Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 5 Czerwiec 09, 13:47
Szkoda jeśli zamkną definitywnie Skarbimierz. Powinni udostępnić inny obiekt - lepszy wg nich, a nie zamknąć dotychczasowy i mieć wszystkich w d....
Trochę racji mają, bo na filmikach widać że od pędzącego auta do widzów jest nieraz 1m odległości, a w przypadku awarii (układu hamulcowego, czy defektu opony) mogą być ranni - jak powiedział Wróbel.
Czyli na następny zlot-wyścigi, trzeba zabrać łopaty i parę płyt betonowych
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Moim zdaniem na płycie było niebezpiecznie, to fakt. Niestety nie wszyscy mają olej w głowie. Jednak wydaje mi się, że wszyscy którzy się tam pojawiają są świadomi, iż jest to nielegal i może zdarzyć się wypadek. Tak czy inaczej mam mieszane uczucia co do decyzji o zamknięciu Skarbiego. Jakby nie patrzeć było to miejsce poza publicznymi drogami, poza zabudowaniami z daleka od szkół czy parków. Teraz powstaje pytanie, gdzie Ci ludzie teraz będą jeździć? Nie wierze, że tak poprostu przestaną się ścigać lub nagle będą organizować tylko legalne imprezy. Nie mając gdzie "wyładować" emocji wyjadą na drogi publiczne... Mam nadzieję, że nikt z powodu tej decyzji nie ucierpi.
Najwiekszy żal jest taki, że dla nas również lotnisko jest zamknięte...
_________________ Panie władzo, ja nie jeżdże szybko, ja nisko latam.
Mój samochód:: bmw e36 coupe
Wiek: 29 Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 283 Skąd: jelcz-laskowice
Wysłany: 5 Czerwiec 09, 16:33
ja uwazam ze wladze swoje a my i tak swoje mysle ze dopoki nie zniszczom wszystkich plyt pasa strartowego to imprezy i tak sie tam beda odbywaly no chyba ze to wtedy bedzie dopiero definitywny koniec a tego by niechcial
Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 5 Czerwiec 09, 21:00
fakt było niebezpiecznie na płycie ale chyba lepiej że tam się ścigali niż mają teraz jeździć po ulicach miast czy gdzieś gdzie normalnie poruszają sie inne samochody.
bez sens totalny
_________________ silnik jest bogiem , prędkość nałogiem , turbo podstawą a nitro zabawą
Wysłany: 7 Czerwiec 09, 18:03 Re: Koniec skarbimierza?
borsuk napisał/a:
Skarbimierz zamknięty. Podobno usypali wał z ziemi.
Tu link - jak wieś się rządzi
nie borsuk... dalej możesz szaleć ;D
ale...
Wszystkie drogi, nawet te boczne od głównego pasa startowego stały się już drogami publicznymi – gminnymi. Teraz policjanci z drogówki mają podstawy, by karać kierowców samochodów i motocyklistów, którzy przyjeżdżają poszaleć na terenie lotniska.
_________________ ...::: devil inside :::...
Potrzebujesz ulotki ? Katalogu? Strony www ? Wizytówki ? - Pisz śmiało na priv lub GG.
szkoda bylo by zeby takie miejsce było puste, gdyby władzie gminny toche pomyslaly mogli by na tym jeszcze zyskac... na nielegalcach było niebezpiecznie to fakt lecz gdy SSS robilo legalne wysicigi to nic sie nie dzialo... jak nie lotnisko to amatorzy wrazen przejda na ulice co wiaze sie z gorszymi konsekwencjami....
_________________ BMW e36 touring 325TDS by DYNOSOFT
iiii e32 730iA
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum