Jako ze przekładam jutro albo we wtorek na zimowe alusy
tak sobie pomyslalem zeby moze wypolerowac na lustro letnie alusy ,
Bawił sie ktos moze w cos takiego ?
Mój samochód:: będzie to BMW
Wiek: 20 Dołączył: 13 Paź 2005 Posty: 1308 Skąd: Jelcz-Laskowice
Wysłany: 13 Listopad 05, 19:57
bierzesz w lapy papier ścierny - na początek jakiś gruby, zeby zebrać te nierówności po fabryce. Później wodne: 600, 800, 1000, 1500, 2000, 2500, na koniec automaxa albo inną pastę lekkościerną i świeci Ci sie jak psu jajca, najlepiej robić to mechanicznie bo ręcznie sie zajedziesz.
1. Normalna felga:
2.Po usunięciu laku i podkładu:
3. Próbna polerka:
4. Tak wygląda furka na polerowanych felach:
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
A tak na marginesie to jak polerowac mechanicznie , tzn chodzi
mi o to czy jest jakas przystawka np do wiertarki czy jakim innym
narzedziem mozna przyspieszyc proces polerowania ??
Wysłany: 13 Listopad 05, 22:01
Zasadniczo to nawet nie myslcie o recznym polerowaniu! Recznie mozna jakies straszne zakamarki robic. Do tego trzeba sprzetu - szlifierka oscylacyjna, papiery wodne (takie tarcze na rzepach) i heja! Najpierw od najwiekszej gramatury, kilka stopni zmniejszania granulatu, az robota wykonczeniowa czyli filc i odpowiednia pasta do metali.
_________________ "Wygrywa nie ten, kto ostatni zaczyna hamowac, tylko ten kto pierwszy zaczyna przyspieszac" Tomasz Sikora
Bob
Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wiek: 24 Dołączył: 17 Paź 2005 Posty: 852 Skąd: West Yorkshire
Wysłany: 13 Listopad 05, 23:33
to co Maltarn wysłał to mi sie podoba. A ręcznie nie polecam, ja 2 dni jade juz dekle z felg, efektu nie ma, łapy mnie bolą,15 arkuszy papieru poszło i nic.
_________________ 148.5KM/313.5nM powered by DYNOSOFT
Wysłany: 19 Grudzień 05, 20:01
Wracając do tematu dziś listonosz przyniósł mi takie coś z allegro o takie a więc chwyciłem kawałek aluminum, przejchałęm kolejno papierami 340,600,1200. Założyłem końcówkę filcową(do polerowania) włączam i jade słaby efekt Myśle że trzeba by jakąś paste polerską, ale tempo, nabłyszczacze, odnawiacze garażu- wszystko u dziadka w garażu chwyciłem mleczko do czyszczenia lekko natarłem tym filc, jade i już mam lustereczko Zachęcam bo nie jest to wcale trudne, z tego co wiem nawet do wiertarek są takie filcowe nakładki Naprawdę jest to dziecinnie proste, może i wasze kobiety skorzystają i zrobią sobie jakieś lustereczko pozdrawiam i życze owocnych prac
Wysłany: 20 Grudzień 05, 14:32
Piotr napisał/a:
:arrow: Maltarn to niezłego Mikołaja miałeś
daj zdjęcia swojej roboty
niestety nie mikołaj tylko mój portfel
co do fotek to nie mam niestety czym zrobić
a i odświerzanie antyków takim użądzeniem też daje niezły efekt, stary świecznik z mosiądzu teraz sie świeci jak psu jajca
Wysłany: 12 Styczeń 06, 15:56
jeśłi ktoś pamięta co gadałem o mleczku do czyszczenia i lustrze, to niech o tym zapomni, tamto to syf, troche sie przeglądałem i sie cieszyłem tylko. Dzisiaj dorwałem TEMPO i tradycyjnie kolejno papierami 340>600>1200, potem nałożylem troche TEMPO na szmatke i zacząłem jechać po jakiś 5 minutach moge sie przeglądać w klapie modelu samochodu jak jakieś pytania to do mnie chętnie pomogę
Wysłany: 12 Styczeń 06, 16:11
zaskoczyłeś mnie tym pytaniem Kosa, myśle że jeśli już bym się tego podjął to za symboliczną kwotę zresztą obgadamy to na gg Generalnie to bał bym się brać za roabienie nie moich rzeczy bo jak coś nie wyjdzie to lipa, ale kto wie
Fajny efekt mozna uzyskać na alusach po wypiaskowaniu i polakierowaniu trudnościeralnym lakierem bezbarwnym. Efekt jest taki jakby felgi mialy kolor srebrny metalic. Brat ma takie w golfie założone i prezentuja się calkiem nieźle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum