Maxbimmer BMW Klub Wrocław Maxbimmer BMW Klub - Forum
Samochody BMW serii 1, serii 2, serii 3, serii 5,serii 6 serii 7 e-30 e-36 e-46 e90 x-3 x-5 z-3 z-4 i inne...

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  Regulamin forumRegulamin  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumGaleria BMW  Chat

Uwaga! To stara wersja forum.
Działa w trybie tylko do odczytu.
Na nowe forum zapraszamy tutaj:
Forum BMW

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: Moderator
20 Wrzesień 06, 18:53
Wrażenia z jazdy 525D E39 (163 PS)
Autor Wiadomość
Pawel 
SED

Wysłany: 8 Styczeń 06, 19:45   Wrażenia z jazdy 525D E39 (163 PS)

jeździłem w sobotę E39 525 D ze 163 PS. w automacie. z 2000 roku z przebiegiem 155 tys km, nie bite (sprawdzałem całe auto z rzeczoznawcą i silnik w warsztacie itp)
autko ok utrzymane ale jeśli chodzi o przyśpiechę nawet na sporcie to taka sobie nie ma jakiejś wielkiej rewelacji. W ksiązce serwisowej piszą że z automatem ma 9,1 sek do setki i 219 km/h. Z manualem 8,9 do setki i 220 km/h. Auto próbowałem na dwupasmówce i 200 km/h osiągnęło szybko ale wrażenie z przyspieszenia takie sobie ja opisałem wyżej. Moze dlatego słabo ciągnęło bo z tyłu miało felgi od M5 18 calowe o profilu 265 opony (pirelli pzero) a z przodu takie same tylko profil opon 235. Może z 225 z tyłu i przodu lepiej by się uwijało ale nie mialem takich kół na zmianę i wypróbowanie. Opony były letnie ale trasa dwupasmowa gdzie jeździłem była sucha i nie oblodzona.
Ogólnie auto ok piękny wygląd szkoda tylko że wersja jest taka że oprócz zmieniarki CD w bagażniku nie ma CD na panelu w samochodzie tylko zwykła kaseta no i te głośniki straszna lipa.Ale tak poza tym to auto robi wrażenie bardzo pozytywne i kupuje je we wtorek....
pozdrawiam wszystkich posiadaczy Bemek
Pawel <bmw_2>

Bob 

Mój samochód:: Passat B5 TDI
Wysłany: 8 Styczeń 06, 19:58   

piękne auto gratuluje 8)

Ale te osiagi to nie są zbyt optymistyczne?
Bo ten 3.0d ma chyba 9sek do 100kmh 184KM
zresztą moge sie mylić, fajne felgi 8)

A co do audio to nie ma tragedii, kupisz CD Buisnes i ok, głosniki mozna zmienić :wink: .

MARCO 
marco

Mój samochód:: E-39 2,5 TDS
Wysłany: 12 Styczeń 06, 08:31   

Kupuj tą emke jest świetna. Ja mam może taką emke i jestem zadowolony. A co do fel to kupilem podobne i <bmw> <bmw> czekaja na sezon podobne choc z rozmiaru:) Pozdrawiam :D

NiCKOS 

Mój samochód:: BMW E36 316 M43
Wysłany: 12 Styczeń 06, 08:41   

ty dziwisz się że na takich walcach nie chciało sie zbierać przecież 265 to bieżnik jak w traktorze myśle że na 225 o wiele lepiej by to sie zbierało bardzo śliczne auto gratuluje zakupu

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi