Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 23:45
Gdzie kupic bmw?
Autor Wiadomość
Krzysiek 
Site Admin

Mój samochód:: BMW e-39
Wysłany: 10 Listopad 05, 11:22   Gdzie kupic bmw?

Taks ie sklada, ze chyba w najblizszym czasie (no moze troche dalszym), bede musial zmienic samochod. Powodem, jest tyo ze mam szanse na dobra prace, ale musze miec samochod czterodrzwiowy i przede wszystkim nie obnizony :( . No coz taka specyfikacja polskich drog.

No i tak sobie mysle, ze najchetniej widzialbym sie w BMW e30 320. Jak sadzicie czy jest szansa na znalezienie tego modelu w sstanie niemal idelanym :wink: ?

Gdzie najlepiej rozpoczac poszukiwania ?

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: Honda CB 750 SF , BMW R1150GS
Wysłany: 10 Listopad 05, 11:27   

Dołączam sie do pytania , w niedalekiej przyszłosci będe musiał kupic E34 520i-525i lub E32 730i-735i
Kierowco żyj bez winy
Twoje pierwsze wymuszenie
może być moim ostatnim.

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 10 Listopad 05, 13:04   

Ja bym radzil chłopaki do Niemców gonić. Znajomy sciaga auta z Essen. Tanio
ładne zadbane auto można kupić.

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Mój samochód:: będzie to BMW
Wysłany: 10 Listopad 05, 14:16   

dokładnie, tylko z niemcowni albo innych krajów, bo w polsce to możliwe tylko u jakiegoś stargo dziadka który nawet do kościoła nieśmiało jedzie, na naszych drogach ciżko utrzymać samochód w dobrym stanie

Piotr 
Klubowicz
Master of users

Mój samochód:: E30 323 '84
Wysłany: 10 Listopad 05, 14:22   

chyba że od kogoś np. z innych klubów,
wiem że na forum beemka czasem klubowicze sprzedają, raczej jest pewność że mówią prawdę :idea:

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Wysłany: 10 Listopad 05, 14:24   

W tym co mówi Piotr też jest prawda. Możesz szukać u osób z klubów itp. Ogólnie którzy duuużo interesują sie autami, zazwyczaj takie osoby dbają o swoje auta.

Mysza 

Mój samochód:: e36 325i coupe
Wysłany: 11 Listopad 05, 20:34   

to fakt że najlepiej przyciągnąć auto z niemiec .....do niedawna jeszcze opłacało się z Francji .....ale to już przeszłość !
ważne jest to że niemcy dbają o auta i jeśli sam pojedziesz na pewno coś znajdziesz godnego uwagi ...za uczciwą kasę !
pzdrawiam

Bob 

Wysłany: 11 Listopad 05, 21:14   

jesli chodzi o tanie auta to w Hiszpani. Troche daleko ale warto. Dobrze wyposazone mają
i jeśli chodzi o E34 i E30 to tanio, bo juz nowsze typu E39 to juz maja wysokie ceny.
No i zostaje Anglia ale przekładke trzebaby robić. Mój ojciec mieszka w Leeds i tam są
naprawde tanie autka. Przykładzik: E30 2.5 1989r. SKÓRA,ELEKTRYKA, PAKIET
M TECHNIC na felgach 16", lekko obniżona za 150funtów. Czyli warto przywieźć sobie taką
i zrobić przekładke. Mam taką auto giełde z LEEDS sprzed 2tyg wiec moge na bierząco
informowac jakie ceny jakich autek. Pozdro.

Enzo 
335i E30 D-Project

Mój samochód:: 335i
Wysłany: 11 Listopad 05, 21:46   

Bob napisał/a:
jesli chodzi o tanie auta to w Hiszpani. Troche daleko ale warto. Dobrze wyposazone mają
i jeśli chodzi o E34 i E30 to tanio, bo juz nowsze typu E39 to juz maja wysokie ceny.
No i zostaje Anglia ale przekładke trzebaby robić. Mój ojciec mieszka w Leeds i tam są
naprawde tanie autka. Przykładzik: E30 2.5 1989r. SKÓRA,ELEKTRYKA, PAKIET
M TECHNIC na felgach 16", lekko obniżona za 150funtów. Czyli warto przywieźć sobie taką
i zrobić przekładke. Mam taką auto giełde z LEEDS sprzed 2tyg wiec moge na bierząco
informowac jakie ceny jakich autek. Pozdro.

A cena przekladki jaka jest (okolo) :?:

Bob 

Wysłany: 11 Listopad 05, 21:59   

hmm zalezy jak tanio sobie załatwisz części :wink:
Trzeba elementy wnetrza, kokpit, boczki drzwi, kierownica i zegary zostają :mrgreen:
przedewszystkim głownym elementem jest maglownica, czyli przekładnia kierownicza 8)
oraz przednie lampy bo anglicy jeżdżą pod prąd i u nas prawa lampa swieci na pobocze a tam lewa. Czyli koszt przekładki z robocizną mi gośc powiedział ok. 2000zł z jego częściami. Ale można przecież z jakiejs rozbitej np. w tył wziąć cześci mysle ze za grosze.Wiec chyba warto przytargać stamtąd, bo jak napisałem 150f chociaż to była okazja czyli jakieś liczmy 1000zl auto +2000 przekładka + 1500zł za opłaty Powinieneś zamknąc sie spokojnie w 5000zł za piekne E30 na skórach 2.5 8) juz na Polskich blachach pod domkiem. Pozdro.

maltarn 
Przyjaciel Klubu
... młody ...

Wysłany: 12 Listopad 05, 09:50   

Jeśli chodzi o Hszpanie to jest całkiem nieźle, samochody są dosyć tanie choć bez rewelacji np. 528 z 98r. na pełnym wyposarzeniu za 9000euro. z tym że w hiszpanii prawie każde auto jest po stłuczce. Ale zawiecha w stanie idealnym i ani śladu rdzy nawet na bardzo starych autach.

Odpowiedz do tematu