Mój samochód:: BMW 525TDS
Wiek: 30 Dołączył: 01 Maj 2008 Posty: 60 Skąd: koniec świata
Wysłany: 6 Marzec 09, 02:27 TATUAŻ
napiszę tutaj bo nie wiem gdzie to mogę wsadzić.koledzy szukam jakiś wzorów tatuaży odnośnie motoryzacji.chodzi mi o takie klasyczne: jakieś tłoki,silnik,cadilak itd.coś w tym stylu.nie mogę nigdzie znaleźć nic o tej tematyce może mieli byście jakieś stronki.prosił bym o jakieś linki jak ktoś by coś miał.dziękuje
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 6 Marzec 09, 14:35
Taki typ tattoo nazywa się biomechanika.
Biomechanika (biomechanic tattoo):
Charakteryzuje się połączeniem ciała ludzkiego oraz elementów mechanicznych. Cytując Wikipedię: biomechanika - to nauka, która bada właściwości mechaniczne tkanek, narządów, układów oraz ruch mechaniczny żywych organizmów. Nazwa wywodzi się od greckich słów: mechana - narzędzie. Nauka o stanach równowagi i ruchu człowieka. Przedrostek bio- wskazuje, że jest to dyscyplina mówiąca o organizmach żywych.
Prekursorem tego stylu sztuki był m.in. Hans Rudolf Giger - szwajcarski malarz, znany ze stworzenia postaci ksenomorfa do filmu “Obcy - ósmy pasażer Nostromo”. Twórczość Gigera świetnie opisuje istotę XX wieku, charakteryzującego się zdumiewającym postępem technologicznym. Prace Gigera pokazują w jaki sposób ów postęp zniewolił ludzkość, zmuszając ją do życia w symbiozie ze światem maszyn. Wiele jego prac przedstawia okropny świat przyszłości, zniszczony przez nuklearne opady – świat beznadziejnej alienacji, pozbawiony ludzi i zwierząt, zdominowany przez bezduszne wieżowce, plastik i stal.
Tatuaże biomechaniczne często pokazują człowieka jako cyborga (androida), gdzie spod porozrywanej skóry wystają różne metalowe elementy, kable w połączeniu z tkanką kostną lub mięśniową. Tak tworzone futurystyczne konstrukcje robią ogromne wrażenie, również dzięki cieniowaniu i mrocznemu charakterowi. Jednak biomechanika to nie tylko metal i skóra - to również obraz wewnętrznej anatomii człowieka, czyli elementy naśladujące budowę tkanek. Taki rodzaj tatuażu częściej wybierany jest przez mężczyzn, gdyż prace zajmują raczej większą powierzchnię i wykonywane są w miejscach takich jak łydka, plecy i barki. Odmienność tych projektów sprawia, że takie dzieło ożywa i staje się częścią osoby która na to się zdecydowała.
Szukaj na necie takie który ci przypasuje, albo idź do dobrego studium Tattoo i powiedz, żeby ci ktoś od nich narysował to co chcesz (w twoim przypadku połączenie człowieka z silnikiem - tłoki, kable itd). Warto dać więcej za projekt (robiony na zamówienie) żeby mieć oryginalny i unikatowy tatuaż... w końcu jest na całe życie
Zachęcam wszystkich do robienia tego - sam mam jeden i w planach jest jeszcze parę
9tk6.jpg
Plik ściągnięto 37 raz(y) 23,53 KB
image35.jpg
Plik ściągnięto 130 raz(y) 36,82 KB
Img25.jpg
Plik ściągnięto 138 raz(y) 78,33 KB
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Ostatnio zmieniony przez AWV 6 Marzec 09, 14:36, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum