Mój kumpel zawsze narzekał na ogrzewanie w maluchu i chcieliśmy zbudować ogrzewanie jak w normalnym aucie,czyli z użyciem nagrzewnicy i płunu chłodniczego. Niestety projekt legł w gruzach,bo np.w lecie ogrzewania nie używasz,a płyn się od wydechu grzeje,aż się zagotuje. Dlatego zastanawia mnie jak obliczyłeś pojemność układu do parownika,żeby się płyn nie gotował i żeby był wystarczająco ciepły do prawidłowego rozprężania LPG.
_________________ 4X4 2.5TDI FULL OPCJA
marcgrzy
Mój samochód:: brak był E36 318i Touring
Wiek: 36 Dołączył: 10 Mar 2008 Posty: 22 Skąd: Wrocław- Psie Pole
Wysłany: 31 Styczeń 09, 23:20
ja moim E36 318i Touring 203 ( okolo) na autobahnnie w Niemczech w 3 osoby + bagaże. To było max na co ja stac. NO i jescze lekko ponad 210 ale to z górki.
ALe jak kiedys jechalem z bylym szefem jego BMW 530d to lecielismy 220 na trasie Wrocław-Warszawa - ja nie prowadzilem
aj moją e-39 520d 3 osoby + bagaż(nadbagaż jak to z dziewczyną :-) ) 220 może by doszła by do 225 ale dziewczyna się obudziła i mnie w łeb pier... i musiałem zwolnić
Mój samochód:: bmw 320 coupe
Wysłany: 1 Luty 09, 11:54
co do tego płynu to tak:gaz przy rozprężeniu osiąga ok -40 *C więc jakoś te temp. sie wyrównywały,latem miałem otwarty termostat cały czas bo przy splanowanej głowicy o 1,5mm miał wyrzszą temp..owszem,było tak przy pierwszej węrzownicy ze plyn gotował sie latem ale wystarczylo ja zkrócic.wszystkiego doszłem metodą prób i błędów.tłumik spawałem aż 3 razy.
[ Dodano: 1 Luty 09, 11:59 ]
a no i z tym przegladem to bylo tak że instalka nie była wbita w dowód ale czego sie dzis nie da załatwic.przeszedl az dwa razy a diagnosta nic dziwnego nie zauważył to jest najśmieśniejsze
[ Dodano: 1 Luty 09, 12:03 ]
ogólnie prawo nie zabrania montażu lpg w fiace126p ale zeby to zrobic zgodnie z przepisami trzeba by poswiecic z tydzien na instalowanie za co zwykly warsztat niezle by zaspiewał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum