Mój samochód:: Bylo BMW 520i e34 jest e39 528i
Wysłany: 8 Lipiec 09, 21:09 Co zmodyfikowac zeby podniesc moc w e39 528
Witam. Mam pytanie. Co mozna zmodyfikowac zeby podniesc troche moc w 528.I ile to moze kosztowac? Interesuje mnie podniesienie mocy o okolo 20KM. Zaznaczam ze Buma jest z gazem
Mój samochód:: e36 Coupe
Wysłany: 9 Lipiec 09, 00:01
Filtr stożkowy z zasysem ciepłego powietrza, sporo naklejek i dodatkowe wloty powinny o to 20KM podnieść moc... nie no żartuje
Jeśli masz gaz lepiej przy aucie nic nie grzebać.
Możesz zmienić mapę paliwa, ale to są koszta i to nie małe, lecz skoro masz zamontowany podtlenek gazu to nic nie da (bo moc zmieni się na PB).
Możesz zrobić tak zwany przelot - powinno trochę odmulić auto, ale na 20KM nie licz.
_________________ .:B:.:M:.:W:. było 320i | 328iA | 325 TDS | 323 TI | jest 320i
Mój samochód:: BMW E46 Coupe
Wysłany: 9 Lipiec 09, 07:31
myślę że kompleksowa przeróbka układu wydechowego - Całego, a nie tylko ostatniego etapu. można zaprojektować do konkretnego auta taki układ w profesjonalnych zakładach. Jednak biorąc pod uwagę gaz...hmm...nie wiem czy nie będzie to w stopniu znacznym utrudniac przeróbek.
_________________ Ta łopateczka, i to kopnięcie...to jest coś niesamowitego...
Zgadzam sie. Wez pod uwage wszystko to, co mozesz przerobic (jako nie ingerencyjne w silnik przerobki): Filtr, nie wiem jak w 2.8 w e39. W e36 duzo dala zmiana kolektora ssacego na tego z 325 (szersze kanaly). Oraz tak jak Spike90 pisze, caly uklad wydechowy, lacznie z kolektorem wydechowym.
Mój samochód:: Bylo BMW 520i e34 jest e39 528i
Wysłany: 9 Lipiec 09, 21:54
Nie to zebym narzekal na prawie 200 kucy ale chcialem poprostu wiedziec co i jak. To 2.8 chodzi mi swietnie. Gaz wyregulowany za friko (znajomy montuje gaz) chodzi na gazie swietnie. Wiec Panowie dzieki za rade. Chyba nic nie bede ruszal zeby czegos nie zrabac. A i tak na drodze zostaja wszystkie auta nawet te nowe.:) BMW - Bedziesz Mogl Wyprzedzac. Pozdrawiam.
Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 10 Lipiec 09, 01:28
Po poradach od WOZ'a , zdecydowalem sie na moda mojego 2,8 ktore obecnie powoli siada u mnie w budzie.
- Kolektory ssace z M50
- barany
- dedykowany wydech koncowy Sebring
- wyciecie katow
- Carbonowy Simota Airbox
- i na koniec remap + hamownia
Na razie prace trwaja, 3 pierwsze podpunkty wykonane + Simota tez na stanie. Silnik siedzi juz w aucie, ale jeszcze nie podlaczony. Za jakis czas sie podziele wynikami
Po poradach od WOZ'a , zdecydowalem sie na moda mojego 2,8 ktore obecnie powoli siada u mnie w budzie.
- Kolektory ssace z M50
- barany
- dedykowany wydech koncowy Sebring
- wyciecie katow
- Carbonowy Simota Airbox
- i na koniec remap + hamownia
Na razie prace trwaja, 3 pierwsze podpunkty wykonane + Simota tez na stanie. Silnik siedzi juz w aucie, ale jeszcze nie podlaczony. Za jakis czas sie podziele wynikami
Mój samochód:: E36 Coupe
Wysłany: 7 Wrzesień 09, 22:58
jeszcze nie wyszlo mialem bardzo duzy prlbem dostac pewna czesc do dyfra m3, bez ktorej auto w ogole nie moglo sie poruszac, ale na szczescie juz jest auto dalej sie buduje, masakra.... no ale efekt mysle bedzie pozytywny zarowno wizualny jak i mechaniczny
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum