedy musisz zastosowac dystans.
z tylu felgi wejdą i nic sie nie bedzie działo, tyle ze beda troche schowane (duzo bardziej niz przod). ja mialem 9'' ET10 i minimalnie tarło przy 215/40R16 - ale ja nie mialem zagiętych rantow wewnetrznych
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum