Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Warto kupić 2.5 TDS?
Autor Wiadomość
Rasend 
Paweł

Mój samochód:: BMW 320i E36
Wysłany: 15 Styczeń 09, 19:25   Warto kupić 2.5 TDS?

Witam. Pisze po pewnej przerwie ponieważ przez ostatnie pół roku już nie jeżdże bmw ale teraz mam zamiar powrócić do swojej ukochanej marki dlatego tez mam pytanie jak się sprawują silniki 2.5 TDS? Czy warto kupić BMw z takim silnkiem? Jak się one sprawują i czy nie są one awaryjne? Myśle o e36 lub e34. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam Klubowiczów! <bmw_3>

Alaszi 
Klubowicz

Mój samochód:: e36 1.8is coupe :) edyszyn II
Wysłany: 15 Styczeń 09, 19:52   

Ja teraz poluje na e34 2.5 tds :mrgreen: jak szukałem o tych autach wiadomosci to były na TAK i na NIE jak to disel nie mozna przegrzać silnika to kaplica podobno ale często słysze ze są nie do zdarcia.

.........................................................................
BMW

DUCHU 77 
DUCHU

Mój samochód:: CHWILOWO bez BEEM
Wysłany: 15 Styczeń 09, 21:47   

pilnować płynu, wiska i silnik nie do zdarcia, tylko trzeba kupić porządny i nie zajechany egzemplarz i przedewszystkim z dobrą pompą wtryskową bo naprawa to jakieś 1100 do 1500zł, na PW dałem ci odp. na wcześniejsze pytanie.pozdro

http://www.forum.maxbimme...omat-vt9571.htm
JEDYNA SŁUSZNA MARKA BMW
Ostatnio zmieniony przez DUCHU 77 15 Styczeń 09, 21:50, w całości zmieniany 1 raz  

Spike90 
BMW LoVeR

Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 15 Styczeń 09, 23:26   

znajomy miał i bardzo sobie chwalił ten motor w e39

Tylko faktycznie trzeba kupić egzemplarz nie zajechany i bardzo o niego dbać .
Nie powinno być problemów. Chodzą ploty o pękających głowicach itp...ale to kwesta tego jak był użytkowany.

R6

Tomek v8 

Mój samochód:: E39 520i/E34 530 V8
Wysłany: 16 Styczeń 09, 23:49   

Spike90 napisał/a:
Tylko faktycznie trzeba kupić egzemplarz nie zajechany i bardzo o niego dbać .

I z tym sie zgadzam,bo moja kumpela kupila egzemplarz "zajechany" i to byla masakra.(w lecie przy temp. +30 odpalanie na kable itp.)
Jedyne co miala fajne to czerwona skore. :D

E-36 Paweł 
Klubowicz

Mój samochód:: E36 325TDS
Wysłany: 17 Styczeń 09, 07:45   

Ja mam TDS-a i nie narzekam. Trzeba uważać na przegrzanie i nie katować jak zimny, zadbać o to aby pracował w optymalnej dla niego temp i nie powinno być problemów. Lepiej dołożyć trochę i kupić naprawdę dobry egzemplarz niż potem płakać nad wydatkami a nie są one małe. :mrgreen:

E34-Patryk 
Klubowicz

Mój samochód:: Było E34, E36 2.0i,jest 2.5TDI A6
Wysłany: 17 Styczeń 09, 09:02   

Jak zależy Ci na osiągach to lepsze będzie E36. Ja zastanawiałem się nad TDSem i jeździłem E34 w sedanie oraz E34 w touringu i powiem,że TDS to dla mnie słabizna. Moje E36 2.0i zostawia je na każdym biegu. Jeśli chodzi o komfort jazdy to E34 jest bez porównania,E36 to przy tym taczka.

Piotr Gackowski 
Pietia

Mój samochód:: BMW 525 Tds 93r.
Wysłany: 21 Styczeń 09, 18:05   

Witam.Moge na temat E34 2,5 TDS powiedziec tylko jedno: sam posiadam ten model od czterech lat i staram sie tylko o nie dbac a ono mi sie pieknie odwdziecza. Tak jak zauwazyli koledzy nie ma potwornych przyspieszen ani osiagow poniewaz nie jest to wersja sportowa tylko prestizowa. Ale ciekawy jestem ktory model w tym wieku {93r.} bylby w stanie pokonac taka trase jaka mnie sie udalo. O godz.5.30 zatankowalem sie do pelna w Walbrzychu a o godz.22.40 bylem juz w Marsylii. Jest to odcinek majacy prawie 2000km. a spalilem paliwa 130l.Mialem tylko jedno miedzy tankowanie we Francji.W tym co napisalem nie ma ani jednej bajki mozesz mi wiezyc bo jechalem z zona. A tak ogolnie to poki co nie zmienie mojej <bmw> chociaz moglbym juz nie raz. Moze kiedys sie spotkamy na jakims spocie to opowiem Ci wiecej.NARA <bmw_2>

Odpowiedz do tematu