Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
19 Wrzesień 06, 23:32
kupilem e36 316 czy dobrze zrobilem??
Autor Wiadomość
tomila 
tomila E36

Mój samochód:: BMW E36
Wysłany: 1 Lipiec 05, 15:44   kupilem e36 316 czy dobrze zrobilem??

witam niedawno sciagnalem sobie e36 316 autko ma przejechane 95tys km jest w ladnym stanie i zadbane,wlascicileme w briefie byl prawie 70letni pan.Jedynym problemem jest maly ale uciazliwy wyciek z chlodnicy miedzy zbiorniczkiem a obudowa chlodnbicy,ciagle musze dolewac wody i delikatne spocenie pod kapa zaworowa,oprocz tego autko chodzi rowno i cichutko,zawias ok,dyfer ok hamulce ok,chce zalozyc gaz sekwencyjny,powiedzcie czego moge sie spodziewac,na co zwrocic uwage,co powinienem wymienic(rozrzad i olej wymienilem)co jest najbardziej awaryjne w tych autach,z gory dziekuje i pozdrawiam.Tomila

Pershing 
Motorniczy

Mój samochód:: Honda CB 750 SF , BMW R1150GS
Wysłany: 1 Lipiec 05, 21:25   

Silnik M40 czy M43 ??
Kierowco żyj bez winy
Twoje pierwsze wymuszenie
może być moim ostatnim.

tomila 
tomila E36

Mój samochód:: BMW E36
Wysłany: 5 Sierpień 05, 07:24   

witam,dawno mnie tu niebylo ale jakbys mogl mi napisac co nie co o tym aucie,silnik M40,zalozylem juz gaz chodzi bez zarzutów,na analizatorze wykazało CO-0,00 , a na jednostkach katalizy 1,pozdro

Gość

Wysłany: 10 Sierpień 05, 23:23   

Jak myslisz dlaczego w nowych trojkach nie ma silnikow 1.6? bo byly do kitu,male osiagi ,duza awaryjnosc.Mam kolesia ktoremu w takiej betce korba bokiem wyszla

Gość
Gość
Wysłany: 21 Sierpień 05, 20:35   316

troche kiepsko jestes poinformwany bo w nowych 3 produkuja silniki 1.6,a poza tym trzeba miec jeszcze jakies pojecie na temat takiego np takie ze nie nadaje sie ono do warjaci bo nic nim nie zrobisz silnik za mały do kasty,jak ktos tego nie wiem bo pózniej berta kiry wyciąga :] pozdro

Gość

Wysłany: 1 Wrzesień 05, 14:29   

Anonymous napisał/a:
Jak myslisz dlaczego w nowych trojkach nie ma silnikow 1.6? bo byly do kitu,male osiagi ,duza awaryjnosc.Mam kolesia ktoremu w takiej betce korba bokiem wyszla

do kitu to może od malucha, może kolejny zwolennik 6 garów sie trafił.
Jak ktoś nie grzeje a autobanie 200 i nie lubi driftu to super auto.
Tylko jaki silnik :?: :?: :?:

Pershing może spocik jakiś byśmy zorganizowali ???? ( sorry tomila że się wcinam )
Piotr318_M40 z innego forum ( dla wiadomości szczególnie Pershinga :D )

Gość

Wysłany: 4 Wrzesień 05, 10:20   

1.6 sa robione ale w 116-tkach a to ze wychodzi korba bokiem silnika to nie odosobniony przypadek to jest tylko maly niewypal bmw a beemka bez kopa to dla emerytow

NiCKOS 

Mój samochód:: BMW E36 316 M43
Wysłany: 12 Wrzesień 05, 12:42   ja.miałem.1,6.ale.E-30

i.wcale.nie.narzekałem.moja.dawala.rade.silnik.w.rześkim.stanie.jak.jechałem.to.ludzie.uciekali.z.pasów.(wydechu.nie.miałem).poprostu.hardcor.i.niech.mi.nikt.nie.mówi.że.105.konnym.motorem.nie.da.rady.pdrifftować.bo.wiem.że.da.rade...co.chwile.coś.się.działo.ale.teraz.ostrze.zęby.na.jakieś.2,0.albo2,3.urzadzimy.sobie.spocik.jakis.w.zime.i.będziemy.sobie.doskonalić.drift.na.lodzie.to.jest.opcja.kozak.bokami.hasać..:).pozdro.dla.tych.co.biodrami.tańczą.w.swoich.autach.hahah:)

Odpowiedz do tematu