Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przegląd techniczny
Autor Wiadomość
Flippi 

Mój samochód:: BMW 316
Wysłany: 4 Marzec 09, 12:37   Przegląd techniczny

Czy możecie polecić jakieś ŻYCZLIWE 8) miejsce we Wrocku, gdzie bez komplikacji można zrobić przegląd techniczny niemłodego auta? Ewentualne info proszę na priv, żeby komuś nieprzyjemności nie narobić...

marcgrzy 

Mój samochód:: brak był E36 318i Touring
Wysłany: 18 Marzec 09, 21:34   

Mozesz sprobowac na Reymonta przed mostami po lewej ( tam gdzie pelno warsztatow)
Mowisz gosciowi ze masz niedlugo przeglad i on ci sprawdzi niektore elementy autka za free. Przynajmniej ja tak robie. Za calos chce ponoc 20zl. Wtedy wiesz co jest grane.
Koszt niewielki a masz zdiagnozowane auto w stopniu podstawowym.
Mnie np ostatnio wyszlo ze musze zrobic sworznie wahaczy i uszczelnic miske olejowa. Wjechalem na szarpaki i wszystko za free.
Sprobuj

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Mój samochód:: e34 530 Touring
Wysłany: 19 Marzec 09, 07:57   

Powiem szczerze, ze raczej problemow nie robia tam kolo mostu szczytnickiego, tam przy salonie daewoo. Wiadomo ze jak podjedziesz absolutnym szmelcem ktory ledwo co sie na kolach trzyma to bedzie problem, ale jak sa jakies male usterki to zapisuj ladnie przy nich co masz do zrobienia, powiedz ze napewno zrobisz w tym tygodniu i powinni byc ok. Zreszta takei rzeczy i tak sie robi na bierzaco zeby ten samochod jezdil. Ale sprobuj tam.

Flippi 

Wysłany: 19 Marzec 09, 09:20   

Dzięki, chłopaki... Niestety, pośpieszyłam się... Nikt długo nie odpowiadał... Wybrałam się dziś rano do najbliższej stacji (ul. Kolejowa), zapłaciłam jak za zboże (160 zł) i przeglądu nie przeszłam :cry:
Do wymiany mam pęknięte tuleje wahaczy przednich i urwany przewód przy klockach hamulcowych. No i źle ustawione światła - o to jestem wściekła na mojego elektryka, bo miesiąc temu wymieniał mi przednie lampy, wziął 400 zł i, cholera, nie mógł dobrze ustawić? :evil: Chyba muszę zmienić warsztat :?
Tylko skąd na to wszystko kasę brać? pytanie_bmw

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 19 Marzec 09, 09:26   

Flippi napisał/a:
bo miesiąc temu wymieniał mi przednie lampy, wziął 400 zł i, cholera, nie mógł dobrze ustawić?

Za samą wymiane skasował 400zł ??

Flippi 

Wysłany: 19 Marzec 09, 10:46   

Nie, razem z lampami. Długie światła i mijania, z jednej strony.

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Mój samochód:: BMW E-32 R6
Wysłany: 19 Marzec 09, 10:47   

:?: tuleje to wiadomo .... ale światła ustawia się za 25 zł

Co go odchodzi przewód od klocka ?? :?: Cennik mają jak w ASO

Flippi 

Wysłany: 19 Marzec 09, 11:12   

Michu napisał/a:
:?: tuleje to wiadomo ....

Tzn.? Bo ja nie wiem :oops:

Michu napisał/a:
ale światła ustawia się za 25 zł

Ten kolo na przeglądzie chciał mi je ustawić, ale nie mógł się do nich dobrać. A elektryk chyba powinien dobrze je ustawić przy montowaniu, dlaczego mam 2 razy płacić? Wrrr.

Michu napisał/a:
Co go odchodzi przewód od klocka ?? :?:

A bo ja mam taką nieszczęsną kontrolkę, która raz się świeci, raz nie - i tym razem się świeciła :|

I w ogóle powiem Wam, Panowie, że nie daję rady z tą furą :( Ani się nie znam na tym, ani nie mam kasy na naprawy. Uwielbiam tę moją beemkę, ale wymiękam przy tych wszystkich warsztatach... Facet jednak czasem by się przydał... :wink:

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Wysłany: 19 Marzec 09, 12:31   

Więc

Rozwalone tuleje wplywają na komfort jazdy , zbieżność , hamowanie itd

Regulacja świateł jest na każdej stacji diagnostycznej w cenniku :wink:

Kabelek od klocka trzeba zaizolować i kontrolka zgaśnie :wink:

Faktycznie ..... musisz poszukać sobie faceta .....najlepiej mechanika :mrgreen:

Zadzwoń tam i się umów z kolegami 503333920 na hasło maxbimmer rabacik

Może też doradzą przyjazny przegląd <bmw_1>
Ostatnio zmieniony przez Michu 19 Marzec 09, 12:38, w całości zmieniany 2 razy  

Flippi 

Wysłany: 19 Marzec 09, 12:56   

Michu, dzięki za wyjaśnienia :) :wink:
Koledzy to gdzieś tam na Psim Polu, prawda? Umawiałam się z nimi właśnie na wymianę lamp, ale w końcu nic dla mnie nie znaleźli... Ale skoro polecasz z przekonaniem... Tyle że to koniec świata :roll:

Michu 
Klubowicz
Barszczyk Team

Wysłany: 19 Marzec 09, 13:28   

Spoko goście :wink: kilka razy ratowali mnie z opresji .

Tak , na psiaku <bmw_1>

woz 
Klubowicz
sweet sound of V8

Mój samochód:: e34 530 Touring
Wysłany: 19 Marzec 09, 14:01   

Gdyby tam sie nie udalo to mam namiary na dobry warsztat na sepolnie. Czasami ciezko do nich sie dobrac bo sa zawaleni robota, ale sa uczciwi i ceny maja dobre. Ale sprawdz pierw tam na psie polu. Drugi przeglad powinien byc chyba tanszy, z racji tego ze jedziesz po raz drugi, si?

Flippi 

Wysłany: 19 Marzec 09, 14:08   

Facet, który "przeglądał" moje auto, powiedział, że jeśli wrócę w ciągu 2 tygodni, zapłacę za ponowny przegląd (tylko tych 3 zakwestionowanych rzeczy) ok. 20 zł. Nie wiem, czy dotyczy to tylko tej stacji, czy wszystkich. Ale już chyba lepiej wrócić do niego, bo inny wynajdzie mi coś nowego, nie daj Boże 8)

marcgrzy 

Mój samochód:: brak był E36 318i Touring
Wysłany: 19 Marzec 09, 18:52   

a z jakiej czesci wrocka jestes?
co do warsztatu to ostatnio robilem wymiane sworzni wahaczy ( tez z racji przegladu) i facet skasowal mnie po 50 zl za strone, wiec chyba nie wiele. Sam jest wlascicielem 2 BMek. Warsztat jest na końcu ul. Prądzyńskiego ( boczna Kościuszki ). Tam sa 3 warsztaty, a ten konkretny to 1 z lewej. Jak chcesz tam podjechac to cie umowie bo pracuje bardzo blisko.
Nie wiem czy ustawi swiatla ale na stanowisku do przegladow ( tak tak, tam tez robia przeglady) na pewno to zrobia.
Powodzenia

Mordulec 
Klubowicz
z chińskiej bajki

Mój samochód:: E30
Wysłany: 19 Marzec 09, 19:25   

Flippi napisał/a:
że jeśli wrócę w ciągu 2 tygodni, zapłacę za ponowny przegląd (tylko tych 3 zakwestionowanych rzeczy) ok. 20 zł

Hehe "delikatna" sugestia pana diagnosty , skoro nie wrzuciłas do dowodu za okładke
przypakowo owych 20 srebrników to auto przeglądniete zostało skrupulatnie :wink:

Flippi napisał/a:
zapłaciłam jak za zboże (160 zł)

... to standardowa kwota za przegląd auta z instalacja gazową , wiec zapłaciłas normalnie

Flippi 

Wysłany: 25 Marzec 09, 15:22   

Mordulec napisał/a:
Hehe "delikatna" sugestia pana diagnosty , skoro nie wrzuciłas do dowodu za okładke przypakowo owych 20 srebrników to auto przeglądniete zostało skrupulatnie :wink:

Ja jakoś mało domyślna jestem... :roll:

Mordulec napisał/a:
... to standardowa kwota za przegląd auta z instalacja gazową , wiec zapłaciłas normalnie

Tak... po prostu facet przez telefon podał mi niższą kwotę - nie powiedziałam, że auto na gaz (ale też nikt nie pytał 8) )

Dzięki Wam wszystkim serdeczne za różne namiary, na pewno skorzystam <bmw_2>

Odpowiedz do tematu