Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Mycie silnika
Autor Wiadomość
pawelorzechowski 
BLANDOR

Mój samochód:: BMW e36 318is
Wysłany: 20 Maj 09, 19:50   Mycie silnika

Mam pytanko odnosnie mycia silnika. Chcialbym umyc silnik bo jest troche zachlapany olejem. Czym ewentualnie mozna to zrobić?:) Tak sie zastanawiam czy wodorotlenek sodu (NaOH) byłby tu dobrym rozwiązaniem. Oczywiście roztwór wodorotlenku. W sumie środki do mycia silnika są chyba na bazie wodorotlenku a może się myle?:P

el_banano 
Klubowicz
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 20 Maj 09, 20:40   

nie wiem na czym sa takie srodki ale ja kilka dni tem "podprowadziłem" sobie z pracy ok 100 ml takiego bardzo dobrego środka czyścilem nim wózek widłowy i czyści elegancko :mrgreen: i mam zamiar też obie ailniczek wyczyścić <bmw_1>

pawelo85 
chomik :]

Mój samochód:: e30 325 12V // e36 318tds tourning
Wysłany: 20 Maj 09, 20:46   

zapewne chodzi ci o sode kaustyczną, możesz nią prysnac ale musisz ja rozpylic i w miare szybko splukac, zeby nie zrobiła ci spustoszenia z plastikami, guma. najlepiej kup srodek do czyszczenia silnikow, sa mniej zrace i bezpieczniejsze.

pawelorzechowski 
BLANDOR

Mój samochód:: BMW e36 318is
Wysłany: 20 Maj 09, 20:51   

w sumie nie chodzi mi o sode kaustyczna tylko o roztwor wodorotlenku. mialem jakis srodek do czyszczenia silnikow ale niestety nic nie czyscil:P no ale w pracy moge sobie zrobic roztwor wodorotlenku tylko wlasnie nie chce czegos wypalic:P

Forest 
Klubowicz
Sebastian

Mój samochód:: BMW e-46 330d 213 KM/467 Nm MPakiet 2000 r.
Wysłany: 22 Maj 09, 16:25   

NIGDY,NIGDY ale to NIGDY nie myjcie silnika karcherem.Zrobiłem to raz (na myjni ręcznej) i NIGDY więcej tego nie zrobię.A pan z obsługi tak zachwalał,że wszystko będzie super.Akurat przed sprzedażą.Przyjechał koleś aż z Lublina,chciał kupic ale jak się przejechał to mało nie przegryzł mi gardła.A przed myciem zawijała jak złoto.Suszyłem go później 4 dni bo palił na trzy gary,Celica żłopała 30 litrów na 100km,przewody wysokiego napięcia do wymiany...MASAKRA!!!!!!!!!! A najgorsze,że w oczach gościa wyszedłem na oszusta:cry:

Moje BMW http://www.forum.maxbimme...e46-vt11290.htm

el_banano 
Klubowicz
Poprostu BANAN

Mój samochód:: BMW E36 318 TDS
Wysłany: 22 Maj 09, 21:52   

bo nie myje sie silnika pod wysokim ciśnieniem tylko najlepiej spryskać jakimś preparatem i spłukać delikatnym "strumyczkiem" wody :wink: <bmw_1> <bmw_1>
pzdr

Nx_sz 

Mój samochód:: Bmw e30 325i coupe
Wysłany: 23 Maj 09, 07:12   

JA handluje takimi preparatami AKRA lub ARVA do mycia silnika cena nie duza bo koło 10 zł a daje sobie rade jeszcze :)

Odpowiedz do tematu