Uu...nie wiedziałem że można dostać,za jakie wykroczenia jeśli wolno spytać?
zakręt był za ciasny , ogólnie wszystko byłoby ok, ale znajomy musiał wrócić do szpitala i wyszło razem pobyt poszkodowanego pow. 7 dni prawko zabrane na 12 m-cy :/ ale to dawno było, jak człowiek był młody i głupi i jeździł FWD
Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wiek: 35 Dołączył: 29 Mar 2008 Posty: 934 Skąd: Polkowice / Oława
Wysłany: 18 Grudzień 08, 07:07
Ja niestety naciąłem się w niedzielę na nieoznakowaną Vectrę (bordowa,z silnikiem 3.0 282 KM) na obwodnicy Legnickiej.100 km/h na 50-tce i wyprzedzanie z prawej strony (od świateł do świateł) 400 zł i 8 punktów.Normalnie tak nie jeżdżę w terenie zabudowanym ale na obwodnicy...No cóż,niezły dostałem prezent na Święta Rok temu w sierpniu zatrzymali mnie na odcinku Wrocław-Środa Śląska (na tym pasie awaryjnym dla samolotów).Stali na parkingu a ja śmigałem coś około 180 km/h.Na szczęśćie nie mieli włączonego radaru.Nie pamiętam ile chcieli mi wlepić ale wyrzebrałem 100 zł i 2 punkty niby za brak świateł.
Wysłany: 18 Grudzień 08, 07:37
Wiedzieli,że jechałem zdecydowanie za szybko ale zacząłem ściemniać,że straciłem 3 godziny by przejechać przez Wrocław bo Krakowska w remoncie,korki a tu żona z dzieckiem w szpitalu,bardzo się śpieszę,itd,itd.Na szczęscie byli naprawdę w porządku i udało się zmniejszyć kwotę mandatu.A ci z Legnicy,nawet nie było z kim gadać...Jeszcze facet na koniec rzucił tekst Wesołych Świąt.Taki dowcipniś.
Wysłany: 18 Grudzień 08, 07:50
[quote="Kosa"]z tego co kojarzę muszą pokazać Ci ile jechałeś[quote="sebastianforys"]
Ci z Vectry puścili mi cały filmik Przyjamniej mogłem sprawdzić czy nie dymi z rury no i podziwiałem Beatkę od tyłu w ruchu Ledy faktycznie walą po oczach,w nocy są bardzo widoczne.
Przez prawie 9lat(w kwietniu minie 9) kilka razy za prędkość(może ok.10),raz za wygłupy na parkingu(jeździłem maluchem na "popularkach" czyli KJS'ach,rajdach dla amatorów i chciałem pokazać koledze jak się kręci kaszlak z porobionym silnikiem),wtedy było 500zł i 10punktów,ale ubłagałem panów milicjantów,żeby mi podarowali,bo uczę się jeszcze i biedny jestem,obiecałem,że auto do garażu wstawię i przez tydzień nie ruszę,a jak tylko mnie puścili od razu pojechaliśmy zobaczyć ile pojedzie
2 razy za parkowanie,raz w Polsce,ewidentnie na zakazie,a raz w Norwegii,nie zapłaciłem za parking-prywatny sklepu JYSK. Nigdy nic u nich nie kupię. 700kr=280zł za 10minut postoju. Komornik w domu był 4razy,bo nie płaciłem mandatów licząc na przedawnienie. Wygodna sprawa,nigdzie nie trzeba jeździć,a komornik brał ok.10zł więcej niż było do zapłacenia.
2 razy zabrany dowód rejestracyjny,oczywiście od kaszlaka,bo ciemne szyby,wydech sportowy,halogeny jak od lokomotywy podłączone tak,że mogłem wszytko wyłączyć,a halogeny włączyć i to się milicjantowi nie podobało. Od jakichś 3lat jest bardzo spokojnie, poza mandatami za parkowanie i 2 za prędkość.
_________________ 4X4 2.5TDI FULL OPCJA
Ostatnio zmieniony przez E34-Patryk 18 Grudzień 08, 10:23, w całości zmieniany 1 raz
A ja przy prawku od 15 lat 3 mandaty. Jeden za spowodowanie stłuczki 4 lat temu corsą jeszcze. 4 pkt i 200zł. Kolejny 2 lata temu. Trasa Poznań - Elbląg. Jechałem Kia shumą sprawdzając minimalne zużycie paliwa. Max 100 km/h na trasie powolne przyspieszanie. I w Malborki głupole mnie chwycili. Miałem 66 na 50. 2 pkt i 100zł. Z Elbląga na następny dzień wracałem dużo szybciej.
A ostatni koło Legnicy po zjeździe z autostrady. Człowiek rozpędzony a tam małe miasteczko i 50km/h. Zwolniłem ale chwycili jak miałem 70km/h. No i 200zł wpadło.
Także raczej ostrożnie wydaje mi się że jeżdżę. Dodam że cały czas bez CB
_________________ Jakby Bóg był za przednim napędem chodzilibyśmy na rękach
a w niemczech 2 razy mnie policja zatrzymala i to w tym samym miejscu ale w odstepach co jakies 3 miechy i ani razu niedostalem mandatu tylko pouczenie (pewnie dlatego ze niebardzo umiem po niemiecku i nieumialem sie z nimi dogadac hehehe) a jechalem 60km/h gdzie bylo ograniczenie do 30 ( na rynku )
To albo miales duze szczescie albo nie strzelili cie na radar,bo w niemczech drogi kolego za przekroczenie predkosci o powyzej 30km/h zabieraja prawko na miesiac.O mandacie juz nie wspomne...Od poczatku tego roku kwoty mandatow poszly bardzo wysoko w gore,takze radze tutaj uwazac.Mi zrobili 3 razy zdjecie za niezachowanie bezpiecznego odstepu od poprzedzajacego pojazdu (jechalem ciezarowka ale i osobowki tu za odleglosc trzepia)i kosztowalo mnie to 3x po 75 EUR i 3x po 3 punkty.Punktow mam w sumie 9 NA 16 MOZLIWYCH!!!(jeszcze pol roku i mi je anuluja).W niemczech zeby alulowali punkty trzeba spelnic jeden warunek: przez 3 LATA nie nazbierac zadnych nowych punktow.Nic dziwnego,ze niemcy jezdza jak ospali.
A tak do tematu w sumie 10 punktow na koncie rok temu Bunka 105 na ogr 40 w Boleslawcu ale po negocjacjach Pan byl uprzejmy z 500 na 100 i z 10 na 4 zejsc tylko dlatego ze zanim zaczol rozmowe namierzyl Golfika i na suszarce juz nie bylo 105 tylko 60. Teraz przed Swietami 23 grudnia po 23 polecialem do Apteki po lekarstwo i jeden bardzo Upierdliwy Michu z Zawidowa gdzy wracalem suszareczka na 40 wykryl 79 , 800 metrow od mojego mieszkania hehehehehe 6 pkt i 200 plnow . Cale szczescie ze zony golfikiem bo bunka na dlugiej prostej..........
_________________ Mercedes może również dostarczać radość z jazdy
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 11 Styczeń 09, 00:43
300 zl i 5 ptk... a zaczęliśmy od 19 ptk i 1000 zł. Wyprzedzanie na skrzyżowaniu, na podwójnej ciagłej i na dwóch przejściach dla pieszych- wszystko na 30 metrach i jednym manewrem facet zjeżdżał z głównej w prawo w małą podporządkowaną-więc ja lewy pas i pojechałem a z naprzeciwka POLICJA -> kogut i za mną... ;/
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
Mój samochód:: Było: e36 318is Coupe '94 / Jest: Vectra B 1.6 16V (rodziców) :P
Wysłany: 12 Styczeń 09, 00:34
Ja od zeszłej soboty mam na koncie 500zł i 6pkt niby za spowodowanie zagrożenia w ruchu Trafili mi się tajniacy, chyba najgorsze mendy... Nie było z nimi o czym rozmawiać. Nie dali nic utargować...
Ostatnio zmierzyli mnie we mgle 85 na 50 i chcieli dać 3 paczki i 6 pkt. Po łagodnej rozmowie o życiu i czym to ja się zajmuję itp. napisał pouczenie i puścił Są jeszcze młodzi normalni policjanci
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 31 Styczeń 09, 16:14
ja mam z młodymi same złe doświadczenia. U mnie gdzie mieszkam jest kilku starszych ode mnie o około 3 lata. Pamiętam ich jeszcze ze szkoły. Ale teraz mają pałkę przy boku, gnata i kajdanki, działają w majestacie prawa i pokazują kim to oni nie są... . No offence oczywiście jeśli kogoś uraziłem, ale dla mnie to żenada. Nie mówię, żeby odwalać kolesiostwo, ale przypieprzanie sie o każdy drobiazg...no sorry
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
Zdemolowalem sluzbowa renie - wymuszenie dokonane na mercedesie actrosie ktory przy okazji wbil mnie w osobowke peugeota.
Wymijalem jakas osobowke na postoju. Wpadlem przed mercedesa tylko nie przewidzialem ze kolega z french opena zatrzyma sie przed jadacym jeszcze tramwajem.
300zl + 6 pkt
Raptem kilka dni pozniej ul.outaszynska - chyba z 90 km/h na 30
500zl + 10 pkt
Zawracanie na znaku mowiacym o kierunku jazdy po luku (powiedzmy troche zmodernizowany znak C-4). mialo skonczyc sie na upomnieniu tyle ze warsztatowy dylizans byl pozbawiony oc i przegladu. pozniej laweta i koniec koncow bardzo chcieli wiec dali mandat za stwarzanie zagrozenia w ruchu drogowym za ww manewr (godz 1 w nocy :/)
200zl bez punktow
W miedzyczasie chyba ze 2 razy chcieli mi dac mandaty za parkowanie ale chyba ze straza miejska lepiej ida mi negocjacje.
Po kasacji czyste konto mialem az do wczoraj Bedac w poznaniu na lotnisku srednio sie spodziewalem niebieskich po 1 w nocy. Olany nakaz skretu w lewo i zawracanie na podwojnej ciaglej jeszcze przeszlo ale zakaz wjazdu juz nie
250zl 5 pkt
Troche dziwna sprawa bo nigdy nie mialem zwyklej kontroli (sporo km robie) tylko zawsze jakos sam ich musze sprowokowac ;p
Ostatnio zmieniony przez Scava 13 Luty 09, 17:27, w całości zmieniany 2 razy
Wczoraj w zasadzie sam sie ugotowalem (podsycony komentami pasazerow) ze nie ten parking (w zasadzie to nie parking tylko taki zajaz pod same wrota lotniska) i drogi (fakt jakas debilna cena 6zl za pol godziny a jeszcze byla masa czasu do przylotu). Parking wlasciwy byl ale stwierdzilem ze damy sobie z nim spokoj. Przyskapilem i mam
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 13 Luty 09, 17:54
no czasami przez (jak w tym przypadku) "6 pln" dostajemy właśnie mandat. Wiem jak to jest bo sam miałem podobnie, ehh zaoszczędzę 5pln bo stanę na chodniku i tu pach ale to już rząd Polski winien, że nauczył nas skąpstwa i pazerności na POLSKIE ZŁOTE
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum